« Върни се назад Публикувано на 02.12.2014 / 10:14

КУНЕВА СЕ НАЛАПА С ВЛАСТ И ОСТАВИ ПАРТИЯТА СИ ДА СЕ РАЗПАДА

Меглена Кунева„Меглена Кунева само си използва електората предизборно и след изборите забравя за тях, като оставя организациите разединени и да се управляват от интриги и апаратни игри. Във Варна гласят за зам- областен Стилиян Гроздев, който от години има слабост към чашката. Ситуацията във Велико Търново е само върха на айсберга”, омерзени коментираха пред АФЕРА членове на партията на Меглена Кунева „България на гражданите”.

Те са категорични, че ситуацията в партията е трагична. Варненски местни лидери на Реформаторския блок се кълнат, че на едно събрание миналата зима кандидатът за заместник областен на Варна – Стилиян Гроздев толкова се отрязал, че се е налагало няколко от председателите да го носят на ръце, за да влезе в таксито. Очевидци са били Любо Роев, Валентин Станев, Цанко Цветанов.
Голяма част от структурите на ДБГ Варна с години стискат зъби, но след тази случка чашата преляла и сега районните организации са с по 5-10 реални члена, докато Стилиян Гроздев размахва списъци пред Меглена Кунева и сам не си вярва, че е председател на организация от мъртви души, само и само г-жа вицепремиерът да го намести в Областна управа – Варна, за да може пак да си мишкува на държавна заплатка.
Междувременно членове на Реформаторския блок във Велико Търново излязоха със скандална декларация, в която изрязават потреса си от действията на партията на Кунева:
Ние, членовете на Гражданския съвет на Реформаторския блок, В. Търново, с тревога наблюдаваме как едни деструктивни процеси, водещи до ликвидирането на РБ, не само, че не затихват, а напротив – продължават интензивно да се развиват. В основата им стои поведението на местното ръководство на ДБГ.
За пореден път то ни изненада неприятно с предложението на ДБГ за зам.-областен управител.
Става дума за г-жа Илияна Димова. Кое е притеснителното в случая?
1. Представителите на ДБГ не информираха Реформаторския блок за тази кандидатура, както това коректно направиха ръководствата на всички останали партии от Блока (ДСБ, СДС, НПСД, БЗНС).
2. Г-жа Димова беше назначена за член на РИК от квотата на РБ на последните избори след изключително грозни апаратни игри на г-н Анел Янчев. Беше сменена вече одобрена и гласувана друга кандидатура на РБ за РИК В. Търново. По този начин той подведе и националното ръководство на Реформаторския блок
3. Въпреки решението на РБ, В. Търново, г-жа Димова нито веднъж по време на кампанията за последните избори не благоволи да присъства на заседание на ГС и да информира членовете му за дейността на РИК В. Търново.
4. И накря най-важното – г-жа Илияна Димова е била представител от квотата на ДПС в Общинска избирателна комисия за местни избори .
Тези факти ни карат да мислим, че подобна номинация е следствие на тежко задкулисие в полза на модела КОЙ. Възниква въпросът „Чии политически идеи ще защитава г-жа Димова в битността си на зам.-областен управител?“
Дали подобни действия не са част от проекта на КОЙ за ликвидиране на структурата на РБ, В.Търново – в това число и на първия и може би един от най-добре работещите Граждански съвет в България? Все пак наближават изключително важните местни избори – време е за активиране на стари, добре работещи схеми.
Смятаме, че РБ, В. Търново търпи сериозно бедствие и наше задължение е да бием камбаната за тревога.
Настояваме лидерите на РБ да оттеглят тази определено спорна кандидатура.
Граждански съвет към РБ, В. Търново:
Иван Станков
Иван Лазаров
Любомир Марков
Недко Цанев
Светлозар Влайков
В. Търново 30.11. 2014 г.”

Afera.bg

«