« Върни се назад Публикувано на 22.10.2021 / 14:18

КЪДЕ СТЕ БЕ, „РЕВОЛЮЦИОНЕРИ“ ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО?! ИЛИ ПОРУГАВАНЕ НА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ИМА САМО ТОГАВА, КОГАТО КАСАЕ ВАШАТА СЕКТА!

16 дни вече сайта АФЕРА е подложен на брутални ежедневни хакерски атаки, поръчани и платени от Властта, за да ни затворят устите. Защото спазваме веруюто си, че журналистиката трябва да е опозиция на ВСЯКА власт. И няма „наша“ и „ваша“ Власт, защото на журналистиката това и е призванието – да вади на показ зулумите на ВСЯКА власт!

Освен АФЕРА, под поръчковата гилотина на невиждани досега по бруталност и наглост хакерски атаки, целящи сваляне на медии от интернет пространството, са и Труд, Пик и още някои, които също вече са налазени.

Прокуратурата вече образува досъдебно производство за престъплението извършвано срещу АФЕРА, разследване тече и в столицата за атаките срещу колегите от другите медии.

Нито вопъл, нито стон няма от нито един журналистически съюз, организация, които иначе пищят за всякакви глупотевини.

Нито дума, нито сричка няма от нито един от така наречените журналисти „революционери“ за свобода на словото, които иначе, ако помните врещяха по площада: „позволете ни да ни питаме, ах, моля ви се, искаме да питаме…“. Няма ги. Неми са.

Къде сте бре, „революционери“ за свобода на словото? Или нарушаването на свободата на словото ви касае само, когато е засегнат някой от Сектата ви?!

И си мислите, че на вас няма да се случи, защото тичате като кудуци подир новата власт, както лизахте задниците и на старата?! Или журналисти „велики“ сте само вие, а всички останали, които не са от вашата Секта и да ги убият, ви е през оная работа?!

Само тази избирателност, към която фанатично се придържате, вече ви прави пропагандатори, а не журналисти.

Да пищиш за „свобода на словото“ само когато ваш човек от вашата Секта е засегнат, а да мълчиш като насран задник за отвратително наглото брутално престъпление извършвано срещу медии, пък дори и те да не ви харесват, е лицемерие.

Да се правиш, че не виждаш и чуваш как Властта цинично иска да убие медии, само защото не желае да се чете позицията им, е предателство към призванието, наречено журналистика.

И е продажност!

Някакви смешни журналистически съюзи, които изобщо не знаят даже и за какво съществуват, освен да се интересуват от имотите си, също мълчат като…, да не казваме като какво, че и те минават от „цвета на нацията“. Чета днес, че някаква евродепутатка, дето опищя орталъка от запис, пуснат точно от сайта АФЕРА, че Борисов искал да я смачка, била много загрижена какви евро кинти по какъв начин да се дават на „новинарските медии“. И същата тая, дето ако не беше АФЕРА да и пусне запис, че да си чуе името вътре, мълчи като пунда за бруталното посегателство върху свободата на словото, за престъплението извършвано към български медии от „новоморалната“ Власт на „почЕтените“.

Нито ни е за първи път, нито ще е за последен. Справяме се САМИ да задържим сайта АФЕРА на крака. Не пиша всичко това за да търся подкрепа. Не съм от пет дни в тази професия, за да не знам какво представлява така наречената „журналистическа гилдия“ и що за пасмина е, вървяща винаги след победителя.

Пиша това, за да се знае, че тук, на тази територия, има войнстващо бездарие, нарцистично обединило се в Секта, което даже със злобарско задоволство се радва, когато такива като нас ги мачкат.

За да се знае, че тази Секта, внушаваща, че е „голямата работа“ в журналистиката, не е Четвърта власт, а Четвъртата проститутка.

За да се знае, че когато мълчиш позорно за линча, който Властта прилага към колега журналист, пък дори и да го ненавиждаш, подписваш собствената си присъда на продажник!

Веселина Томова

«