« Върни се назад Публикувано на 16.03.2023 / 17:44

КРАСИМИР КАМЕНОВ – КЪРО СПЕЦИАЛНО ЗА „АФЕРА“: НЕ ПОЗНАВАМ НИКОГО ОТ ТЕЗИ ЛИЦА! КАК ЩЕ „ПРАВЯ ЗАГОВОР“ С ЛИЦА, КОИТО ИЗОБЩО НЕ ПОЗНАВАМ И НИКОГА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ?!

АФЕРА успя да се свърже с Красимир Каменов – Къро, който днес на пресконференция от прокуратурата бе посочен, като едно от лицата, които правели „заговор срещу държавата. На пресконференцията бяха пуснати части от „записи“, открити според прокуратурата при обиск в дома на Делян Георгиев.

Не стана ясно кой е мъжкия глас, който бе умишлено преправен технически, и който бе представен, че разговаря с Красимир Каменов – Къро. Не стана ясно и защо лицето Делян Георгиев има такива „записи“ на телефонни разговори в дома си, и той ли ги  е правил. Самият Георгиев отрича да има нещо общо с „подхвърленото“ в дома му.

АФЕРА се свърза с Красимир Каменов – Къро.

-Господин Каменов, как ще коментирате, че днес прокуратурата Ви обяви като един тези, които са правели „заговор срещу държавата“?

-Ума ми не го побира това, че съм набъркан във всичко това. Аз изобщо не познавам нито едно от посочените лица. Не познавам нито този Делян Георгиев, нито този Тони Парфюма ли е, какъв беше не знам… Изобщо не ги познавам тези хора! Какъв заговор ще правя с тях, като изобщо никога не съм ги виждал  и чувал през живота си?! И като сме замислили били нещо с тези хора, които никога не съм виждал и не ги познавам, защо нищо не е станало от това, и какво изобщо е станало от тоя „заговор“?!

-В записите, които пуснаха обаче, бе посочено, че Вие сте на тях?

-Не съм аз! Защо трябва да съм аз на тези записи?

-Може ли да е компилация от различни Ваши разговори, които сте водили с различни лица във времето?

-Нямам представа. Потресен съм, че ме вкарват в такива „заговори“. Какви „заговори“ ще правя с „Парфюми“ и всякакви там, които изобщо не ги знам кои са и не ги познавам?!

– Главният прокурор каза още, че Вашето име стои и зад поръчка за убийство на „уважаван издател“ още през 2019 година. Медиите разпознаха зад това определение Иво Прокопиев?

-Ами аз през 2019 година си бях в България и ме викаха на разпит по това… Защо тогава не ме задържаха, като съм щял да „убивам“ този издател? Това са пълни глупости!

Разговаря: Веселина Томова

«