« Върни се назад Публикувано на 12.03.2014 / 12:26

КЪДЕ СА ПСИХИАТРИТЕ? НА БОРИСОВ ВСЕ ИМАЛО НЯКАКЪВ ЗАВИСТЛИВ МЪЖ, КОЙТО ИСКАЛ ДА ПРИЛИЧА НА НЕГО!

 

„Като наближат избори всички започват да се правят на мъже – аз, честно да ви кажа, по-лошо от завистлив мъж няма. Моята съдба, за съжаление, така се нареди последните години, че все някакъв мъж има, който да иска да прилича на мене.  Изредиха се цяла плеяда кандидати за какво ли не – просто ми омръзна. Завиждат ли, броят ли ми – не мога да ги разбера. Искат да ми влязат в обувките, да са като мен.

Първо Станишев да каже какъв ще бъде. Ако ще е премиер – да се явява на дебат за премиер, но той дезертира от тази позиция, въпреки, че преди 4 г. твърдеше, че е най-подготвеният. Второ, ние имаме водач на листата за евродепутати, той /Станишев- бел.р./ ще ли е водач на листа, ще ли е евродепутат, какъв ще е – в името на какво да дебатираме? Ние сме първа политическа сила, той открадна изборите и си направи правителство – това е фактът.До този момент ние сме най-голямата политическа сила, те не са победили на избори. С кое право и с кой морал излиза и ми прави оценка? Не създадох правителство, защото не създаваме безпринципни коалиции.

Бил съм с него на дебат и винаги мога да отида. Ей сега почвам да говоря, на тези въпроси, които повдигнах той трябва да отговори. Какво ще отговори – че е намалил безработицата или че е увеличил с 250 хил. работните места или накрая на четвъртата година щели да вдигнат заплатите и пенсиите – дрън-дрън. Кой му вярва? Така че не е въпрос за дебат – той трябва да каже какъв иска да е. Ако е за партиите – имаме да си говорим за тях…,

Вижте, това е просто абсурдно – как ще направят стари заводи с нови технологии? Това не може да стане, това е поредният опит, както с „Южен поток“ – тези 193,194,195 млн. сигурно са вече, с по няколко милиона за заплати дават на месец в тази компания – опит да източат пари. Няма как да стане да възобновиш социалистическата икономика с нови технологии в стар завод – само енергийната му ефективност да се направи на този завод, да се постегнат сградите са огромни пари, милиарди. Така че това е някаква схема, която искат да си направят като с 500-те милиона.

Мога да коментирам прическите на главните редакторки и шефки, които бяха отишли на тази медийна среща, и как услужливо седяха и мълчаха. Тази пресконференция, която дадоха, можеше да започне с нещо, да се каже – благодарим на Борисов, че в най-тежката финансова и икономическа криза спаси държавата и построи толкова, колкото ние – БСП и ДПС за 20 години не сме. На тази пресконференция трябваше да говорят – по време на нашето управление има трайна рекордна безработица.

А при този „растеж“, при тази събираемост от приходните агенции те искат да раздадат пари за Великден само от парите на работещите хора и на базата на кредити. Говорих с комисар Йотингер и с комисар Барние и на 20-ти ще имаме среща в Брюксел по тази тема, да ги питаме общо, и те, и ние – управляващите: защо след като буквално е замразен проектът „Южен поток“, в момента над 200 милиона вече се харчат за този проект? С какво право харчат държавни пари, да си дават заплати за нещо, което изобщо не е сигурно дали ще стане. Ние сме твърдо зад това „Южен поток“ да стане, но това, което направиха тези хора, е да блокират проекта и да го замразят. Това стана много лесно, след като министърът на икономиката и енергетиката се яви един обикновен пощальон, след като не може да си защити проекта, след като не може да докаже, че е прозрачен. С какво право дават 193 милиона в компания, като целият този проект е замразен от Брюксел. Блокирани са всички големи проекти: „Марица“, „Струма“ – инфраструктурни проекти, които са важни за България , абсолютно изоставащи и блокирани, в болниците съкращения с 20 % от парите за тях. Не вярваме на това, което са казали. Един ден казват, че увеличаваме нещо или ще строим „Белене“ или „Южен поток“, на другия ден го замразяват. Единият ден Станишев казва, че ще вдигнат данъците, на другия ден Местан или Цонев казват – няма. На кое да вярваме”, натвори в кулоарите на парламента Борисов, предава Агенция БГНЕС.

 

Afera.bg

 

«