« Върни се назад Публикувано на 23.01.2014 / 10:20

КЬОРАВ КАРТИ НЕ ИГРАЕ. ПЪРВО ПРАВИЛО: ПАЗИ СИ ТЕЛЕФОНА ДА НЕ ПОПАДА В ЧУЖДИ РЪЦЕ!

 

„Да ми припишат, че съм журналист на ГЕРБ?!”, запени се Любица Кулезич в сутрешния блок на Нова телевизия, където влезе в обяснителен режим, че смс-ите пуснати от в. Галерия били манипулирани и тя е жертва на обстоятелството, че: „отказах да свиря в хора на Алексей Петров”. Да ти извадят личната кореспонденция от телефона си е кофти зар. Но всеки, който претендира да играе на терена на истинската, разследваща журналистика, към която кой знае защо Любица Кулезич гледа да се пришие, знае, че кьорав карти не играе. И че рисковете сам да се издъниш са нормални и в тях няма нищо неестествено.

Първото и основно правило във времената, в които живеем, е да пазиш телефона си да не влезе и за миг в чужди ръце. Първо, защото могат да те вкарат в софтуер, с който да те подслушват, и второ, за да не ти преснемат смс-ите и контактите.

Любица Кулезич надценява психологическия си профил – че била следена и нерегламентирано подслушвана. Не защото не е ценна, а поради простата причина, че видимо отдавна е демонстрирала съпричастността си към Бойко Борисов, Цветан Цветанов и ГЕРБ, и няма нужда това да бъде доказвано, защото личи от работата и. В което няма лошо, това си е нейна позиция, която всяка събота и неделя водещата ни внушава от предаването си по Нова. Така че изненада никаква относно молбите за помощ от Цветанов да и бъде предоставен Флоров и от „медийните тактики и стратегии”, които ще се обсъждат с Борисов.

На всеки журналист, стига да има качества, характер и късмет, може да му се случи да направи страхотни разследвания, но може и да претърпи провал и да бъде вкаран в капан.

Ако е курназ, както казват във Варна, не писка. Приема хладнокръвно загубата и продължава напред.

Журналистиката, когато не е пиар, е самотно, мръсно, рисково и неблагодарно занятие. Да ти е виновна прокуратурата обаче, когато са те гепили на гюме, е признак на слабост и истерия.

Пази си гърба – второ правило за онези, които са допуснали да им бъркат в телефона. Не търсете световната конспирация – някой „свой” просто е издебнал Любица.

 Afera.bg

«