Публикувано на 22.10.2021 / 14:18

КЪДЕ СТЕ БЕ, „РЕВОЛЮЦИОНЕРИ“ ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО?! ИЛИ ПОРУГАВАНЕ НА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ИМА САМО ТОГАВА, КОГАТО КАСАЕ ВАШАТА СЕКТА!

16 дни вече сайта АФЕРА е подложен на брутални ежедневни хакерски атаки, поръчани и платени от Властта, за да ни затворят устите. Защото спазваме веруюто си, че журналистиката трябва да е опозиция на ВСЯКА власт. И няма „наша“ и „ваша“ Власт, защото на журналистиката това и е призванието – да вади на показ зулумите на ВСЯКА власт!

Освен АФЕРА, под поръчковата гилотина на невиждани досега по бруталност и наглост хакерски атаки, целящи сваляне на медии от интернет пространството, са и Труд, Пик и още някои, които също вече са налазени.

Прокуратурата вече образува досъдебно производство за престъплението извършвано срещу АФЕРА, разследване тече и в столицата за атаките срещу колегите от другите медии.

Нито вопъл, нито стон няма от нито един журналистически съюз, организация, които иначе пищят за всякакви глупотевини.

Нито дума, нито сричка няма от нито един от така наречените журналисти „революционери“ за свобода на словото, които иначе, ако помните врещяха по площада: „позволете ни да ни питаме, ах, моля ви се, искаме да питаме…“. Няма ги. Неми са.

Къде сте бре, „революционери“ за свобода на словото? Или нарушаването на свободата на словото ви касае само, когато е засегнат някой от Сектата ви?!

И си мислите, че на вас няма да се случи, защото тичате като кудуци подир новата власт, както лизахте задниците и на старата?! Или журналисти „велики“ сте само вие, а всички останали, които не са от вашата Секта и да ги убият, ви е през оная работа?!

Само тази избирателност, към която фанатично се придържате, вече ви прави пропагандатори, а не журналисти.

Да пищиш за „свобода на словото“ само когато ваш човек от вашата Секта е засегнат, а да мълчиш като насран задник за отвратително наглото брутално престъпление извършвано срещу медии, пък дори и те да не ви харесват, е лицемерие.

Да се правиш, че не виждаш и чуваш как Властта цинично иска да убие медии, само защото не желае да се чете позицията им, е предателство към призванието, наречено журналистика.

И е продажност!

Някакви смешни журналистически съюзи, които изобщо не знаят даже и за какво съществуват, освен да се интересуват от имотите си, също мълчат като…, да не казваме като какво, че и те минават от „цвета на нацията“. Чета днес, че някаква евродепутатка, дето опищя орталъка от запис, пуснат точно от сайта АФЕРА, че Борисов искал да я смачка, била много загрижена какви евро кинти по какъв начин да се дават на „новинарските медии“. И същата тая, дето ако не беше АФЕРА да и пусне запис, че да си чуе името вътре, мълчи като пунда за бруталното посегателство върху свободата на словото, за престъплението извършвано към български медии от „новоморалната“ Власт на „почЕтените“.

Нито ни е за първи път, нито ще е за последен. Справяме се САМИ да задържим сайта АФЕРА на крака. Не пиша всичко това за да търся подкрепа. Не съм от пет дни в тази професия, за да не знам какво представлява така наречената „журналистическа гилдия“ и що за пасмина е, вървяща винаги след победителя.

Пиша това, за да се знае, че тук, на тази територия, има войнстващо бездарие, нарцистично обединило се в Секта, което даже със злобарско задоволство се радва, когато такива като нас ги мачкат.

За да се знае, че тази Секта, внушаваща, че е „голямата работа“ в журналистиката, не е Четвърта власт, а Четвъртата проститутка.

За да се знае, че когато мълчиш позорно за линча, който Властта прилага към колега журналист, пък дори и да го ненавиждаш, подписваш собствената си присъда на продажник!

