« Върни се назад Публикувано на 05.02.2021 / 17:11

ЛИЦЕНЗ ЗА ОПОЗИЦИЯ

Имам усещането, че ние, хилядите хора от протестите, не сме били там или само сме си гледали сеира, докато триото са се борили ката ден срещу мутрите.  Сигурна съм, че обсебването на протестите от определени хора доведе до техният провал като краен резултат. И вместо да се отдръпнат, продължават тримата да правят грешка след грешка /за мен грешка, за управляващите – дюшеш/.

След книжката с джендър-мравката, след подкрепата за еврогейски ценности и т.н., днес отровните поставиха ултиматум на всички, които са срещу ГЕРБ. В три точки. Последна възможност им давали. Как и след какви дълбокомислени размисли са стигнали до точките, аз не разбрах….

Точка първа е ясна – никой няма да прави тайна или явна коалиция с ГЕРБ и Борисов. Дотук добре. Ама ще направите ли коалиция например с Цветанов и републиканците му?!?! Като сложим чертата, в момента и той е срещу ГЕРБ?!? А ще влезете ли в коалиция с НФСБ и ВМРО на Симеонов и Каракачанов!?! Както виждаме, има доста въпроси, които смущават. Но да кажем, че не са го доогледали.

Точка втора – за „вадене“ на прокуратурата от съдебната власт и контрол върху главния прокурор. Малко формулировката ми куца юридически, но пак великодушно подминавам. Идеята е добра, но пожелателна. Не виждам конкретно предложение как да се случи. Защото чисто теоретично, в момента също се гласува контрол върху главния прокурор. А и „ваденето“ на прокуратуата изобщо няма да я направи по-независима или пък ефективна. Ако имаше конкретно предложение, можеше и да се замисля. Но така сватбарската…..

Точка трета най-много ме изуми. Еврогейските ценности са толкова ценни за триото, че чак искат всички да се кълнат, че ще ги спазват. И евроатланнтическите. Тоест – вярна колония на ЕС и САЩ. Ами аз не съм съгласна. Впрочем дори веднъж не съм чула тяхна критика /съжалявам, може и да са говорили, но не ми е стигнало до знанието, а аз следя всичко/, за условията на ЕС към България, за американските бази на българска земя /безплатно/, за грубата намеса а ЕС и САЩ във вътрешните ни работи. Тази точка в прав текст я разбирам като клетва на васали към господаря им. Но пък ми навява идея дали не е имало консултации с Козяк…..

И последно…..много интересно. Да се закълнат, че ще пазят парламентарната република, тоест, в никакъв случай да не повдига някой въпроса за президентска република. Що така, бре, Хаджимравин? Защо, Бабикян? Защо, Минеков? Или не виждате, че много българи искат президентска република? Бих приела, ако бяхте казали чиста и свята република, както е искал Апостола на свободата, ама точно парламентарна!?!

И доста нахално ми се вижда да поставяш ултиматум при твоите условия, които не устройстват голяма част от българите, на противниците на властта. Кога ви дадоха лиценз за опозиция!?!

Аз лично бих подкрепила само партия или хора, които поставят България над всичко, пък било то и президентска или парламентарна република. И такива, които отстояват българските национални интереси преди всичко останало, които не служат на други интереси, освен българските и които няма да натрапват еврогейските си идеи на децата ни. И които няма да си затварят очите пред корупцията, държавната измяна и родоотстъпичеството.  И които не носят ръчицата на Сорос…..

И всъщност…..лицензът за суверенно решение е на народа. Не вие поставяте условията и ултиматумите.

Елена Гунчева

«