« Върни се назад Публикувано на 11.08.2022 / 20:12

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ПРОКУРАТУРАТА ДА ВЛЕЗЕ В ГЕОЗАЩИТА ЕООД – ВАРНА! ЗАЩО СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА „ГЕОЗАЩИТА“, В ЛИЦЕТО НА ТОДОРКА ЧИТАРЛИЕВА, ДОВЕЛО ДО ТРАГЕДИЯТА СЪС СВЛАЧИЩЕТО КРАЙ АЛБЕНА! ЗАЩО СЕ ДЕЙСТВА САМО КОГАТО ИМА ЛИЧЕН ИНТЕРЕС И ПРЕЗ ЛИЧНАТА И ФИРМА?!

Датата е 9.08.2022 г.

Малко след 10 часа огромна земна маса тръгва надолу и затрупва заведение на крайбрежната алея край комплекс Албена. Двама души попадат под земните маси и са с опасност за живота. Единствено бързата реакция на спасителните екипи спомага да не стигне до фатален край за собственика на заведението и неговата съпруга. Двамата са в болница със сериозни травми. Благодарение на това, че в заведението няма клиенти е избегнат още по – злокобно развитие. Свлачището затрупва повече от 10 коли и блокира още толкова.

През 2003 година същото свлачище затрупва няколко бунгала. Тогава живота си губят двама души.

Без да сме изненадани и тук изплува името на „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – Варна и инж. Тодорка Читарлиева.

А защо АФЕРА не е изнедана? Ами защото Тодорка Читарлиева вече бе осветена в АФЕРА – виж тук!:

АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ ОТ ГЕРБ БУРГАС СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА В „ГЕОЗАЩИТА“ – ДИНОЗАВЪРА ЧИТЪРЛИЕВА КАДРУВА ПО ЕТАЖИТЕ НА ВЛАСТТА

https://afera.bg/%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b8%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%b1%d1%83%d1%80%d0%b3%d0%b0%d1%81-%d1%81%d1%80/

По информация на брилянтни източници на АФЕРА точно, където е свлачището, помело заведението край Албена, има проектирани и изградени три шахти от „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – Варна, които не са дренирани и водата от тях не се източва.

Те са за събиране на подпочвени води и би трябвало да бъдат отводнени с тръбопроводи, които да отвеждат подпочвената вода в морето. Такива обаче няма! Това означава, че водата се излива на терена и провокира свличането на земните маси.

И тук възникват скандално фаталните въпроси:
Защо проектът по укрепването на свлачището край Албена не е довършен?

Защо „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – Варна в лицето на Гл. инж. Тодорка Читарлиева не са били по – настоятелни да се вземат необходимите мерки за укрепване на свлачището? Защо ли? Може би защото инж. Тодорка Читарлиева вече няма интерес!? Проектът по укрепването отдавна е приключил. Пари за лична облага няма, затова и действия няма! Липсва и последващ контрол и мониторинг!

Това, че е държавен служител не и пречи да използва позицията си в държавното дружество за лични „комплименти“. Както вече споменахме няма частен инвеститор, който да не е бил лично консултиран през дружеството и „ГЕА 2007“ ЕООД.

Очевидно обаче в случая интереса на инж. Тодорка Читарлиева не е билпривлечен, защото този проект отдавна е приключил и парите отдавна се изхарчени – към днешна дата такива няма!

Тук е мястото да направим и важното уточнение, че всички свлачища са под контрола и мониторинга на Държавна Агенция „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – Варна.

За кой ли път липсата на заинтересованост на инж. Тодорка Читарлиева и екип едва не отне човешки животи. Становището и, че свлачището е със „затихващи функции“ едва не погуби двама души, а можеше пострадалите да са много повече.

Нещата със сигурност щяха да стоят по друг начин ако в проекта за изграждане на тези шахти бяха предвидени средства, които да могат да бъдат присвоени отново от фирмата на инж. Тодорка Читарлиева.

Крайно време е прокуратурата да влезе в „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – Варна!

Afera.bg

На горната снимка: Тодорка Чатарлиева

«