« Върни се назад Публикувано на 18.12.2014 / 15:56

ЛАЗАРОВ, ТАШАК ЛИ СИ ПРАВИШ С ПРОФЕСИЯТА? ЧУЙТЕ ГО САМО ЛАЗАРОВ И РЕШЕТЕ КАКВО ДА СМЯТАТЕ ЗА МВР И СЛУЖБИТЕ.

петко сертовГлавсекът на МВР Светлозар Лазаров изби рибата: Сертов не е използвал „фалшиви самоличности“, влязъл в Гърция. И?
Светлозар Лазаров обяви на пресконференция на МВР, в която освен главсекът участваха шефове на СДВР и полицейски началници. Автомобилът, с който се предполагало, че се е придвижвал Петко Сертов бил засечен в 18.01 на камера на входа на Петрич откъм село Рибник. „Обичайното време за придвижване от камерата до ГКПП Кулата е 30 минути.“, твърди Лазаров. Установено било, че П.С. е теглил пари, преди да изчезне. След това обменил сумата във валута, повтаря С.Л., претопляйки вече сервирани „медийни банички“.

Лазаров очевидно се опита да впечатли ентусиазираните репортерки, вживявайки се в „хипотетична възстановка“ на събитията. На записите се виждал автомобил от същата марка и модел като този, с който се твърди, че се е придвижвал П.С. Засечен е на ГКПП Кулата. От автомобила слиза мъж, отговарящ на възрастта и визията, както и на облеклото на Петко Сертов, разказва Слетлозар Лазаров. Мъжът пазарува от двата магазина, връща се в автомобила, пали цигара и от светлината се вижда, че е сам в колата. Потегля и се отдалечава в посока към територията на Гърция. Забележете условността – „в посока КЪМ“, а не „В“…
Леле, леле, Бойко Борисов ли подпали Светлозар Лазаров на 13 ден от „зачезването“ на Петко Сертов да е толкова обстоятелствен. Защо вместо да разказва за „тайнствения мъж“, не редне дали съпругата на бившия шеф на ДАНС е видяла записите и е разпознала Петко Сертов?! С.Л. разказва, разказва, разказва напоително, а сетне „процвърчава“, без пардон, за „обосновано предположение“.
Имаме обосновано предположение, че Сертов напуска страната за Гърция. Лошата резолюция на камерите ни прави по-предпазливи да не изтъкнем това като яссно установен факт, но така смятаме.“.
Лазаров, ташак ли си правиш с професията? Какви ги дрънкаш, щом като не можете да обявите „КАТО ЯСНО УСТАНОВЕН ФАКТ“, че Сертов е влязъл в Гърция, а само „СМЯТАТЕ“? Според главсека на МВР от събраните доказателства органите на реда нямали основание да се притесняват за сигурността му. Изпопадахме от смях – резолюцията на камерите били лоша, но ченгетата имали „доказателства“. Чуйте го само Лазаров и решете какво да смятате за МВР и службите. Лазаров само дето не казва на съпругата на Петко Сертов да си го търси при „друга булка“… Той не се притеснявал за сигурността му…
„Проверих всички бензиностанции по трасето, изгледах всички камери.“, заяви Светлозар Лазаров. Петко Сертов не е бил обект на оперативен интерес, а службите не са водили наблюдения над него и не са събирали данни за неговата дейност по оперативен път, твърди С.Л. „Действително имаме достатъчно данни и за лични причини за изчезването му. Не са изключени обаче и свързаности с лицата, за които е работил, (Според С.Л. бившият шеф на ДАНС е имал взаимоотношения с три юридически лица.) за да е на територията на Гърция и на Балканския полуостров.“, твърди главсекът Лазаров. Хем „лични причини“, хем отношения с „три юридически лица“.
Меверейците обявяват, че са разпитани 27 лица от близкия кръг на П.С, като те не са знаели да има намерения да замине за Гърция. Главният секретар продължава да реди смехории. Разследващите питали ДАНС за цялата налична информация за П.С., но нямало данни той да е разполагал с „фалшиви самоличности“, което било възможно (?!?!)за бивш шеф на службите. Не, не може да е истина, не може, и това си е – или Бойко Борисов за нищо не става, или не му пука, че меверейците го вземат за мезе. Бойче, всички ли бивши шефове на служби могат да имат „фалшиви самоличности“. Леле, някои са депутати, Борисов...
Лазаров не спира да ниже „бисери“. Петко Сертов имал дипломатически паспорт, но срокът му изтекъл през 2012 г. Освен това – след като напуснал ДАНС, паспортът бил унищожен. Лазаров, Сертов го разкараха през 2009 г. За чий обясняваш за изтичането на срока на дипломатическия паспорт през 2012 г. Сега пак се хванете някъде, за да не паднете. С.Л. напомня, че срещу П.С. нямало образувано досъдебно производство, което създавало „основни трудности в издирването“, защото иначе щели да направят оглед, да изземат телефони и компютри, а това щяло да осигури инфо за контактите и битовите фактори в живота му.
„Ние търсим всяка връзка, която би ни дала индикации за мотивите на Сертов да напусне пределите на страната. Дори да има отношения между трите фирми, с които Сертов се е занимавал, няма признак, че това го е накарало да замине за Гърция.“, заяви Светлозар Лазаров. На практика меверейците пласират като основна версия – „ИНСЦЕНИРОВКА“, но не смеят да го обявят. Ченгетата търсели мотивите за „напускането на страната“. Уж не е доказано, че е в Гърция, не е „ясен факт“, по пък меверейците търсели индикации за мотивите, които са го накарали да замине за Гърция. Кашора. Гавра. Порнография.
Вярно е, че първи и единствени написахме и за версията „инсценировка“, но го направихме, защото това е задължително, рутина за МВР, а мълчанието на меверейците по тази версия в началото беше повече от съмнително, повече от подозрително. Лазаров, обявихте ли на съпругата на Петко Сертов, че го подозирате в „инсценировка“, че е избягал при друга „булка“? Кажи си, Лазаров, ще ти олекне. Усуквациите ви са срамни – след няколко дни ще реднете ли и други „бисери“ по „оперативни съображения“? Междувременно от Петко Сертов ни вести, ни кост. И?

www.bgsniper.com

«