« Върни се назад Публикувано на 08.03.2022 / 14:54

ЛИЦАТА, КОИТО СА СРАМ ЗА ДЪРЖАВАТА И НАЦИЯТА НИ. ГОВОРЯТ ЗА „ПУТИН“, КАТО ЧОВЕК С КОГОТО СА ИГРАЛИ В ПЯСЪКА И СА ПРАВИЛИ ЗАЕДНО КОФИЧКИ В ДЕТСТВОТО. СВЕТОВНОТО ЛИДЕРСТВО НЕ Е ТЕМА ЗА ВСЯКА УСТА!

Отговорността не е хипотетична, а конкретна.

Има един сериозен конфликт, който остава скрит за гражданите по целия свят. Това е хроничната криза между експертиза и политика! Политиците създават грешно усещане в гражданите, че всички техни решения следват здрава логика и са подчинени на висока експертиза. Това е лъжа, която не трябва да бъде прощавана, защото нейните последствия са смъртоносни за лоялния гражданин. Политическата и експертна логики са напълно противоположни, защото имат различен произход, същност и цели. Много рядко съвпадат.

Надявам се сега да си обяснявате защо политиците и държавниците говорят едно, а се случва друго. За съжаление, докато световната експертиза се движи в непрекъснат градеж, лицата в политическото простраство все повече деградират и накрая се превръщат в политкоректни говорящи глави. Нищо повече или по-малко.

Няма „путинова русия“ и „байдънова америка“, приятели!

Това е демогогия от най-нисък порядък, отровен плод на личностно оскотяване. Прави впечатление, че в националните ни медии присъстват само гости и журналисти, които говорят за „путин“, като човек с когото са играли в пясъка на морето и са правили заедно кофички в детството си. Всъщност, става дума за простаци, които са толкова изгубени в себе си, колкото качеството на възпитанието им в първите седем години. Лица, чиято лична отговорност през целият им живот ще стигне до грижа за собствения им задник и рядко до този на децата им. Лицата, които са срам за държавата и нацията ни.

Световното лидерство господа, не е тема за всяка уста!

Това е много сериозна и сложна игра на интереси, от която зависи живота и смъртта на милиарди хора по Земята. Установяването на балансите по експертен ред не е толкова трудна работа, но когато се намеси политическия елемент, започват световните конфликти.

Днешната криза не се намира в Украйна, тя само формално се прояви там. Когато се отворят портите адови се отварят и много други възможности, които към този момент са били затворени. Лично аз съм убеден, че това ще бъде положителен за света преход. Неизбежен.

И въпреки всичко и въпреки всеки, има конкретни виновни лица, които ползваха и ползват огромни пари от нашите общи данъци и задължения, за да гарантират сигурността и благоденствието ни като българска нация.

През изминалите 30 години на преход тези псевдо-политически лидери превърнаха живота ни в същински ад! С всички тях без изключения трябва да се разделим категорично и завинаги, защото отговорността за последствията е само и единствено тяхна. И понеже днешната политическа отговорност е равна на чиста безотговорност считам, че трябва да е друга. Категорично.

Поговорихме, не се разбрахме – какво друго има да си кажем? Като във война.

Николай Марков

«