« Върни се назад Публикувано на 01.03.2014 / 9:40

ЛЕГИЯ „АНТИМАФИЯ”: ПОКРОВИТЕЛИ НА НАРКО-КАНАЛИТЕ СА ПАШАТА И МИТКО КАРАТИСТА! КАНАЛИТЕ, ПОКРОВИТЕЛСТВАНИ ОТ ГЕРБ И СЕГА СА СЪЩИТЕ!

 

В студиото на „Тази сутрин” по bTV Григор Здравков от Легия „Антимафия” заяви, че покровителите на нарко-каналите са близките до Бойко Борисов Румен Николов – Пашата и Митко Каратиста. Човекът, който пък движи рушветите от евро-фндовете през Столична община, е Радослав Венциславов Иванов – „братовчеда Ради”. Той в момента бил на почивка във Виетнам. Питаме Бойко Борисов познава ли това лице, има ли роднински връзки с него, запита Григор Здравков в ефир.

Председателят на Легия „Антимафия” каза още, че Орлин Алексиев тепърва ще го чакат много неприятности, а Общинска банка е ровена от разследващите, защото те са се съсредоточили да търсят паричните потоци от ударения кокаинов канал.

Григор Здравков обяви, че през годините в няколко разработки на службите Орлин Алексиев е протекъл по схемата „луксозни лимузини срещу амфетамини” и е бил свързан с бившите митничари Джими и Пурата.

Според Здравков Орлин Алексиев е изключително близък до Бойко Борисов и кръга „Котараците”.

Здравков освети и схема за крадене в Столична община и показа снимка на лицето Митко Каратиста, който освен, че е бил в борда на ЧЕЗ, е покровителствал каналите за хероин и амфетамини.

Здравков показа и лицето на Радослав Венциславов Иванов, наричайки го „братовчеда Ради”, и попита – „Познава ли Бойко Борисов този човек, има ли роднински връзки с него? Посредник ли е братовчеда Ради между „Котараците”, Бойко Борисов и Пашата? Дали е взимал от обществените поръчки за метрото и давал ли е на Бойко Борисов?”.

Шефът на Легия „Антимафия” Григор Здравков показа в ефир и автентичен тефтер, който в понеделник ще бъде предаден на прокуратурата, като каза, че това е само един от девет тефтера, които показват какви рушвети са взимани покрай евро-фондовете в Столична община.

„Това е черното счетоводство, където рушветите варират от 20 лева до 40 000 лева. Това е методология как се краде от евро-фондовете в Столича община. Схемата е минавала през Пашата и „братовчеда Ради” чрез строежа на метрото. В тефтера фигурира и „брояча Тошко“, който брои незаконните камиони, които насипват пръст в частни имоти, отчитайки ги като нещо свършено по парите отпуснати от евро-фондовете. От всичко това са откраднати някъде около 35 милиона евро”, каза още Здравков.

Шефът на Легия „Антимафия” бе категоричен, че нарко-каналите се покровителстват от Митко Каратиста и Румен Пашата, а в нарко-каналите, покровителствани от ГЕРБ и сега са същите. От началато на годината досега митниците не са хванали нито грам кокаин, хероин или амфетамини. „Или са некадърни, или не искат да работят, което е едно и също!”, отсече Здравков за митниците и службите.

Той бе скептичен, че правосъдната система ще успее да разбие конгломерата на Пашата, Каратиста и „Котараците” и емоционално обяви, че Легия „Антимафия” обаче няма да ги остави на мира.

 Afera.bg

На първата снимка: Мъжът с пръст на устните – Митко Каратиста.

На втората снимка – зад Цветанов – „братовчеда Ради“.

«