« Върни се назад Публикувано на 13.04.2011 / 22:48

Ку-ку! „Новата сила” на Трактора: всички били шушумиги, че не казвали нищо определено за него

 

 

На сайта на „Нова сила” – нещо като партийка, нещо като лимонада от комунистическо време, нещо като локум, на който клечката държи Трактора, се появи изумително послание, което трябва да накара народонаселението да се прекръсти преди да изпрати на избори бъдещите клиенти на няколко специализирани пси-заведения.

Ето и текста:

 

„На 06.04.2011 г. във в.„Новинар” е публикувана статията на Аделина Делийска „СИЛА-та да казваме „не” на произвола или просто партийни заигравки”. В тази статия се твърди, че НОВА СИЛА „е любопитна с това, че активно и всеотдайно подкрепя, защитава и издига кандидатурата на Алексей Петров”. Прави се и паралел между НОВА СИЛА и БКП, тъй като и двете партии имали като ръководен орган централен комитет.
        Каква е истината:
        НОВА СИЛА не „издига кандидатурата на Алексей Петров”: Както самият Алексей Петров многократно е заявявал, той би се кандидатирал за президент, ако се конкурира с Бойко Борисов, в какъвто случай кандидатурата му би била издигната от инициативен комитет, а не от партия.
        НОВА СИЛА подкрепя тази инициатива. И то не „всеотдайно”, а аргументирано: ние доказваме, че Алексей Петров превъзхожда Бойко Борисов по всички положителни личностни и политически показатели.
        Фактът, че НОВА СИЛА е единствената политическа партия, подкрепила споменатата инициатива, пък е показателен, че останалите партии са просто политически шушумиги, които още не се решават да кажат нещо определено. Не създава изключение обстоятелството, че една семейна клика, ползваща регистрацията на политическа партия, е оповестила своя кандидат – този случай не е плод на политическа решителност, а на кадрова немощ и клиничен егоцентризъм.
        Централният комитет не е нито патент, нито монопол на бившата БКП: Думата „комитет” е от френски произход и в България е употребена много преди да се появи БКП – при Левски българската освободителна организация е била оглавявана от БРЦК (Български Революционен Централен Комитет).
        НОВА СИЛА е „любопитна” с това, че се обяви категорично в подкрепа на протестиращите български фермери, в защита правата на български граждани (в случая с „Флотилията на свободата”), против съществуването на военни бази на САЩ на територията на Република България и тяхното използване като концентрационни лагери (във връзка с намерението да бъдат „разквартирувани” в Република България лица, държани в затвора на САЩ в Гуантанамо), в защита свободата на словото (по повод бомбения атентат срещу редакцията на в.„Галерия”), срещу унищожаването на българската армия (и конкретно относно намеренията на правителството за закриване на военно поделение 52380), че за тази партия най-важното са българските граждани и качеството на техния живот… Друг е въпросът, че в наши дни повечето български медии се страхуват да отразяват приложимите радикални идеи, които биха застрашили статуквото.
        НОВА СИЛА не прави „партийни заигравки”, а провежда сериозна политика. И служи за пример, както виждаме даже и с наименованието си. Нямаме организационна връзка с гражданското сдружение СИЛА (Съюз на интернет любителите на автомобили), за които се говори в споменатата статия на в.„Новинар”, но подкрепяме техните икономически искания.
Антон Сираков
11.04.2011 г.”

 

Докато титанът на политическата тракторова мисъл Антон Сираков, вероятно очаква поръчаните кокили за да се извиси към властта, неговото протеже в морската столица Димитър Кунев обикаля дембелно определени бивши ченгета от ДС, на които хленчи за помощ по изборите в полза на „ню сила”.

„Ню-ню” – то засега не минава обаче, защото ченгетата, ако и да са вече пенсионери, но с известно влияние,  били втрещени от наглостта на човекът на „ню уейв” на Трактора във Варна, който им бил познат от далечните години на соца и комунизма със силна зависимост по отношение на някои услуги.

Един от тях направо бил на ръба да звънне на Трактора, който пък на времето можел само да му чисти обувките, за да се убеди лично – Петров истински ли се е побъркал, или е пуснал олигофрените като някакъв пунт „под прикритие”.

Докато набирал номера на Трактора обаче, ченгето от кариерата внезапно съзрял един друг член на фамилията на човекът на „новата сила” в морската столица Кунев, който не успявал да спази правата линия на плочките на тротоара. И окончателно се отказал да влиза в нивата на разстроеният джаз на Трактора. Тия са за Карлуково, лаконично коментира пред нас достолепния офицер.

 

Afera.bg
«