« Върни се назад Публикувано на 26.08.2021 / 19:38

КРЕТЕНИ В „ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ“! С МАСКИ ПО ФИЗИЧЕСКО!

„Сега“:

Дори и в часовете по физическо възпитание и спорт, които се провеждат в училищните салони, учениците ще са задължени да носят маски. Това е записано в Насоките за обучение в условия на пандемия, публикувани днес от просветното министерство. Мярката е задължителна за всички ученици, като изключение ще се допуска само, ако те спортуват навън – например в училищния двор.

По тази причина МОН препоръчва използването на физкултурния салон да е само в месеците, когато не е възможно провеждане на часовете на открито и няма възможност за провеждане на часа в друго подходящо помещение в училището, както и да се избягват „интензивните физически упражнения, водещи до учестено дишане„.

….Маските от тази година пък ще са задължителни за всички от 1-ви до 12-ти клас, включително и за децата от предучилищните групи в детските градини. Препоръчително е те да са поне от 3 слоя. „Най-добрата комбинация на материал е: 1) вътрешен слой хидрофилен материал, напр. памук; 2) външен слой от хидрофобен материал, напр. полипропилен, полиестер, който може да ограничи външно проникване на замърсители в носа и устата; 3) среден хидрофобен слой от синтетичен невълнен материал като полипропилен или памучен слой, който да засилва филтрацията или да задържа капчици“, посочват от МОН.“

КРЕТЕНИ В „ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ“!

Интересно тия „зелени чорапи“ могат ли да обяснят има ли въобще физическо упражнение без учестено дишане!

От тикви на „зелени чорапи“, тъпи като гьон!

Afera.bg

«