« Върни се назад Публикувано на 21.10.2021 / 12:24

ЛЪЖАТА ЗА БАРЕКОВ И КАЛЕНДЕРСКА. ЛЪЖЛИВАТА ПРОПАГАНДА НА ЕДИН СЕНЧЕСТ МЕДИЕН КРЪГ

Приятели, вчера станахте свидетели на ОГРОМНА лъжа и злоупотреба с моето име и с репутацията на Мария Календерска – изрядна майка на четири невръстни деца и изряден гражданин и данъкоплатец.

Какво се случи?

Бе изфабрикуван фейк и тиражиран от сайта “Птицата” на лицата Атанас Чобанов и Димитър Стоянов, че името на Мария било ужким в досиетата Пандора във връзка с някаква офшорка. Оттам целта –  да бъде намесено и моето име като “човека до нея”, а някои недобронамерени или по-немарливи сайтчета разпространиха и препраха лъжата като излязоха с бомбастични заглавия от рода на “Бареков и жена му изскочиха от Пандора”.  Това е технологията на лъжливата пропаганда на един сенчест български медиен кръг.

В този “хит” се включиха очаквано точно медиите на Прокопиев и БТВ по традиция, но много други неприятелски и неудобни медии за мен като КлубЗет, Нова ТВ, Фрог и Оффнюз проявиха разум и професионализъм и не тиражираха тази ФЕЙК лъжлива “новина”.

Каква е Истината

Аз лично или през посредници нямам никакви фирми, нито офшорки, нито офшорни сметки, нито сметки в чужбина. В Пандора или в Панама или другаде. Навсякъде по света съм плащал с карта от Българска банка и съм декларирал до стотинка всичко през годините, в които съм бил длъжен да го направя пред НАП, КПКОНПИ и Сметната палата.

Същото на 100% се отнася и за Мария Календерска. С разликата, че тя има своите фирми, които обаче е декларирала навсякъде по българските институции.

ИСТИНАТА е, че няма нито документ, нито ред или идентификационен знак за нея в Досиетата “Пандора”. Това, което вчера извадиха измамниците Чобанов-Стоянов на сайта си бяха две-три извлечения от Българския Търговски Регистър! Не от Пандора, не от Бахамите или Британските Верджински острови! Повтарям – от Търговския регистър на Република България и нейните данъчни декларации!!!

Мислите ли, че тези рекетьори не биха извадили документи от Пандора или лични карти, или подписи, или паспорти при регистрация на офшорки, ако ги имаха от някъде?  Нямат нищо и затова бъркат в масивите на ТР на България.

Въпросът на Димитър Стоянов към Мария по телефона е бил – “Беше ли Бареков бенефициент на офшорка, защото нищо не излиза за него в досиетата “Пандора”?” …..Смятайте, що за наглост и арогантност от един рекетьор. 

Целта е проста.

Да бъда изваден завинаги от обществения живот и дискредитиран заради активната ми гражданска позиция срещу олигархията и моите разследвания срещу корупцията по високите етажи на властта.

Лицето Димитър Стоянов подложи на денонощен терор Мария. От нея научих, че е получавала в необичайни за майка с бебе часове позвънявания от него с налудни въпроси късно вечер или много рано сутринта. Това е била поръчката – психически терор, тормоз и извеждане “извън релси”.

Познавам добре тези тъмни субекти и знам КОЙ стой зад тях, кой им плаша през реални офшорки за мръсните им поръчки и кой поддържа с корупционни пари лъскавия стандарт на живот по скъпите европейски столици на тандема журналистически врабчета или по-скоро лешояди от сайтчето “Птицата”.

Как освен през рекет ще се издържа медия, която качва на сайта си по една дебела лъжа (както в моя злощастен случай) или псевдо „разследване“ веднъж в месеца???

Очаквам извинения от всички медии, които интерпретираха глупаво и невярно лъжата срещу мен.

Колеги, четете и мислете преди да публикувате измишльотини, родени по кьошетата на задкулисието. Имате отговорност към обществото, освен към съвестта си. Един ден и вие ще сте жертва като мен.

А за изфабрикувалите лъжата маши за компроматни атаки  – следват сигнали в прокуратурата в България и в Европа и тежки съдебни дела срещу обезщетения – равни на репутационния риск, на който бях подложен.

….

Когато си едно просто врабче, сгушено под Айфеловата кула на луксозно държавно гнезде и цвъкнеш една лъжа като курешка, но не ти мине номерът….? Чобанов, мишке, не ме бъркай с Пеевски – той в златен в сравнение с това, което ще видиш от мен, мишке непоръбена. Помниш, един път как те гоних по улиците, докато стискаше под мишница две бутилки ракия, мишко алкохолизирана, тормозеща жени. Затова не прощавам. Мога и да разкажа и за авера ти как тормозеше и се би с бившата си жена Д.Р.  за една пералня при развода и се бръкнах с 500 лева, за да я получи той ???Знам прекалено много за вас.

Николай Бареков

«