« Върни се назад Публикувано на 25.10.2014 / 9:43

Лафка – Недосегаемите заобиколени.

ЛафкаВъпросът ,,Кой“ свързан с Пеевски така и не намери своя отговор. Той обаче има своето продължение по отношение на търговската верига на Пеевски -,,Лафка“. Кой помогна за тоталното монополизиране на пазара от тази търговска верига, и кой я пази от всичко?

Поредният повод за въпроса ,,кой“ бе ,,кабелната война“ във Варна. След заповед на кмета на Варна за премахване на въздушните трасета на всички кабелни оператори, ,,работливи“ чиновници поведоха истинска война с кабелите. Точно като сводките на радио Москва от 1944 г., всеки ден научавахме колко метра кабели са били премахнати. Това е добре/без значение, че хиляди варненци останаха без телевизия и интернет/ , има наредби, трябва да се спазват.
ЛафкаНо…,както винаги има едно ,,НО“.
Оказа се, че тези наредби не засягат обектите на веригата Лафка. И общинските ,,работливи“ служители старателно заобикалят всяка барака с логото на веригата. Няма значение че всяка будка на прословутия Пеевски получава своят интернет /който ползва в лотариите си/ по кабелчета окачени на дървета, пътни знаци и трлейбусни стълбове. Няма значение , че дори тока пристига по кабелчета на колове тип ,,Максуда“. За общинските служители това няма значение. Премахват се кабели на МСАТ, TCV и Варна Нет, но кабелите на Вива Ком и БТК , захранващи Лафка, се оказаха неприкосновени.
Оказва се , че наредбите и правилата важат за едни, а за други не. И докато едни фирми приеха положението/въпреки негативите от недоволни клиенти, които понесоха/, то други фирми на един определен човек, който накара цяла България да стои с месеци на улиците по протести, необезпокоявано си работеха по интернет прехвърчащ ,,от клон на клон“.
ЛафкаДа не говорим, че не е ясно как Лафка се появи във Варна, след като дружеството на което е веригата, няма договор с Община Варна. Не говорим и за десетките нарушения на самите временни постройки, неспазени отстояния от спирки, от училища, запушващи пешеходни тротоари. Както вече казахме, общинските служители на дирекция УСКОР, услужливо и благоразумно заобикалят Лафка.
И така, веригата на г-н Пеевски си получава интернета от друга фирма на същия -Вива Ком, от клон на клон, по въздушни трасета необезпокоявано, а ние четем сводката на общинските ,,работяги“ според която стотици семейства останаха без интернет и телевизия. Стотици обикновени варненци да, но веригата на г-н Пеевски си получава интернета от клон на клон.
Георги Иванов

«