« Върни се назад Публикувано на 08.10.2014 / 12:46

„Курир“: Победителят в изборите Борисов – бруталният Буда

Бойко БорисовАвстрийският в. „Курир“ пусна под заглавие „Победителят в изборите Борисов – бруталният Буда“ материал след предсрочните парламентарни избори у нас. Ето и пълният текст на информацията:
Събитие от едно време: 45 български художници с изложба във Виена. Толкова много модерно изкуство от малката балканска страна Виена никога не беше виждала – но друг човек открадна шоуто тогава, през 2006 г. – бъдещият /тогава/ и, вероятно нов български премиер и шеф на дясната политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов.
Първо действие: Борисов, по онова време кмет на столицата на България, произнася встъпителна реч. В нея изкуството е странична тема. Той се концентрира върху износа на криминален контингент от България – област на специален интерес за него от времето, когато е бил директор във вътрешно министерство. И заваляват толкова политически некоректни думи за ромите, че неговата преводачка почервеня от усилие да намери по-меки формулировки.
Второ действие: Гала вечеря срещу виенската опера. Сервирани са ордьоврите – супа от червено цвекло и подсладени домати-чери. Тогава шумно е избутано назад едно кресло от масата на почетните гости. Борисов се изправя и обявява, че изпитва истински глад и би искал да си потърси печено пиле.
Кръгла глава, плешив е, почти без врат, мускулесто тяло и понякога груб вид – това са особените белези на Борисов. Това е. С този стил му се удава да вземе 33 процента на изборите в неделя със своята партия ГЕРБ /Граждани за европейско развитие на България/.
Роден през 1959 г. в село Банкя край София, майсторът по карате и сега живее там.
Известен е като бивш телохранител на комунистическия диктатор на България Живков и на бившия цар Симеон Сакскобургготски, както и с псевдонима си Буда. Според информационния портал bivol.bg е бил вербован през 90-те години под това име от Службата за борба с организираната престъпност поради неговите предполагаеми връзки с организираната престъпност.
Агенция БГНЕС

«