« Върни се назад Публикувано на 19.06.2022 / 18:05

КУРНИКЪТ ОТДАВНА Е ОБЩ. БТВ И НОВА ДЕЙСТВАТ КАТО КООРДИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ФАЛШИВИ НОВИНИ И ПРОПАГАНДА НА ВЛАСТТА. МИНИСТЕРСТВО НА ЛЪЖАТА.

Неделя е пак. На медийния фронт нищо ново. Управляващите и техните малцина фенове са мнозинство и основни гости в курника на Светльо Малдивеца и в този на Злора Танкера по Бтв и Нова.

Всъщност, курникът отдавна е общ. Мисирките прескачат безсрамно от парламента и министерствата обратно в общия курник.

Редакционната политика на двете ужким конкурентни телевизии е еднаква. Като две капки вода са. Редът на новините е еднакъв. Дори включванията на живо от (липсващите) „протести“ в подкрепа на властта са в едно и също време и синхронни до секунда с едни и същи лъжливи тези.

Опорките на „гостите“ съвпадат с тези на домакините.

Цънцърова, Лора, Баджаците, Боливудския герой и другите плеймейтки – от сутрин до вечер, от понеделник до неделя с едни и същи теми, с еднакви гости и еднакви тези облъчват оредялата и озверяла публика. И проблемът не е в нашия, нито във вашия телевизор.

Вашият телевизор се командва от общ център. „Капитал“ на Прокопиев е най-отгоре в пирамидата. Самите редактори – продуценти на програмите, са си едно цяло. Едно стадо, един Прайд без значение на това, откъде идва плика с парите и формално фиша от заплатата. Обслужващ персонал на задкулисието с един основен олигарх. Имената на болтчетата и гайките в общия медиен хардуер няма никакво значение. Това са медийни киборги с общ софтуер, писан и инсталиран от общ център.

Така става възможно едни хора и политици да бъдат размазвани и оплюти от Бтв и Нова с долни фейкове и жълтини, а за други като Кирчо и Лена – очевидните факти и доказателства за конфликт на интереси да бъдат нагло замитани като „жълти компромати“. Търговията с депутати да бъде неглижирана като „усилия за събиране на мнозинство“. Предателството на Македония са бъде представяно като „национален интерес“.

Бтв и Нова действат като координационен център за производство на фалшиви новини и пропаганда на властта. Министерство на Лъжата, което изкривява фактите и налага цензура.

Идва зловеща седмица на Лъжите. Идва още по-зловеща. Властта ще инициира и дирижира митинги и шествия в своя подкрепа с платени чиновници и агитки, докато купува депутати за по 3-4 милиона евро на глава с корупционни пари. Всяка сбирщина от 50-100 човека ще бъде представяна като многохиляден митинг в полза на Властта.

Бтв и Нова ще манипулират общественото мнение с лъжи и фалшиви протести. Скоро задкулисието ще лъсне. Народът ще види и научи имената и лицата на всички, които дърпат конците на пешките по телевизора. До името и лицето на всеки дребен тв гаулайтер.

Колкото по-брутални стават лъжите и очевидното манипулиране на фактите, толкова по-лесно ще бъдат разобличени телевизионните врачки и техния ментор, които облъчват народа. Колкото по-несъстоятелна става властта и елементарни лъжите и, толкова по-гротескни, мазни и просташки стават нейните телевизионни глашатаи.

Николай Бареков

П.П. Борис Марков: Кой е по-виновен? Кой нанася по-голямата щета? Користните политиците или тежката журналистическа проституция, която ги рекламира? Защото по-тежка проституция, от тази на Лора Крумова и Светльо Иванов е невъзможна. Останалите са невинни пеленачета, независимо в коя пропагандна машина работят.

Тези са най-добрите момичета в бардака.

«