« Върни се назад Публикувано на 04.09.2014 / 10:21

Лиляна Павлова „избухва“ на 9-и септември като внучка на партизани

Лиляна ПавловаЛиляна Павлова влезе в ролята на „бос“ на кампанията на ГЕРБ-Варна. „Избухва“ на 9-и септември във ФКЦ като внучка на партизани. Иван Портних, шеф на ГЕРБ-Варна, отново ще го играе разводач на Лиляна Павлова. Така беше през миналия април, така ще е и сега. Не забелязваме да се тръшка. Легнал е на дрейф. Няма как да е иначе. Лили Павлова се изживява като „бос“ на предизборната кампания на ГЕРБ във Варна и региона. Зевзеци се гаргарят, че наследничката на комунистически род ще „избухне“ на 9-и септември на мероприятието на ГЕРБ-Варна във ФКЦ. „При нея няма да има раздвоение. Може да си празнува 9-септември, нали е внучка на активни борци против фашизма и капитализма. Редовите гербаджии да си откриват кампанията.,“, редна саркастично наш човек в обкръжението на Бойко Борисов. С капитализма е по-сложно – Павлова изобщо не изглежда като „борец срещу капитализма“.

Наистина е перверзно. Заради номера на бюлетината гербаджиите търсят символика в официалното откриване на кампанията във Варна. О, да – Лили Павлова явно не е добре с историята, иначе щеше да знае, че за Варна важната комунистическа дата е 8 септември, когато Здравко Бомбов и останалите комунистически сатрапи вземат властта в града след влизането на съветските окупатори. И започват да разстрелват – без съд и присъда, разбира се. Като генерал Христов – ликвидиран в кабинета му. Ако на ГЕРБ се беше паднала бюлетина №8, на 8 септември ли щяха да открият кампанията във Варна? Имаме предложение – Лиляна Павлова да покани Борислав Гуцанов като гост на гербаджийския форум във ФКЦ на 9 септември.
Лиляна Павлова ще стори добре, ако не се увлича по символни дати и се съсредоточи в „работата на терен“. Гербаджиите във Варна много рано се самообявиха за победители. Да не останат с пръст в уста на 5 октомври?! Докато Павлова се кефи, че Борисов й звъни постоянно, за да я пита как вървят нещата, Портних очевидно няма нищо против отговорността за резултата да падне върху нея. Гербаджиите ще сънуват 9 депутати, каквато заявка дадоха на 30 август, ако продължат с досегашната линия. Интригите не спират. Напротив. Лиляна Павлова само дето не е започнала да рапира, че Красен Кралев я „поръчвал“ в сайтове, защото се имал за „скрит водач“. За напъните на Руслан Тошев да не отваряме приказка. Павел Христов се опитва да играе „чисто“, но пък него го бачкат заради „мама“ – напористата Лилия Христова.
Лиляна Павлова „държи касата“. Медийните храненички са на далавера. Иван Портних се разсейва, усмихвайки се самодоволно. Поне за кампанията да се разтовари от „раздавачката“ за ненаситните хрантутнички. Всуе се надява. Няма да му се размине. И него ще го „разтоварят“ зиналите да налапат Варна застаряващи хищни хиени от медийната клиентела на „морската столица“. Лиляна Павлова ще стори добре, ако се довери на опита на Красен Кралев, ако не проявява мнителност на пренебрегната селска мома и не се набърква в интриги, провокирани от медийни връткаджийки, които пият кафенце с нея в Шведския. Ако продължи с актуалната тактика, тежко разочарование ще я налази на 5 октомври. Двата загубени мандата тук може да са му много важни на любимия й „Бойко“. И на нея, естествено – нали се гласи за първи вицепремиер, за да не кажем друго, пу-пу. Може да й се наложи да мине на властова диета…

www.bgsniper.com

 

«