« Върни се назад Публикувано на 02.06.2011 / 20:57

Кроул в море от народна любов

 

 

Не познавам нито един културен български гражданин, който да се прехласва и захласва пред Б.Б., Tzv.Tzv. и пред властта на ГЕРБ – това стълпотворение от титани на наглата посредственост и неудържимата полицейщина.

Не познавам нито един интелигентен български гражданин, който да излъчва възхита и преклонение към Б.Б. и чутовната му безпросветност.

Не познавам нито един човек на духа в България, който да облива Б.Б. и ГЕРБ с любов – нежна, страстна, изпепеляваща.

Не познавам нито един просветен български гражданин, който да таи в душата си милиграм уважение към Б.Б., Tzv.Tzv. и ГЕРБ.

Не познавам нито един почтен български гражданин, който да припада от нежни чувства към Б.Б., ГЕРБ, „родната полиция” и прочее.

Нито един.

Сигурно се движа в неподходяща среда.

Така излиза.

Според НЦИОМ умните, образованите, интелигентните, жителите на големите градове – те обожават Б.Б., вярват Му, искат Го, почитат Го и Го либят най-чистосърдечно, безкористно и себеотдайно, боготворят Неговата богата мутренска същност и душевност, изучват жадно Неговото вдъхновено слово, следят трепетно всяка Негова дума и всяка серпантина на Неговата дълбока и широка мисъл, възпяват Неговата премъдрост, друсат чалга в Негова чест, мерят с педи широкия му гръб и с влажни и блажни очи изпиват Неговата осанка, бицепс и трицепс. Именно те, висококултурните люде, възхваляват съсипването на българската духовност, възпяват полицейското унижение и политическото омаскаряване, и приветстват войната на Б.Б. и ГЕРБ срещу всеки, що мисли с главата си, а не с някакви други антомични подробности.

А неинтелигентните, необразованите, некултурните, неграмотните, бездуховните, тая орда маргинали, тъпаци, простофили, селяндури и провинциалисти, тая сган боклуци безмозъчни  – те никак не обичат, не харесват и не подкрепят Б.Б., не му вярват, не го искат, не го търпят, присмиват му се, глумят се над него и даже го презират по всички правила на сатирата, иронията и сарказма, които те, тъпанарите,  очевидно владеят изтънко. Дори четат Wikileaks и Конгрешънъл куотърли в оригинал.

От което следва, че Б.Б. е свидна рожба, скъпоценен екстракт на интелекта, духовността и просвещението, а всички останали – грозни и тъпи изчадия на „некачествения мат`рял” и даже – негови символи, метафори и предводители.

Така излиза.

Според НЦИОМ.

В пълен душевен смут надниквам плахо през прозореца и – ах!

Ширнало се едно море от всенародна любов, а посред морето – Б.Б.! Шумно плува кроул, вдига водни фонтани като кита Голиат и сред този плисък и плясък се носи, ехти и кънти неговия могъщ, победоносен вик:

– Болгар! Болгар!

А ехото отвръща:

– Конграчулейшънс, дженерал!

 

Велислава Дърева

http://argumenti-bg.com

 

«