Публикувано на 04.04.2020 / 12:52

„КОЦЕТО“ И ЛЪЖИТЕ. КЛЮЧОВАТА ДУМА „ПЛАЩАНЕ“

„КОЦЕТО“ И ЛЪЖИТЕ. КЛЮЧОВАТА ДУМА „ПЛАЩАНЕ“ На 2 април т.г. АФЕРА публикува:

КОРАВИТЕ КОПЕЛЕТА“ ОТ ОД МВР – ВАРНА ВМЕСТО ДА РАЗСЛЕДВАТ, ПИТАТ ПОДАЛ СИГНАЛ ЗА „КОЦЕТО“: „ЗАЩО ГО ПРАВИШ?

От статията става ясно, че специализираната прокуратура извършва проверка по сигнал за това как Костадин Костадинов /“Възраждане“/ веднага след местните избори е закупил къща за 100 000 евро от кадър на лидера на БСП – Варна Борислав Гуцанов.

На 15.01.2020 година АФЕРА публикува:

КАК СЛЕД ИЗБОРИТЕ „КОЦЕТО“ ОТ „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СИ КУПИ ИМОТ ЗА 100 000 ЕВРО ОТ УПРАВИТЕЛКАТА НА ФИРМАТА НА ЖЕНАТА НА БОРИСЛАВ ГУЦАНОВ!

Въпросният кадър на Борислав Гуцанов – „Невяна“ написа тогава като коментар под публикацията: „…смятам, че г-жа Томова просто е сърдита на г-н Костадинов, че не си плаща на сайта. Поздрави!“

Тя „смятала“. Още тогава Веселина Томова категорично написа в сайта АФЕРА, че никога, по никакъв повод нито се е виждала с въпросното „Коце“, нито е искала да се плаща на сайта АФЕРА, нито изобщо е проявявала интерес към партийната работа на партията на въпросното „Коце“. Костадин Костадинов е бил обект на публикации в сайта АФЕРА в битността му като общински съветник във Варна, поради взаимно отричащите се негови предизборни обещания и последващите му действия.

Снощи в предаването „Евродикоф“ по телевизия Евроком, водещият Сашо Диков и гостът му Костадин Костадинов се упражниха върху името на Веселина Томова и сайта АФЕРА.

Като естествено Веселина Томова бе атакувана, а „Коцето“ бе целия в бяло, напоследък изкарван от същата тази телевизия и като „репресиран“, заради това, което бил казвал.

Наглостта на въпросното „Коце“ стигна и дотам, че след като Сашо Диков му прочете коментара на „Невяна“, кадърът на Гуцанов, от когото Коцето е купил къщата, в който тя казва, че Веселина Томова пишела против Коцето, „защото не си плащал“, отговорът на Коцето беше, че най-вероятно е така и тя затова го е казала.

При положение, че въпросното „Коце“ никога и по никакъв повод не е имал контакт с Веселина Томова, камо ли да е имало разговори между тях за „отразяване“ или „плащане“.

Впрочем, плащането от страна на Коцето бе ясно и видимо в жълти сайтове и по време на последната предизборна кампания. Дали има такова и в „Евроком“, или други са причините за яростното налагане на „Коцето“ и изкарването му като „репресиран борец за правда“ – те си знаят.

И понеже винаги сме ненавиждали лъжите, сега да проследим ЛЪЖЕ ли „КОЦЕТО“!

Първо нека чуем какво е изрекъл Костадин Костадинов на 29 март 2017 година, като гост в „Шоуто на Слави“, изявяващ се като пръв „борец“ срещу партийните субсидии и върло обещаващ как партията му „Възраждане“ се отказва от партийната субсидия, която и е право по закон:

Вероятно много хора, като Слави, които не са познавали „Коцето“, са му повярвали какъв невиждан „герой“ е.
Обаче!

Какво се случва с „героичните обещания“ на Костадин Костадинов – „Коцето“ нататък във времето?! И отказа ли се „Коцето“ от държавната субсидия, както тържествено обеща?!

След изборите на 26 март 2017 г. партия „Възраждане“ получава 37 896 гласа (1,11%) и „Коцето“ декларира, че ще се откажат от държавната субсидия.

След като това не се случва кандидат-депутатът от „Възраждане“ тогава, Минчо Христов се разграничава както от партията, така и от лидера и „Коцето“: „Разделихме се, защото не изпълниха основното си предизборно обещание – да се откажат от субсидията. За мен „Възраждане“ е затворена страница.“

Две години по-късно – сайта „Флагман“ си прави труда да провери какво става с партийната субсидия на „Възраждане“ и къде потънаха героичните обещания на „Коцето“, че се отказва от държавните субсидии.

Какво се оказва?!

„През 2017 г. партия „Възраждане“ е получила 384 440 лв. държавна субсидия, а през 2018 г. – 501 444 лв. За тези две години финансовата инжекция от бюджета за „Възраждане“ е в размер на 885 884 лв.

Според годишния финансов отчет, към 31 декември 2018 г. партията разполага с парични средства в банкова сметка в размер на 530 916,75 лв., както и с 965,97 лв. в брой. Документите казват, че на практика всички приходи на „Възраждане“ са от държавна субсидия. Членски внос не е събиран. Дарения също няма, ако изключим 100 лв., получени през 2017 г. от лицето Георги Атанасов Христов.

Калкулацията сочи, че макар на думи „Възраждане“ да се е отказала от държавната субсидия, тя е изразходвала официално около 354 000 лв. през 2017 и 2018 г., а в сметките й се съхраняват над 530 000 лв. от същата тази субсидия.

Според отчетите на партията, през 2017 г. от субсидията са направени дарения в размер на 168 768 лв. За „външни услуги“ пък са платени 35 000 лв. Неусвоени за 2017 г. са останали 183 148 лв. Тези неусвоени средства не са върнати на държавата, а са си останали в банковата сметка на партията.

През 2018 г. от получените над 500 000 лв. държавна субсидия са изразходвани 56 850 лв. за дарения. Другите пера са „наеми“ – 12 053 лв., „разходи за провеждане на пресконференции“ – 2582 лв., най-големи са „разходите за популяризиране дейността на партията“ – 83 340 лв.

За счетоводни и одиторски услуги са платени 4770 лв., а за банкови такси – 224 лв.

„От субсидията е останала неусвоена част в размер на 341 694,22 лв.“, сочи годишният финансов отчет на партия „Възраждане“ за 2018 г. Парите, разбира се, не са върнати на държавата, а се трупат в банковата сметка.

Любопитното е, че Костадинов продължава да твърди, че партията му не ползва държавно финансиране.

….Костадин Костадинов в един момент заяви, че няма да отговаря на повече въпроси, ако не му се каже незабавно кои партии плащат на „Флагман“ за предизборна реклама, макар че информацията е публична по закон. Накрая той дори премина към закани:

„Да си знаете – когато „Възраждане” започне да управлява България, вие и хората, които са ви… как да кажа… хората, които са ви собственици на вашата… не знам – фирма, медия и т.н., ще бъдете принудени да отговаряте на много въпроси, на въпроси пред българския народ, защото заради вас България умира…“

Нещо познато?

Всеки, който пита „Коцето“ защо лъже, е обвинен, че някой или му „плаща“, или че го критикуват, защото „не плащал“?!

Публикацията на АФЕРА за това как Костадин Костадинов си купи къща, и то не някаква къщурка, както иска да я изкара „Коцето“, веднага след последните местни избори на които бе кандидат -кмет за Варна, подържан от Борислав Гуцанов – БСП, и я купи точно от кадър на същия този БСП Борислав Гуцанов – има документи, както и зададени въпроси на които трябва да отговори едно безпристрастно разследване от съответните органи.

