« Върни се назад Публикувано на 19.06.2022 / 11:44

КУХИ ЛЕЙКИ, ПРАЗНИ ДУШИ

Тази сутрин ни подложиха телевизионна шокова терапия.

Ей тъй, да ни дойде акъла! Първа писта другарката А, Цонева, политкомисар на „Продай България“, демократичен чекист. Обяснява ни напоително и по традиция всичко онова, което и самата тя не разбира, но какво да прави като живее от взятки. Класацията при тази женица е тристепенна – нагла, по-нагла, антоанетка. Няма такъв наглец на планетата.

Веднага след нея следва смахнатия министър на нещото, което наричат „образование“. Да оставим настрана, че няма такова понятие в територията, ами и той бил го реформирал. След „реформата“ парите изчезват яко дим. Така го реформирал също, че децата по математиката започнаха да заекват когато видяха задача, която на практика няма решение. И вместо да си подаде оставката и да върви да живее на село, този храненик на поредната юесей фондация говори напоително по тивито, за да ни обясни необяснимото.

Следват на екрана други знайни и незнайни герои на промяната! Кухи лейки, празни души.

Николай Марков

П.П. Соня Момчилова: „Трябва да покажете на целия свят, че не се страхувате. Замълчете, ако решите. Но когато е необходимо, говорете и говорете по такъв начин, че хората да ви запомнят.“

Моцарт

От сутринта гледам и слушам от телевизора подгизнали в ужас субекти, които рецитират клишета.

Та се сетих за апела на гения, погребан в общ гроб, като сетен несретник.

«