« Върни се назад Публикувано на 29.12.2016 / 9:37

КЪДЕ СТЕ ФЕНОВЕ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ? ЗАЩО СЕ СПОТАЙВАТЕ И НЕ КОМЕНТИРАТЕ НАТО-ВСКАТА МУ ЛЮБОВ?

велизар енчевСтранно, много странно. Нито един от симпатизантите на Радев нито застава зад неговото любовно излияние към НАТО във „Файненшъл Таймс“, нито си позволява да го критикува. Мълчат. Защо бе, приятели? Може би защото се срамувате, че сте дали доверието си на човек, който ви е подвел? Разбира се, още е рано да се правят категорични изводи. Рано е да се слага клеймо.

Но факт е едно: Радев е НАТО-вски президент и в това не бива да има никакво съмнение. Самият той нееднократно го изтъкваше по време на предизборната кампания. И когато го упреквах заради тази негова позиция, получавах лавина от критики, повечето от приятели.

Ако тогава той е имал оправдание за тази спорна позиция /целта беше да победи Цецка Цачева/, какво е обяснението за сегашното му упорство да ни облъчва с любовта си към един агресивен пакт? Вече е избран, защо продължава да се обяснява в любов на НАТО? Защо? Дали пък не са прави тези, който твърдят, че на Борисов му бе наредено от янките да загуби и затова той номинира неизбираемата Цачева? Къде сте фенове на президента Радев? Защо мълчите и се спотайвате? Защо не изразите позицията си, каквато и да е тя?

Велизар Енчев

 

 

 

 

«