Веселина Томова

Коментари 12 за
“КЪДЕ СТЕ БЕ, „РЕВОЛЮЦИОНЕРИ“ ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО?! ИЛИ ПОРУГАВАНЕ НА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ИМА САМО ТОГАВА, КОГАТО КАСАЕ ВАШАТА СЕКТА!”

 1. Ето тука във Формнаука, в темата която подавам можете да наблюдавате брутална фашистка цензура, въпреки че на модератора му бе обърнато внимание. Плюс запалахи със саморазправа, които останаха напълно без внимание от модератора. Класическо изпъолнение, все едно че е изкопирана от Моята борба на Хитлер.

  https://www.forumnauka.bg/topic/23469-zelenite-sertifikati-blgariya-poema-po-ptya-na-fashizma/#comments

 2. Елена Йончева има мерак под предтекст „свобода на словото“ да задръсти публичното пространство с неолибералната пропаганда на ЕС .

 3. Щилиян Стоянов Григоров няма ли да го разпитват в ГДБОП , такъв виден журналист и собственик на Афера БГ ?

  1. Nima мислиш че не знам какво ти причиниха ,хахахах , аз знам всичко , но ще ги смачкам бавно,хахахах.

   1. Hoрата не са инструменти трябва да внимаваш на какво свириш Анибал,хахахах.

 4. ето това нещо, започвате да го изпращате на общинските сайтове и имеили, като ползвате ето това нещо.

  Нещото което ползвате
  https://www.flgr.bg/?act=munic

  Нещото което изпращате

  ПАРЛАМЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ АБДИКИРА! ПРЕДЛАГАМ КАМАРА НА ОБЩИНИТЕ!

  (Копие до всички Общински Съвети в България, Копие в сайта ми във Facebook)

  Уважаеми Общински Съветници, предлагам Ви да свършите една наболяла от години, но вече спешна и неотложна работа. Която на всичко отгоре няма да ви коства почти никакво време или други съществени усилия.

  Преди това искам да Ви обърна внимание: ПОЛИТИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА! Тя е и невероятен шанс за България, за демокрацията, но и за Вас самите. Ако Вие сте отговорни, ако Вие сте компетентни, ако имате политически нюх, е недопустимо да я пропуснете.

  МОЕТО КОНКРЕТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ ВАС Е:

  Да излъчите един Депутат от вече избраните от Електората на съответната Община Общински Съветници, които са в съответния Общински Съвет!

  След това да обявите в сайта на Вашата Община. А така също и да разгласите по други медии – както национални, така и в съседни Общини. Да отправите призив към тези Общини, да излъчат Депутати. Няма да е излишно също така, да съобщите и на Парламента (пърдон, то Парламент няма), на Правителството, на Президента, на Конституционния съд и др. Новият Парламент, който ще представлява Камара на Общините може да заработи веднага. Скоростта с която може да бъде сформиран може да бъде почти моментална – примерно до две седмици.

  Предполагам, почти сигурно, ще ми бъде възразено с автоматичен бърз отговор, че такова решение на Об. Съвет е в нарушение на Конституцията (Закона).

  Налага ми се следователно да Ви обясня, особено на юристите, че има закон и Закон. Според идеологическата пропаганда, която била наука но не е, в правовата държава трябва да има върховенство на закона.

  На закона или на Закона? Първият се пише от Парламента (малцинството на власт), който не е равен на Изпълнителната и Съдебната власти, а е над тях (крайно време е да приключим с лъжите, защото те вече се провалиха). Вторият (Законът) не се пише от Парламента, а се пише от Мнозинството и се налага на Малцинството на Власт. Парламентът е тоя който пише закон. Но Парламентът не пише Закона! Парламентът само подписва Закона, след като тоя Закон му бъде връчен от Мнозинството, което представлява фактическа капитулация на Малцинството на Власт пред Мнозинството с по-малко Власт. Така било е, така ще бъде!

