« Върни се назад Публикувано на 25.11.2017 / 11:45

ЛАФ НА СЕДМИЦАТА ИЛИ КОГАТО СИ БЕЗ ОБЩА КУЛТУРА – ТО Е ЗАВИНАГИ!

ЛОНДОНПозволявам си да пусна два пъти скрийншота на тази страница поради непреходното й значение в историята на преводите от английски на български, както и поради изключителната висота на общата култура на човека, който е писал материала. Не бих си позволил да го нарека журналист, защото журналист с обща култура като тази просто не може да съществува.

Разбира се, когато някой не знае какво е Oxford Circus, може да му се обясни. Но да го обясняваш на човек който претендира, че работи в някаква медия, говори за качеството на самата медия.

Та, така наречени “журналисти”, Oxford Circus не е кръстена така, защото на входовете й има дресьори на лъвове и акробати. Същото важи и за Picadilly Circus. На Angel разбира се няма ангели, както и на Bond Street няма да срещнете Джеймс Бонд. Ако някога попаднете на Elephant And Castle не си носете прашките за слонове, а на Hanger Lane няма два реда бесилки. Не бива да бъркате White City с Балчик, a Swiss Cottage не е швейцарския квартал на Лондон.

И друг път е ставало дума, че когато нямаш обща култура – то е за цял живот. Само дето някои си мислят, че това е много яко! Яко е – голям смях пада когато четеш материалите на подобни неграмотници, без да обиждам неграмотниците, които не парадират с това!

Галин Люцканов

Лондон

www.lyutskanov.co.uk

лондон

«