Публикувано на 03.08.2022 / 7:22

КРИМИНАЛНИЯ УМ, КОЙТО ОТ АНАЛОГОВ СЕ ПРЕВРЪЩА В ДИГИТАЛЕН

Цялото управление на Кирил Петков и Асен Василев е зрителна измама. Удивен съм как една пътуваща циркова трупа взе властта (никога няма да забравя първата снимка на Румен Спецов като шеф на НАП като културист, което веднага ми светна, че в тези има нещо напълно налудно и евтино мошеническо), макар и за малко, и я употреби така само за шест месеца, че и Бойко Борисов им завидя.

Новото поколение от стартъп изманиците компресира времето за корупция като добрата стара MP3 – краде бързо и веднага, и не оставя нищо след себе си. Това е стар сюжет.

Битката между Кирил и Асен от една страна и Бойко Борисов от друга прилича много на онзи момент от „Кръстникът“ когато напористата млада мафия в Ню Йорк искаше да продава наркотици, а Марлон Брандо искаше да остане в традицията на алкохола, хазарта, проститутките и баналната политическа корупция. Той беше престъпник консерва, а те престъпници либерали от бъдещето. Опитаха се да го убият и не успяха, а неговото поколение в лицето на Майкъл взе реванш и ги очисти. После взе търговията с наркотици и стигна чак до Ватикана. После убиха дъщерята на Майкъл, а той плака горко, но това все пак беше филм от миналия век. С много голяма доза романтизъм и идеализъм. Най-добрият, според мен, но той разврати задълго цели поколения, които откриха чара на криминалния манталитет. Разбира се, че не филмът е причината, той е симптом, но изигра значителна роля във формирането на политиката на задръстения и грижливо отглеждан от комунизма престъпен ум, който диктатурата сдържаше, но който изпусна съвсем контролирано след 1990-а през целенасочено финансиране само на избрани прости, но оправни и с чувство за справедливост деца, които  бързо се превърнаха в мутри.

Колкото и парадоксално да звучи – Кирил и Асен са тяхно продължение, а не алтернатива. Това е традицията на криминалния ум, който от аналогов се превръща в дигитален, както навремето от социалистически бързо се преориентира в капиталистически. Става дума за едно и също, затова нямам никакво съмнение, че все някога ще се срещнат в заедност, както им повтаря Доган от 15 години:)

При тази абсолютна липса на морален избор, все пак в политическо отношение бих останал при алкохола и контрабандата. Наркотиците са ми инфернална реалност. В Борисов има човечност, в тези няма. Никога няма да гласувам за ГЕРБ, никога няма да забравя техните престъпления и това, което Бойко Борисов донаправи за развращаването на този инфантилен народ, но все пак ги предпочитам от наркоманската оргия на младите лъвчета от промяната, които минаха през тази страна транзит, като я оставиха без настоаще (Газпром), без минало (Македония) и без бъдеще (сборът от първите две) само за шест месеца, за да направят бързо няколко стотин милиона и да си ходят.

Това е много пошла версия за тяхното пребиваване в политиката, но за съжаление е единствената вярна. Останалото е измислица и кризисен пиар. Включително и този с ръката по стълбите на властта.

Явор Дачков

Коментари 14 за
“КРИМИНАЛНИЯ УМ, КОЙТО ОТ АНАЛОГОВ СЕ ПРЕВРЪЩА В ДИГИТАЛЕН”

 1. Разликата между Кирил и Асен от една страна и Бойко Борисов от друга е че Кирчо§Кокорчо са дигитални бандити, а Мутрата от СИК е аналогов бандит.
  Васил Петев

 2. До аман
  03.08.2022 в 10:47

  Като човек на фактите – 20 приятели почти веднага след 89-а заминаха за Америка, Канада, Германия, Англия и т.н. и се върнаха до година-две. Дълга и щирока.

  Да не развивам тезата за характера….

 3. С Дачков имам фундаментални различия в доста отношения, но безпорно е талантливо перо, а в конкретния случай е ударил „бул ай“.

