« Върни се назад Публикувано на 18.02.2021 / 17:21

ЛИСТАТА НА ЦВЕТАНОВ ВЪВ ВАРНА ВОДИ ЗЪРНАРСКИ „БОС“, БЛИЗЪК ДО „ВИЧО“ „ХИДРОСТРОЙ“, БРАТ МУ ПЪК ДОСТАВЯ НЕРЕДОВНО ГОРИВО НА МАРЕШКИ

Цветан Цветанов, с „касиера“ си работодател Павел Вълнев представили във Варна листата си за народни представители.

За водач на листата във Варна е представен Веселин Василев – „член на Изпълнителния съвет на партията, бизнесмен, два мандата кмет на Вълчи дол, завършил Военна академия, експерт по Национална сигурност и отбрана, магистър „Публична администрация“, „Технологии“ и „Богословие“. „Той познава проблемите на местната власт като кмет на Вълчи дол, като човек на бизнеса знае какво трябва да се промени“, коментира Цветан Цветанов.

Веселин Василев е бивш кмет от БСП на Вълчи дол, а през 2011 година по време местните избори не друг, а точно ГЕРБ, чиято „машина за избори“ е Цветан Цветанов, подава срещу Веселин Василев сигнали, че купува цигански гласове.

„Магистърът по богословие“, водач на листата на Цветан Цветанов във Варна, иначе е … зърнарски „бос“, заедно с брат си Димитър Василев.

Веселин Василев е много близък с Велико Желев – Вичо, босът на „Хидсрострой“, любимата фирма на ГЕРБ и на Борисов / и тогава, когато Цветанов колеше и бесеше там/ през която минават всички поръчки за инфраструктура и ремонти. Във Варна Вичо е известен, като „Вичо Касичката“.

Особено важно е и, че Веселин Василев е особено близък с тъста на кмета от ГЕРБ Иван Портних – Красимир Маринов.

Братът на водача на листата на Цветановата партия във Варна – Димитър Василев пък е биз-бизе с … Веселин Марешки.

Нещо повече! В скандалното журналистическо разследване на Валя Ахчиева в „Открито“ по БНТ, Валя Ахчиева извади на показ откъде идва горивото на Марешки. И в разследването лъсна, че фирмата на Димитър Василев – братът на Веселин Василев, водачът на листата на Цветановата партия –  „Агро 03“ е транспортната фирма, която доставя нередовното гориво:

Оказа се, че горивото, с което е заредена колонката на Марешки в Габрово идва от рафинерия Полисан – Русе чрез транспортна фирма Агро 03 – Вълчи дол. Пред Валя Ахчиева Димитър Василев от Агро 03 – Вълчи дол директно каза, че ГОРИВОТО Е ОМЕШАНО и скандално призна, че данъчния склад в Разлог, за което Ахчиева направи специално предаване, след което склада бе запечатан от ДАНС, всъщност не е източник на горивото на Марешки, а дизела идва от … база във Велинград! Според Василев горивото тръгва от тази база във Велинград, КЪДЕТО СЕ МЕШАТ ГОРИВАТА, а базата НЕ Е данъчен склад и в нея няма никакви измервателни уреди за качество. От тази база се зарежда и бензиностанцията на Марешки във Варна!“

Разследването на Валя Ахчиева може да си припомните тук:

https://bnt.bg/bg/a/kachestvoto-na-gorivata-po-benzinostantsiite-i-laboratornite-im-izsledvaniya?page=4

След 14-тата минута братът на водача на листата на Цветановата партия Веселин Василев – Димитър директно си признава как доставя нередовно гориво.

Пълната схема на Марешки с горивата бе разкрита от Валя Ахчиева, показвайки тъмните връзки, включително и с брата на водача на листата на Цветановата партия. В тази схема всички по веригата са в сивия сектор, и точно заради това по билбордовете Марешки се пъчи, че намалил цената на горивата си.

Вторият в листата на Цветановата партия във Варна е адвокат Диан Иванов, който пък е адвокат на дружеството „Овърсийз Хоризонт“, което притежава ресторант „Хоризонт“, а негов собственик е Рубин Коцев, когото преди години бяха отвлекли и за него бе платен огромен откуп.

Afera.bg

 

«