« Върни се назад Публикувано на 01.02.2022 / 19:10

КЪСНО Е, РАДЕВ, ЗА КИТКА! „БОЯНСКИ ЛИВАДИ“ НЯМА ДА ТЕ ОТЪРВАТ ОТ ТОВА, ЧЕ ТИ ПРЪКНА И ВЪДВОРИ С ХЕРО МУСТАФА ТОВА БЕЗУМИЕ, НАРЕЧЕНО „ПРОСТО КИРЧО“!

Само месец и половина след встъпването в длъжност на правителството на Кирил Петков  дойде и първият шамар от президента Румен Радев към новата власт. И то по отношение на действията на кабинета и лично на премиера спрямо РСМ, които министър-председателят оценява като „пълен успех“, както последните атаки на изпълнителната власт към „Булгаргаз“.

„Мисля, че посещението на премиера в Република Северна Македония беше прибързано“, заяви държавният глава пред журналисти в коментар на развитието на отношенията ни със Скопие.“

В българската политика, пък и в публичния живот, нюансираното и разумно говорене не се кльопа. Поради тази причина днешният кратък брифинг на президента Радев ще се тълкува като Боянските ливади на Желев.

Ровът между него и правителството става пропаст, което е необратимо. Радев свърши работата на Херо Мустафа с Кирил и Асен, получи втори мандат и сега идва ред да почисти образа си, защото няма какво да губи, нито да печели.
Той е президентът и ще е такъв пет години. Новата партия, която ще спекулира с името му няма да получи голямо доверие, а Радев няма да има голямо влияние в изпълнителната власт. Остава му да се върне към образа на морален коректив със затихващи функции.

Днешната снимка пред паметника на жертвите на комунизма бе голяма щета от гледна точка и на двете спорещи страни за политически и исторически морал. Не защото мястото му не е там, а защото се сети за него на втория си мандат и без да обясни тази стъпка на своите леви избиратели, които го направиха президент и които днес получиха истински шок.

Сега Кирил Петков ще стане естествен съюзник с Корнелия Нинова срещу президента, а ДБ ще останат още малко при него, заради снимката му в градинката на НДК.

Интересно ще бъде да видим дали до края на годината ще има предсрочни избори или ни очаква повторение на кабинет „Беров“ почти 30 години по късно.

Явор Дачков

Бележка на Веселина Томова: Късно е, Радев, за китка! Оттук нататък НИКОЙ НЕ БИВА ДА ЗАБРАВЯ НАЙ-ВАЖНОТО!!! – че именно Румен Радев, като главен прислужник на Херо Мустафа, легитимира измамника Кирил Петков и компания във властта! Легитимира и измислената продуктово позиционирана партия ПП, дирижирана от Херо Мустафа. Каквито и „боянски ливади“ да пръква оттук нататък, колкото и да се прави на „справедлив стожер“, Радев не може да избяга от личната си отговорност за това, което продажнически натвори за държавата!

«