« Върни се назад Публикувано на 30.05.2022 / 8:30

ЛАВРОВ: ОПЕРАЦИЯТА ОТНЕМА ТОЛКОВА ВРЕМЕ, ЗАЩОТО НА РУСКИТЕ ВОЕННИ Е НАРЕДЕНО КАТЕГОРИЧНО ДА ИЗБЯГВАТ УДАРИ ПО ЦИВИЛНА ИНФРАСТРУКТУРА, ДОКАТО УКРАИНСКАТА АРМИЯ ИЗПОЛЗВАТ ЦИВИЛНИТЕ КАТО ЖИВ ЩИТ. НАЦИСТКАТА ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА СА ЗАЛЕГНАЛИ В ЗАКОНИТЕ НА УКРАЙНА. ПУТИН СЕ ПОЯВЯВА ПУБЛИЧНО И ЗДРАВОМИСЛЕЩИТЕ МОГАТ ДА ВИДЯТ ДАЛИ Е „БОЛЕН“ ИЛИ „УМРЯЛ“

Лавров за хода на специалната операция, бъдещето на Украйна и слуховете за „болестта на Путин“:

▪️ Нашата военна операция беше неизбежна. Ожесточението, с което Западът започна да защитава своето „детище“ под формата на киевския режим, показа, че този режим е бил умишлено подхранван в продължение на много години, за да представлява заплаха за Русия, да подкопае полагащото ни се място в архитектурата на сигурността, да омаловажава реалната роля на Русия и да я постави в подчинено положение.

▪️ Ние си поставяме цели: защита на хората; демилитаризация на Украйна; възстановяване на правата на руския език в съответствие с Конституцията на Украйна и конвенциите; денацификация.

▪️ Нацистката и неонацистката теория и практика са проникнали дълбоко в „тъканта“ на ежедневния живот в Украйна и са залегнали в законите на тази страна. Обърнахме внимание и на това. Западните „приятели“ „вдигнаха рамене“. Сега е ясно, че са го смятали дори за полезно. Целта беше да се създадат заплахи за Русия, да се овладее страната ни.

▪️ Да, хората умират. Но операцията отнема толкова много време, преди всичко, защото на руските военни, участващи в операцията, е наредено категорично да избягват атаки и удари по цивилна инфраструктура. Ето защо ние действаме по различен начин в сравнение с украинската армия и неонацистките батальони, които използват цивилни като жив щит.

▪️ Освобождението на областите Донецк и Луганск, признати от Русия за независими държави, е абсолютен приоритет. По отношение на други територии на Украйна, където се провежда военна операция, зависи от жителите на тези региони да решат своето бъдеще.

▪️ Те трябва сами да решат в каква среда ще продължат да съществуват: в средата, създадена от Зеленски (забрана за руско образование, медии, култура, използване на руския език в ежедневието) или в друга, където ще могат да отглеждат децата си както искат, а не както иска Зеленски и неговия екип.

▪️Путин се появява на публично място всеки ден. Можете да го гледате на екрани, да четете и слушате изявленията му. Не мисля, че здравомислещите хора могат да видят в този човек признаци на някаква болест или неразположение. Оставям го на съвестта на тези, които разпространяват подобни слухове, въпреки ежедневните възможности да се уверят кой и как изглежда.

Afera.bg

 

«