  Това е валидно, не само за Обикновено Народно Събрание, но и за Велико Народно Събрание. Защото и Великото Народно Събрание представлява едно незначително Малцинство на власт. Както Великото НС, така и Обикновеното НС са продукт на една избирателна система, която не дава възможност на електората (Мнозинството) да назначава и контролира Малцинството на Власт.

  Конституцията е Закона. Но за да бъде Закона, тя трябва да бъде написана от Мнозинството, с единствената цел да контролира властта на Малцинството. Такова е понятието за Конституция, въпреки че някои авторитети твърдят, че понятието за Конституция било сред най-костеливите орехи на правната наука.

  Това понятие е съвсем очевидно формирано от историята и от стотиците и хиляди опити на мнозинството да пише формули с които да ограничава Малцинството на Власт. Само правилната формула за контрол над Малцинството на Власт може да се смята за Конституция и за Закон. И когато Конституцията и Законът са написани от Малцинството на Власт, т.е. от Парламента, па макар той да се е самообявил за Велик в по-голяма или по-малка степен, когато Законът е написан от Малцинството на Власт, това не е Закона – а е закона!

  И това не е Конституция!

  Защото тая Конституция е противоконституционна! КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ е противоконституционна. Формулата по която Мнозинството може да контролира Малцинството на Власт я няма в КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Тая формула е единствено и само Избирателната система. Правилна избирателна система липсва не само в КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – такава липсва и извън КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. НЕ СЪЩЕСТВУВА!

  Това че наложената от Малцинството на власт избирателна система е неправилна (противоконституционна, псевдодемократична) може да се докаже много лесно само с няколко бързи и прости сметки, които доказват по неопровержим начин, че гражданите на България нямат право да избират и да бъдат избирани.

  От тука натам, следва безспорният, категоричен извод от последна инстанция (тая на неопроверганата истина, която ще очаква все пак някой да я опровергае ако може), че Конституцията на Република България е противоконституционна и следователно е невалидна. А освен това, към тоя факт се добавя и един друг – КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ е де факто суспендирана от момента на влизането си в сила. И това се е получило, поради това че един лош Закон никога не може да бъде спазен.

  След като е вече доказано и безспорно, че Конституцията на България е противоконституционна, следва написването на истинска Конституция.

  За да стигнем до тоя момент, трябва да осъзнаем железния факт (подписан от историята), че Конституцията не се пише от Парламента (Малцинството на Власт). Тя се пише от Мнозинството с по-малко Власт. От гледна точка на това понятие, такива сте вие – Общинските Съветници на цяла България. Над вас е само електората на България. Изглежда парадоксално, тия дето са отдолу да са над тия които са отгоре, но действието на тоя механизъм има своето инженерно обяснение, тоя механизъм не само че е правилен и не само че работи – той е наложил Конституциите и налага понятието за Конституция, според което Конституцията на Република България е противоконституционна. На практика това е наложено и работи.

  От обяснението ми до тука, следва изводът, че Конституция и Правилна Избирателна Система са едно и също нещо.

  А така също, че първата стъпка към написването на истинска Конституция и истински Закон, който да бъде над Парламента, е по-ниските йерархически нива да заявят, че имат воля и че са се осъзнали като единствено компетентни да пишат Закона.

  Сега Вие, трябва да заявите своята воля, да дадете сигнал към обществото, към останалите общини и електората, че за вас демокрацията не е празна приказка. Едва след тоя Ваш акт на висша (човешка) воля, ще започне общественият дебат по тоя въпрос. И тоя път дебатът ще бъде по съществото на истинския проблем, той ще бъде по дневния ред на обществото, а не по дневния ред на казионните партии и останалите институции, които са загубили напълно връзката си с това общество и тоя народ.

  Уважаеми Общински Съветници! Сега е моментът за Вашия протестен вот.

  Парламентът се отказва от мандат. Мястото е овакантено. Влезте, заповядайте!

  КЛЮЧОВИТЕ МЕСТА В КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  „Чл. 1.

  (2) Цялата държавна власт произтича от народа.”

