« Върни се назад Публикувано на 23.12.2014 / 15:36

Лазаров хвърли КАСЕТЪЧНА МЕДИЙНА БОМБА – КАТО „ПИРАТКИ“ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ. Меверейците се гаргарят с Петко Сертов

Петко СертовМеверейците се гаргарят с Петко Сертов. Пенсионирани от БОИ ли го „заковаха“ в Атина, Лазаров?!
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на практика обяви, че Петко Сертов е „намерен“. Ден след като министър Веселин Вучков редна, че нямало нищо ново по аферата „Сертов“, че ставало дума за запис, от който се виждало, брех, че напускал София в автомобил на племенницата на свой приятел, на 23 декември Лазаров реши да хвърли КАСЕТЪЧНА МЕДИЙНА БОМБА – КАТО „ПИРАТКИ“ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ. Петко Сертов бил „локализиран в хотел“ в квартал Лариса в Атина.

„На 21 декември е обикалял в района, вечерял е. Бил е видимо спокоен, разговарял е на гръцки и на английски. Впоследствие, на 22 декември в 8.00 часа сутринта, е напуснал хотела. Искам да използвам случая да се обърна с молба към г-н Сертов като наш колега, при първа възможност да използва случая и да си покаже личната карта в някое районно управление, независимо къде на територията на ЕС. Това ще ни даде възможност да прекратим всички процедури да се ровим в личния му живот и реално да провеждаме оперативно–издирвателни мероприятия къде се намира той. Пак повтарям, нито е извършил престъпления, нито някакви нарушения, нито имаме данни, които да говорят за осъществено насилие спрямо него. Надявам се, ако действително следи процесите в страната, това да бъде жест към нашите колеги.“, заяви Лазаров.
Хотел НанаАко и това не е гавраджийска гаргара, ако и това не е изличаване на цялата професионална кариера на „колегата“ Петко Сертов, здраве да е. На 20 декември го засекли Сертов. Кой? Гръцките служби ли, наши командировани „спецове“ ли, Интерпол ли, шенгенците ли? Кой? Да не би пък Б.Б. да е уредил Лазаров с пенсионирани „съгледвачи“ от БОИ (Бюрото за оперативно издирване), или направо се е обърнал към легендарни спецове от Втори самостоятелен отдел на Държавна сигурност, „Външно наблюдение“, пардон. Каква излезе тя? Сертов не само са го „ковнали“, ами са го нюхали толкова отблизо, че са чували кога на какъв език говори. На пълно „обслужване“ ли е бил П.С.?! И още – от кого? Лазаров е щедър – нямали меверейците претенции за разходите на данъкоплатците. Какво става с „екпенсиите“ на гръцките колеги? Тях кой ще ги възмезди за харчовете?
Толкова преднамерено илюстративни са описанията на Светлозар Лазаров, че се изкушаваме да пласираме саркастична препратка към аферата „Иван-Асен Христов Георгиев“. И при него най-подробно са описали десарите пребиваването му в хотелите. Тогавашните са били пословично педантични – схеми са чертали. Сегашните видео ли ще приложат? Апропо? Какво стана с „онези записи“? Само едно остана да блъвнат меверейците срещу съпругата на П.С. – че си е поръчал „нещо по-така“ за развличане. Как беше класиката – случаят приключи, забравете.

www.bgsniper.com

«