« Върни се назад Публикувано на 11.01.2014 / 12:07

КЪДЕ СИ КАРА МАХМУРЛУКА ОКРЪЖНИЯТ ПРОКУРОР НА ВАРНА, СЛЕД КАТО АДФИ УСТАНОВИ ДАЛАВЕРИ С ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ЗА НАД 115 МЛН. ЛЕВА САМО ЗА ТРИ МЕСЕЦА?!

 

Варна води първенството за пореден път, когато става реч за афери и далавери в Общината. Варна не е провела или не е изпълнила всички процедури по обществени поръчки за над 64,4 млн. лв., показва отчетът на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за четвъртото тримесечие. Сумата е равна на над 50 на сто от общите нарушения, засечени от инспекторите по време на 109 проверки. За три месеца експертите са установили проблеми с обшествени поръчки за над 115 млн. лв.

Само в морската столица са проследени търгове от 2009 до 2012 г., като са съставени 11 акта. Основните нарушения във Варна са свъразни с рехабилитация, ремонтни дейности, строителство на детски площадки, междублокови пространства и други. От АДФИ обясниха, че в тези случаи не са правени търгове, а са сключвани директни договори с изпълнителите.

АФЕРА остана без глас години наред да алармира, че във Варна ПРОКУРАТУРАТА, МВР И ДАНС ИЗОБЩО НЕ РАБОТЯТ ПО КОРУПЦИЯТА В УПРАВЛЕНИЕТО НА МОРСКАТА СТОЛИЦА.

Във Варна, каквото и да се случи в Община – Варна, Окръжна прокуратура – Варна остава няма, сляпа и глуха. С МВР и ДАНС е същото.

В морската столица цари СИМБИОЗА между обвързани прокурори, висши ченгета и управленци. Те пият, ядат и жулят заедно, и повече от 15 години Варна затъва в лапите на алчните „мазачи на филии”.

Afera.bg

На снимката: варненският окръжен прокурор Владимир Чавдаров

«