  Тоя текст е де факто отменен, чрез наложената избирателна система, чрез която гражданите не могат нито да избират нито да бъдат избирани.

  Най-важните текстове в самата Конституция, които отменят Чл. 1. (2) са Чл. 10. Чл. 63. Чл. 64. (1)

  „Чл. 10. Изборите, националните и местните референдуми се произвеждат въз основа на общо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване.”

  Изискването за пряко избирателно право е главната опорка, унищожаваща демократичната избирателна система. Прякото избирателно право означава прекалено големи избирателни райони избиращи директно Депутатите в Парламента. Ако съществува нещо което да е възможно най-голямата лъжа на днешно време – ето това е. То се доказва лесно с едни много прости математически сметки. От това изискване се пораждат безброй възможности за фалшификация на избирателната система – примерно измисля се легендата, че пропорционалната избирателна система давала по-голямо представителство на електората.

  Според тоя текст в Конституцията, Общинските Съвети не могат да избират Депутатите. Но какво се случва, когато едно дете от шести клас им направи една бърза сметка на тия които са се подписали под тоя текст – под тая колосална глупост? Защото бързата сметка доказва, че ако се спази въпросното изискване, болшинството от гражданите нямат право да избират и да бъдат избирани. С изискването за „пряко” се отменя „избирателно право”, и тези две неща се намират в непосредствена близост едно до друго в текста от Конституцията. Което е феноменално!

  „Чл. 63. Народното събрание се състои от 240 народни представители.

  Чл. 64. (1) Народното събрание се избира за срок от четири години.”

  Тия два текста в комплект, предопределят един много важен параметър на избирателната система, който е бил добре известен дори на Стамболов – МАКСИМАЛЕН ВЪЗМОЖЕН ДЕБИТ НА ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА. А точно тези постановени числа директно водят до едно незначително малцинство от правоимащи да бъдат Депутати. Конституцията изобилства с неосъществими лозунги, а през това време пак чрез Конституцията, математиката си налага други закони – реални.

  „Чл. 8. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна.”

  Това са само думи. Чист лозунг – никога това не е работило за целите за които е било измислено. Служи най-вече, за да се лъже по-удобно.

  Основната идея е, че малцинството на власт се е разделило на някакви фракции, които се контролират взаимно в името на интересите на мнозинството (народа) и това нещо ще компенсира пълната липса на система на организация (избирателна система), чрез която мнозинството да контролира малцинството на власт. Същевременно, в Конституцията и изобщо идеологията не се казва в прав текст, че избирателната система не дава никаква възможност на електората, да контролира държавната власт, а обратното – твърди се че дава такава възможност.

  Идеята хем за разделение на властите, хем за върховенство на закона (Парламента) е фактически нонсенс. И същевременно дава възможност за невероятни пируети, последният от който беше Мораториума на някои действия на Правителството от 45тото НС и последвалото внасяне на това в Конституционния съд.

  „Чл. 67. (1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ.”

  Пълна глупост. Народните представители няма как да представляват някой друг, освен тия които са ги упълномощили да ги представляват. Това са единствено и само техните избиратели. Целият народ се представлява от всички народни представители, т.е. това е целия Парламент, който представлява целия народ. А това се случва, с всяко гласуване на целия парламент.

  „(2) Съдебната власт е независима. При осъществяване на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона.”

  Хем независима, хем подчинена на закона. На думи стават много работи.

  Аз предлагам малко по-смислено постановление: Парламентът е подчинен на Общинските съвети (на Закона), а съдебната власт е подчинена на Парламента (пак на закона).

  А ето тоя член е много интересен, във връзка с нещата които казвам:

  „Чл. 150.

  (2) Когато установят несъответствие между закона и Конституцията, Върховният касационен съд или Върховният административен съд спират производството по делото и внасят въпроса в Конституционния съд.”

  Сега ще чакаме, Върховните институции, да забележат, че Конституцията е противоконституционна.

 5. Подкрепям те изцяло! Винаги си била смела жена и страхотен журналист! Съжалявам, че отново се опитват да те смачкат, знам, че няма да успеят. Кураж!

 6. Веселина, недей да се надАШ на мисирки за нЕкаква подкрепа, те кълват само ако някой им подхвърли зърна !

 7. Имам питане. Защо една гнила ябълка ми се явява в националната телевизия и представлява куатрочентото на 21 век? Бая знаем за тази особа /демек гнилата ябълка/. И въпреки, че някои всезнаещи изобщо не споменават партията или движението на куатрочентото, разбирам, че стоят зад него. Нека. Нищо против. Но след като знам някои неща за гнили ябълки и кой стои зад тях, чок мерси.

 8. „Да бъдеш , или да не бъдеш, ето къде е въпросът. Достойно ли е да търпиш безропотно позора на съдбата , или трябва да окажеш съпротива, да възстанеш, да се въоръжиш, да победиш, или да згинеш“. ХАМЛЕТ, Шекспир Ние българите в голямата си част търпим позора на съдбата, позора на тези, които трябва да ни водят в дебрите на този модерен, но все толкова мръснишки свят. Лозунгът на патреотите, начело с шкембе войводата е, че щели да ни пазят, от кого не става ясно. В същото време с безброй усуквания става ясно, че срещата между военните министри на Турция и България чертаят една военна СИНЕГРИЯ срещу Русия. “ Началникът на отбраната на България в Турция: НАТО трябва да засили присъствието си за защита на Източния фланг“ в. Петел, другаде такава новина просто не се появява.

 9. ГАДАТЕЛЯТ

  Изгнан бе Цюй Юан от три години вече
  далеч от своя княз,от двора му далече.
  Той служил бе и дълго,и вярно , и добре,
  но как на клеветата отровата да спре?

  И ето – тръгна той самотен по полето,
  и в смут му бе умът,и в смут му бе сърцето.
  При стария гадател отиде той накрай
  и каза му:“Премъдри,един съвет ми дай!“

  Гадателят тогава отскубна от тревата,
  прочитаща завчас на бъдното словата,
  и плочи костенурски обърса той от прах,
  готов да види ясно неясното във тях.

  „Кажи ми – рече той – какво при мен те носи?“
  И почна Цюй Юан със свойте въпроси:
  „Да бъда ли-той каза – честен и открит,
  или пред големците да сменям глас и вид?
  Да пазя ли честта си и да си патя с нея,
  или да гоня чин и чинно да живея?
  Дали на скромна нива аз скромен труд да дам,
  или да славя други ,та славен да съм сам?
  Да съм ли аз орел,орлите който гони,
  или уханна маз за важните кокони?
  Да бъда ли аз камък,да бъда ли човек,
  или да се огъвам подобно ремък мек?
  Дали като жребеца да тичам метнал грива,
  или да мъкна крак със крантата дръглива?
  Да литна ли на лебеда във полета висок,
  или да цопам в локва с крясък на гъсок?
  Гадателю велики,аз чакам твойта дума!
  Накъде да тръгна аз ?По кой от двата друма?
  Светът е цял оплетен в небивали лъжи!
  Крилото на комара от бивол по-тежи!
  Звънчето от пиринч мълчи и се измъчва
  сред гръмкия кънтеж на дъбовата бъчва.
  Говори клеветата,немее мъдростта..
  Ах! АХ! Кому е нужна мойта чистота?“

  Гадателят тогаз тревите си остави
  и каза с тъжен глас:“Какво да се направи?
  Околните предмети самичък погледни
  и разни ще ги видиш от разните страни!
  Погледнеш ли оттука,изглежда светъл мракът,
  а предята оттам по-дълга е от лакът.
  Науката е плитка,животът е дълбок,
  пред някой задачи почесва се и Бог!
  Затуй решавай всичко със своя ум докрая!
  Аз друг съвет да дам ,приятелю не зная,
  че мойте плочи костни и тайнствени треви
  пред твоите въпроси безсилни са ,уви!“
  Цюй Юан от преди 2000 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *