« Върни се назад Публикувано на 21.02.2014 / 21:08

ЛЕГИЯ „АНТИМАФИЯ”: КАК ЦВЕТАНОВ ПОКРИВА РАЗРАБОТКИ ЗА НАРКО-КАНАЛИ, СВЪРЗАНИ С БОРИСОВ

 

Председателят на Легия “Антимафия” – Григор Здравков хронологично оповести чадъра, който е бил опънат от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов над разработки за нарко-трафик, който водел към Бойко Борисов.Григор Здравков показа документи и флашки, според които официално заведени разработки от ГДБОП са били заметени под килима и не са довели до реализация. „Всички те са свързани с „Краля – Слънце” Борисов”, каза Григор Здравков.

„Започваме от 2001 година и до 2003-та година, документите са за сделка за наркотици, които от Боливия, минават през Сингапур и се насочват към Европа. Пътят на наркотика е в закупени официално, климатици в общо 30 камиона. За тези сделки е отговарял “Глупака с папките”, който и до днес се занимава с тези неща и се вижда всяка сутрин и в днешно време с бившия вече вътрешен министър Цветан Цветанов.

През 2004 -2005 г. има разработки на ГДБОП за хероин, които отново не стигат до реализация. Парите от тези сделки са отивали тогава за ГЕРБ и част от БСП. Използвана е помощта на турския гражданин Ибрахим Казак, който е прекарвал наркотика чрез “турско карго” покрай закупени като бельо, кожени дрехи и други стоки. Плащали са на митничарите да пуснат контрабандните стоки и са прекарвали покрай това и хероина. На килограм хероин се печелят по 5-7 000 евро.

Документите за 2010 година обхващат пак каналите от Боливия през Сингапур, България и към Италия. Отново ГДБОП прави разработка . Заловен е скайп-разговор на българския гражданин Владимир Христов с Митко- Каратиста. Христов е свързан с кръга “Вега”, чието седалище е хотел “Вега” до Студентски град в София. Веднага започват да го разработват от ГДБОП, но информацията стига до тогавашния вътрешен министър Цветанов и две седмици преди да се стигне до реализацията и да се залови пратката и човека, Валентин Христов изчезва, а Цветанов спира разработката. Митко Каратиста е взел 500 000 евро на Христов, за да спре Цветанов разработката.

През 2010 г. е сделката с 450 кг хероин, скрит в 4 големи палета скъп мрамор. Пак има разработка от ГДБОП и пак  Цветанов спира реализацията, за да „се види крайната дестинация на пратката”. Нещата приключват до там.”, заяви шефът на Легия „Антимафия” и показа папки, в които има информация и за

контрабандни сделки на Касим Дал с оръжие. Разработката е била заведена в ГДБОП и е била свързана с пехотни мини, които държавата ни би трябвало да е унищожила, както и други леки оръжия. Сигналът е подаден от Гърция и е съдържал информация за складове на Касим Дал в Златоград. Били са поставени СРС-та в офиса на Дал. Отново обаче не се е стига до реализация.

Здравков каза още, че е подал сигнал до прокуратурата за злоупотреби със средства от еврофондовете за  40-50 млн. евро, като обясни, че там схемата се върти от „Ради, Каратиста, Пашата и кръга на Котараците”.

Afera.bg

 

«