Кризата удари болезнено бургаските заведения и кръчми
Сервитьори, бармани и готвачи остават масово без работа заради слаб оборот и липса на всякакъв интерес от бургазлии към местоработата им. Вместо обаче да намалят цените на предлаганото, ресторантьорите ги надуват още повече и разчитат на балами, които да им избият донякъде разходите за персонал. Странно, но факт. Така например едно емблематично кръчме за града "На кея" до такава степен удари гъза в тавана с ценоразписа, че традиционно силната събота бе катастрофална откъм клиенти. Морската градина също е безлюдна и заведенията са принудени да затварят рано, а допълнителна горчивина на пейзажа придава мостика, който е без нощно осветление и символ номер 1 на Бургас е мрачен и отблъскващ като никой друг път. Всеобщата стагнация се очаква да продължи. "Няма да ходим повече на заведения. Не ни кефи обслужването, много неподготвен персонал. Цените са изкуствено надути навсякъде и това заслужават кръчмарите. Времената не са за скъпи удоволствия" казва младо семейство от морския град.
Росен Петров