« Върни се назад Публикувано на 10.01.2021 / 11:43

ЛИЦЕМЕРИЕТО „БЕЗУПРЕЧНИ, ПРОЗРАЧНИ, ЧЕСТНИ ИЗБОРИ“ ЛЕГИТИМИРАНО ОТ ПРЕЗИДЕНТА. И НИТО ДУМА ЗА „ФИНАНСИРАНЕТО“. ПОПИТА ЛИ РАДЕВ – ЦВЕТАНОВ ЗА КИНТИТЕ?

Текат напълно безсмислени „консултации“ на президента Румен Радев с извън парламентарни и парламентарни партии за провеждане на „честни избори“.

Основен акцент – въх, каква „пандемия“, въх, как да ги направим по време на „пандемия“ и „извънредните мерки“.

Някой забеляза ли как самият президент и така наречените „опозиционери“ на практика ЛЕГИТИМИРАХА умишлено налаганите „извънредни мерки“ от Хунтата на Боко /ако искат ще го правят до самите избори и докогато си поискат, само и само за да не се стигне евентуално до предсрочни избори/? Някой забеляза ли как никой, никой, ама съвсем никой не оспори наложените „извънредни мерки“ /Мангъров е друга писта, с него не се консултират/, не поиска да разрови истинските цифри, а не тези, които ни поднасят ката ден и жонглират с тях, само и само за да държат Хунтата на власт?

Изведнъж всите „опозиционери“ се загрижиха за здравето на нацията. Нали не сте забравили, че и ах, колко удобно, и колко „навреме“, „отровните“ спряха протестите, щото „не искали да рискуват здравето“ на хората? Загрижи се за здравето на нацията и президента.

Дума никой не обелва срещу психопатийната психоза налагана от така наречения Щаб на Хунтата.

Радев изплеска 28 март като дата за избори, изключително удобна, както и да го погледнем, за ГЕРБ, и се започна мазалото от „консултации“.

Едните искат РИК, ЦИК и СИК да бъдат ваксинирани, президентът предлага да се влиза в секциите с „пакет лични предпазни средства“, другите настояват за гласуване по пощата, въпреки че са напълно наясно какво значи това за българската реалност. Трети – електронен масив с всички протоколи, като че ли това ще спре фалшификациите – наивност до умиление. Четвърти – се загрижиха за медиите и „баланса“.

И никой, никой, никой, никой, НИКОЙ!!! – не обели и думичка за … ФИНАНСИРАНЕТО НА ПАРТИИТЕ! Ама не само „официалното“, а ТРАДИЦИОННОТО – ЧЕРНО ФИНАНСИРАНЕ, ОТ КОЕТО НА ПРАКТИКА ПРОИЗТИЧАТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРОБЛЕМИ!

Хайде сега да си представим, че вие искате да се явите на избори и да промените „модела на Хунтата“!

Какво трябва да направите? Да създадете партия. Без тази крачка няма как да участвате в изборния процес. Или – резервен вариант – да ползвате регистрация на вече създадена партия.

Нататък – за да направите предизборна кампания – трябва да стигнете до избирателите. Два са начините – чрез медиите, и чрез обикаляне на страната в пряк контакт с избирателите. Отделно е перото – за предизборна реклама, материали, плакати, екипи, застъпници и наблюдатели /НА КОИТО, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, СЕ ПЛАЩА!!!/, екипи и прочие.

ЗА ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВАТ ПАРИ! МНОГО, МНООООГО ПАРИ!

Кой има пари в тази държава?

Една шепа лица, в които е съсредоточен целия финансов ресурс, който може да бъде „отделен“ за избори. Повечето от тях обикновено залагат едновременно на два отбора – това също е традиция в „изборите“ по байганьовски, които се провеждат в Кочината, наречена българска държава.

И така, тръгнали сте да влизате във Властта чрез избори и опирате до това – кой да финансира /пред/изборното ви занятие.

Няма как да избегнете тоя момент. Колкото и да сте наивни, чисти, честни и безупречни.

За да сте ПРОЗРАЧНИ обаче, чистата крачка е да обявите кой ви дава парите, кой ви финансира и да обясните на избирателите, че сте приели това финансиране, защото друг начин няма за да направите изборна кампания. Разбира се да обясните и това – какви ангажименти сте приели срещу кинтите, или не.

Кой от всички „играчи“ я прави в момента тази „прозрачност“? ZERO!

Мая Манолова така и никога не намери грам честност за да обяви откъде се захранва с пари. И откъде има пари за да търчи из цялата страна, заедно с екипи и коли, и за да се появява във водещи медии, където да намери място опозиционер, е кауза пердута. Освен, ако не плаща, или освен, ако някой влиятелен не даде „добро“.

„Отровните“, които иначе начело с тамадата им Арман Бабикян ореваха орталъка как заради протестите останали без работа, как служителите на офиса му работели без пари, само защото много го обичали, обикалят страната, нищо, че и те нямат пари.

Десните – и те нямат пари, когото и да питате от така наречената „опозиция“ – няма пари. И иначе звучи логично – те не са във Властта, която да консумират и да правят пачки.

НО! Избори правят с пари! И никога не казват от кого ги взимат!

И стигаме – до онова, което имаме като „обосновано предположение“, което днес бе прието от президента Румен Радев за да консултира „честни, безупречни, прозрачни избори“ /цитатът е на Цветан Цветанов/ – бившата дясна ръка на Бойко Методиев Борисов – Цветан Цветанов.

Цветанов, известен като „особената форма на главата“, консултира президента Радев, предлагайки смяна – ротация на шефовете на ОД на МВР по места, особено в циганските райони. Същият, който назначавеше верни ченгета, за да си затварят очите пред манипулациите и фалшификациите по време на изборите, правени от него за ГЕРБ. Рече и в прав текст, че нямал доверие на Емил Кошлуков и обществената медия БНТ, обаче на обществената медия БНР – имал. Датата 28 март трябвало да бъде преосмислена и променена, не защото той не бил готов за избори, а защото изпълнителната власт не била готова за избори по време на „епидемична обстановка“.

Изобщо – дъвката „епидемична обстановка“ лицемерно прикрива всякакви и всички договорки, заигравки, пласменти и сделки, които текат и в този момент, обаче далеч от камери, а на скрито и закрито зад кулисите.

Трябвало да има „медиен баланс“ – вика и вице президентът Илияна Йотова. А Радев банално и трафаретно – „ние трябва да гарантираме едно добра предизборна кампания“.

И никой, никой, никой, НИКОЙ!!! – НЕ ОБЕЛВА И ДУМИЧКА ЗА КИНТИТЕ И ФИНАНСИРАНЕТО!

В интерес на истината трябва да отбележим, че хитрият Цветанов единствен обяви, чрез авера си Павел Вълнев, че кампанията и партията му се финансира от бизнесмена от Чикаго, който развива и успешен бизнес в Македония с марихуана за медицински цели.

Какво кара един бизнесмен от Чикаго, който твърди, че имал чист бизнес, да се втурне да финансира партия на човек с дълбоко компрометирано минало в политиката? Само да „цепи“ ГЕРБ ли? Айде, бе! А кой изобщо е сигурен, че Цветанов „цепи“ ГЕРБ? Това, че говори против ГЕРБ, нищо не означава, даже напротив – предвид родните ни ширини. АФЕРА отдавна е написала позицията си – че дълбоко, ама много дълбоко се съмнява в разрива между Цветанов и Борисов. И това все някога ще лъсне.

Какво кара бизнесменът Павел Вълнев, който иначе напоително обяснява как го принудили да си продаде телевизията Би Ай Ти с предложение на което не може да откаже, да залага точно на тези, които го накараха да я продаде?

Защото само ахмак може да си помисли, че тези, които го „посъветваха“ да я продаде не са Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Делян Пеевски. В какъвто искате ред по номерата, или ако искате – тугедър.

Какво може да мотивира бизнесмен от Чикаго да „променя държавата“, след като плътно застава и финансира лице, като Цветан Цветанов, който ако има капка съвест щеше завинаги да се скрие от политическата сцена и да не си подава носа навън от асансьора си?

Как ще обясни на омерзените българи от безумните „акции“, съсипали десетки човешки съдби, Павел Вълнев това, че финансира лице, което бе позор за МВР, позорът наречен – поръчкови сатрапни „знакови дела“?

Ще може ли финансиращият Цветанов да застане очи в очи с Галин Костов – бивш съдия от Варна, който Цветан Цветанов обяви за „поръчител на убийството на Стоян Стоянов от Бургас“ и чрез „наказателната си бригада“ на Флоров и Цоновски по отвратителен начин скалъпи „дело“, което се влачи десет години и в което Галин Костов непрекъснато бе оневинен?

Могат ли Цветанов и Вълнев да погледнат децата на Галин Костов в очите и да им обещават „светло бъдеще за държавата“?

Колко „акции“ на Цветанов още трябва да изброим, започвайки от „октопода“?

Колко избори – купени, обработени, схемаджийски манипулирани, трябва да изброим – всичките под жезъла на оставения от Бойко Методиев Борисов – Цветанов да вилнее по градове и паланки? Колко сакове с пари хвърчаха по магистралите МУ към „чекмеджето“? Колко бизнеси съсипа, колко ощавиха, колко избори бяха НАРЕДЕНИ с предварително готови резултати далеч преди датата на изборите?

Кой наплащаше предварително бъдещите „коалиционни партньори“, кой ги качваше на Дувара МУ и кой ги сваляше?

Да не би да не беше Цветанов?

За да преглътнеш всичко това и афиширано да изречеш, че финансираш партията на Цветанов, значи ОТЗАД има нещо друго. Дали е USA, дали е DEA, все тая, със сигурност обаче не е загрижеността за българина и хала му.

Президентът Румен Радев също не постави въпроса на ФИНАНСИРАНЕТО.

Той си бляботи като навита пружинка баналното: „ние трябва да гарантираме едно добра предизборна кампания“.

Как?

За парите на ГЕРБ всичко е ясно – ЧЕКМЕДЖЕТО!

Обаче – парите на т.нар. „опозиция“ – откъде са?

Пак от „чекмеджето“ плюс още едно „чекмедже“ – на КОЙ.

Останалите по-малки „чекмеджета“ са производни на първите две.

Други няма, пичове! Затова няма и „играчи“ на изборите ИЗВЪН СХЕМАТА И МАТРИЦАТА на Статуквото, създала ги уж като „опозиция“.

Затова за парите и президентът мълчи.

Защото и него го чакат избори.

Веселина Томова

 

 

 

«