« Върни се назад Публикувано на 02.06.2011 / 23:23

Кунева излезе на изборната борса в „Шоуто на Слави”, както едниствена afera.bg прогнозира

 

 

Така „Шоуто на Слави”, което продкрепя и президента Георги Първанов, изстреля Меглена Кунева преди тя официално да представи Инициативния си комитет на 6 юни.

В черни костюми като на погребение сценаристите с патос рецитираха с апломб красиви фрази за морал и за това, че всички президенти досега били марионетки.

Говореха за ВСИЧКИ президенти, но не споменаха името на Георги Първанов, а „пожарникаря” и „физкултурника”, които са в изпълнителната власт. Всички сценаристи съсредоточено четяха в ауто-кюто.

Приличаше на рецитал от годините, в които всеки имаше куплети, които трябва да изпълни пред читалищната публика. Завидна рецитация с втренчени очи в камерите в  близък план.

„Шоуто на Слави” взимали директна позиция за президентските избори, защото хората били отвратени от всички във властта.  Любопитно е да се отбележи, че Кунева също е била в същата тази власт, от която хората са отвратети. Този въпрос обаче не бе задълбан.

„Има човек, който да ни води по този път през времето”, прочете в ауто-кюто Иван Кулеков.

След което Слави предстви – „нашият кандидат за президент” Меглена Кунева.

В сиво костюмче Кунева седна срещу Слави.

Много ми се иска срещата да е неформална, стана много официално, опита се да резчупи скованата режисура Слави.

Кунева рече, че българският президент трябвало да бъде водач, който да води със сила и с разум. Кунева ходила във Финландия и видяла впряг от хъскита. Впечатлило я много, че кучетата били внимателно подредени и Кунева попитала как ги избирали така правилно подредени.  Предположила, че най-силното куче е отпред. Обаче се оказало, че най-отпред било най-умното куче. Метафората трябваше да ни обясни, че Меглена Кунева е най-умното куче.

Тя щяла да разреши и онези проблема с онези кучета, които правели конфликтите. Тя не се страхувала от конфликти, но това било последното, което се случвало, когато се изчерпвали всички средства.

Кунева решила да стане президент, защото много пътувала из България. И разбрала, че хората живеели по-зле.

Функцията на президента държал фокуса на нещата. Било особена власт. Президентът не трябвало да бъде нито опозиция, нито монопола на властта. Въпросите на Слави следваха режисирано с нерохватен опит уж за опониране.

И като абсолютен пиар на Кунева.

Мислите ли, че умните кучета имат шанс срещу най-силните кучета, попита Иво Сиромахов.

Не зная, предстоя да видя, каза Кунева. Тя щяла да представи Инициативния си комитет в понеделник.

Темата, която най-много вълнувала Кунева било образованието и по-специално иконоимиката.

Как мислите да се борите с необразоваността, попитаха Кунева. Съгласие между партиите, отговори тя. Всъщнот, нещата, които тя каза по никакъв начин няма как да реши на практика, предвид правомощията на президента.

Ако Кунева била подкрепана от хората, тя щяла да бъде силна, никой не можел да избяга от общественото мнение.

Очаквайте вече да пишат страшни лъжи за Вас, каза Слави. Той обаче винаги стоял встрани от инсинуациите, похвали се Слави. За първи път правел директна подкрепа, но го правел защото Кунева била почтена и защото Борисов бил всичко това, което не била тя.

„Ние самите не просто така подкрепяме”, двусмислено каза Слави и побърза да допълни – „правим го чистосърдечно”.

До този момент не по този начин афиширано „Шоуто на Слави”, но подкрепя Георги Първанов. Зад Кунева подкреп дава и Алексей Петров. Ако се следят рекламите след шоуто на Слави, това е видно.

Вие защо избирате следващите четири месеца да бъде обект на т.нар. журналисти да пишат всичко за вас, попита Кулеков. Защото съм силна, каза Кунева, обяснявайки пак колко е била силна в европейските си битности. В България обаче очевидно тепърва ще трябва да разбира, че се намира. Кунева искала да се финансира от малките дарения. Моделът "Обама" и харесвал. Тя пак забрави обаче, че се намира в България и че  тоя пиниз тук с това, не минава. Защото тя не обясни как досега се е финансирала за кампинята си по медиите. Защото преди да се яви при Слави, месеци върви платения пиар за нея.

 

Afera.bg

 

 

 

 

«