 4. На Кирил Петков и компания плюс патерицата им Демократична България и мисирките пяна им излезе на устата да оплюват 12 годишното управление на ГЕРБ и модела Борисов. И връщат лентата само 12 години назад, като услужливо пропускат годините преди ГЕРБ когато дерибействаха и грабеха, приватизираха, изнасяха зад граница и Иван Костовци, и Виденовци, и Лукановци и цялата стара номенклатура на Тодор Живковото БКП което се преименува БСП. Значи по думите на Кирил Петков и компания там в онези години не се гледа и коментира кой какво и как е крал, изнасял и приватизирал на безценица, няма значение че коалиционната му партньорка Курнелия Нинова бе отстранена от шефа си Сергей Станишев точно заради корупция – там проблеми няма и не ги виждат, но видите ли ГЕРБ и модела Борисов през последните години се коментират, оплюват и интерпретират под лупа все едно сме живяли в робовладелско общество. Националната катастрофа до която ни докара 45 годишното управление на БКП, бандитските мутренски години по времето на Луканов, Беров, Виденов нито се споменават, нито се коментират, бандитската приватизация по времето на Иван Костов също, 800-те дни царско управление което обогати още и още повече доведените от него и КГБ Лондонски юпита също не се коментират – като че ли през всичките онези смутни години и времена сме живяли охолно и като в рая …. но видите ли ада започва през последните 12 години по времето на ГЕРБ и Борисов и само това им е в устата и го повтарят като папагали, Гьобелсова пропаганда която да заблуди по-младите и да им излъска на страта номенклатура имиджа и да им опрости бандитския генезис. Ето този двоен стандарт не го разбирам, не го приемам ,тези лъжи и интерпретации . От кога господа (другари) умни и красиви Продължаващи Промяната и ГАВРАТА БКП/БСП стана за Вас и Демократична България приемлив и допустим партньр, който не е от статуковото и в името на какво ? Спойката на коалицията ви не беше националното обединение и приоритети по които България да върви напред и към по-добро Европейско бъдеще, а се основаваше само и единствено на ОМРАЗА и ЛЪЖА – ето затова ви се сгромоляса управлението, нищо положително и позитивно хората не видяха във вас, а само омраза, лъжа, завист, некадърност и алчност за лично облагодетелстване. Българският народ в тежки моменти винаги е проявявал мъдрост и надявам се повече никога да не ви допусне до управлението на държавата.

 5. До На стара коза яре
  03.08.2022 в 9:16

  Приятелю, само не ми разтягай локуми колко си щастлив, особено с франсетата (ако правилно съм разбрала), най-стиснатата нация в света, всъщност всички западняци са невероятно „пестеливи“. Щастлив, пък все по българските форуми! Хайде да не познаваме западния манталитет. Емиграцията е въпрос най-вече на характер. Поздрави!

  1. Един италианец разправяше – тук животът е кофти, но тука са парите. Тръгна си, предпочете живота. Тогава е въпрос на характер. Когато с последни сили се евакуираш от територията не става въпрос за характер, става въпрос за „таз турска черна прокуда, дето нас млади пропъди по тази тежка чужбина“. За съжаление не е само турска прокудата, макар ДПС активно да участва в дейностите по формиране на прокудата. Преди него беше БКП и нейната отрицателна селекция. ДПС също е селектирано от БКП, но и ГЕРБ с лично подбираните от другарите бодигардове, шофьори и домакинки на живкови резиденции. Толкова много селектирани боклуци водят не само до единични екземпляри като Киро и Кокорчо, водят до всеобща токсична за нормалните хора среда. Който може се спасява…в тази „тежка“ чужбина

 6. Емигрирайте! Знаете език (задължително е) и имате добра професия.За да си намерите работа с договор чрез фирма посредник.Някога жена ми така си намери.Стана член на лек.съюз след събеседване,сключи си договор,пенсията и върви,осигуровки и прочие.А работа има.Само да ти се работи.Много сме щастливи.Е,от време на време ги попържваме заради данъци и такси но така е в истинските държави,дори и западни.Данъци за всички и всички равни пред закона.Това е формулата за едно общество.И защо да стоя или се връщам в колонията?Губене на време.1 е животът.От 2 год следя политиката в колонията-това е безумие. Не от 3 свят, от 4тият е.Че Мароко и Тунис като бивши колонии на Франция са с достойнство.Бил съм там.За Алжир да не говорим.Че БГ стана Куба на балканите от 50те години.Позор.Мръсна гадна колония.Да живее България от преди 1989 -това бе Държава независимо от косурите и.Слава на Русия срещу новият фашизъм.

  1. Колко твои членове от родата ти са загинали за да отвоюват по- добър живот за народа на Франция? Колко са били по барикадите давайки живота си, за лозунгът “ братство, равенство, справедливост“? Дори и в престъпността си да покоряват колонии за суровини са дали жертви, нима има рода ти заслуга в това? Не, че останалите тук са с нещо по-добри, но да се радваш на добрите условия за живот в държава за което заслуга нямат твои деди е като паразит преместил се в нов гостоприемник, след изтощението на първия. Ако французите трябва пак да се борят за свобода и ПРАВА, сигурно ще се прибереш „напечелил се“ в България.

 7. Как да гласувам като пак и пак и пак ще цъфне физиономията на мафиота Йордан Цонев. Едни и същи некадърни дерибеи ни управляват. Вярно се оказва твърдението, че към политическите постове най-много напират крадливите мързеливци.
  Няма да гласувам.

 8. Съгласна съм с написаното с изключение на това, че у Борисов имало човещина. Да смачкаш собствения си народ до степен, че накъдето се обърнеш, всички живо да лъже и да краде, не е човещина…. Действително и аз не знам за кого да гласувам. Имайте предвид обаче, че онези това и чакат!

 9. Простия Киро Тъпиро бие яко по барабанчето на ГугЛена с палката та чак пушек се вдига от Дондуков 1 Дъ Ге. Барабанчето си го бива оти нема мустаци по него Дъ Ге , обръснати са за съжаление.

 10. Много точно!
  Така и така мафията управлява повече от 30 години и ще управлява и през следващите 30 до ликвидирането на държавата България, ЗАТОВА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ. Не желая повече моя глас да узаконява мафиотското управление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *