« Върни се назад Публикувано на 11.03.2010 / 19:43

Лупи съди бивш министър за 200 хил. лв. В приказката „Червената шапчица “ е, коментира Димитров

Повод за завеждане на едната тъжба е изказване на Димитров в предаването “Здравей, България” на Нова телевизия, че Томов е “отровителят на София”, „човекът, който носи пряка отговорност за това, че “Кремиковци” не получи комплексно разрешително, за това, че “Кремиковци” тровеше София”.

Към молбата за образуване на наказателно производство от частен характер срещу Петър Димитров е предявен граждански иск за сумата от 100 000 лева за нанесени неимуществени вреди, стана ясно на пресконференцията, на която самият Александър Томов не присъства, защото е извън страната.

Второто дело също е с граждански иск за 100 000 лв. и се отнася до думите на Димитров в същото предаване „парите им не влязоха в “Кремиковци”, влезли са не повече от 30-тина милиона от тези 325 и главният отговорник за това нещо се казва Александър Томов”. Подготвят се и други две частни тъжби за клевети и обиди от бившия министър, изказани в същото телевизионно предаване.

Обсъжда се и възможността да се заведе групов иск от името на 15 000 партийни членове освен срещу Петър Димитров, срещу бившия министър-председател Сергей Станишев и негови съветници за подронване на доброто име на “Българска социалдемокрация”. Те призоваха Димитров сам да поиска сваляне на имунитета си.

“Обвиняваме Сергей Станишев, обкръжението му от съветници и лидери от партиите на Тройната коалиция за “купуване” чрез системата на заменките на влиятелни лица в замяна на “финансова помощ” и нефинансови подкрепи за изминалите избори, създаване на изкуствени генномодифицирани партии, насочени срещу политически опоненти, активно използване на сътрудници на бившата Държавна сигурност за провеждане на задкулисни мероприятия с политически цели”, се казва в официалната позиция на партията.

Миналата година Томов заведе дело за “системни клевати” и срещу лидера на РЗС Яне Янев, пак за 100 000 лева. Трябват му пари на човека, дължи отлкова много, коментираха ситуацията запознати с делата на бившия политик, неуспял бизнесмен и футболен бос.

Томов е в призказката за "Червената шапчица",коментира преди известно време Петър Димитров мераците на опонента си.
"Вълкът глътнал бабата в лицето на „Кремиковци", и изял червената шапчица – ЦСКА, а те обвинявали ловеца, че им е виновен", обясни образно поведението и абсурдната ситация с Лупи бивщият министър.

afera.bg

«