Иначе, колкото и да се упражняват Сашо Диков и въпросното „Коце“ върху името на Веселина Томова и сайта и АФЕРА, това няма да промени въпросите около съмнителните взаимовръзки по покупката на къщата веднага след изборите на „Коцето“ точно от кадъра на БСП Борислав Гуцанов, който пък яростно го буташе по време на изборите.

Анализите всеки може да си направи сам. За „репресирания герой“ „Коцето“, заради когото едва ли не атакували телевизия „Евроком“.

Да не стане като с Би Ай Ти телевизията – някои в нея много обичаха Цветан Цветанов, пък на финала той им седна в офиса на вече затритата телевизия.

Afera.bg

Коментари 12 за
“„КОЦЕТО“ И ЛЪЖИТЕ. КЛЮЧОВАТА ДУМА „ПЛАЩАНЕ“”

 1. Е, те това е положението: „МНОГО ВОЖДОВЕ, МАЛКО ИНИДИАНЕЦ“, драги ми другари и другарки – както се обръща към ….., уважавания от мен проф. Людмил Георгиев.
  Не може да – Томова и по-горе пишещите, „не си спомнят и не посочват“, че Костадинов пред Диков нееднократно заяви, че е купил „къщата“ с кредит, който ще изплаща 30 години и, че тя е под ипотека за това време?! Кое е не нормално и неморално в случая?
  Ай стига вече, ПРЕКАЛЯВАТЕ!!!! В колибата на кучето ли да живее?
  Или постоянно сме във вица за българите в АДА и огъня?!
  Професор Иво Христов занижи процентите, както е видно.

 2. Г-жо Томова, разбирам, че е лично, но, моля Ви не се/ни занимавайте с Коцето! Мисля, че е доста под Вашето ниво и не си струва усилията.

  1. Не е лично и никога не е било лично. Но лъжците трябва да бъдат показвани, защото се пънат утре да ви управляват!

 3. Отстрани, може би твърде отстрани погледнато, всички тия тъпотии са пълна безмислица.И с тях и без тях все тая, ама да минава там времето.
  Сашко Диков и Коцето Кпейкин са ясни, те поне прибират по някоя пара, ами другите дето ги вее вятъра за едното нищо, те как, а….

 4. Когато писах , че Сашко скиорчето е педеруга вие ми триехте коментарите, а Коце Маца иска да лапа и краде от държавата това е видно от факти и обстоятелства в реално парично и имотно изражение, Къщичка , държавна субсидия, това ли му е професията измислен политик на държавна ясла. Има ли приходи от трудови правоотношения от копане на картофи ?

 5. Това лице го срещнах миналата година на 3-ти март на вр.Шипка. Гнус и отврат . Мисля че тези две думи са достатъчни. Правилно правите и питате Ще има ли справедливост за тези типове? А иначе не им отделяйте внимание -та те са само едни безлични вещества на които властта им плаща за изпълнената поръчка.

 6. Даже и съм се обаждала в предаването на Николай Колев,да питам дащо Костадин Костадинов,излъга че ще връща субсидиите,въпросния водещ Николай Колев,ме прекъсна и каза,когато ни гостува Костадин Костадинов(((го попитайте))),при положение че когато гостува въпросния,не пускат контакт със зрители!А иначе аз първа забелязах поведението на Сашо Диков спрямо Госпожа Томова,нали бяхте в добре отношения,нещо е станало,което ние незнаем,аз писах още когато Диков,пусна един мънкащ „журнарист“,да говори за случая Хайфа-Портних……Диков винаги даваше думата по този въпрос на Госпожа Томова,тя пускаше реклама всяка седмица за предаването на Диков-Евродикоф…..От къде дойде РАЗЛЪКАТА-ние незнаем,знаем че Диков на инат на Госпожа Томова хвали въпросния манипулативен лъжец Костадин Костадинов и сега Мутренската власт му изписват вежди,все едно е жертва на репресии,просто се пуска малко духа от бутилката!Мое лично мнение,и да има нещо между Госпожа Томова и Диков,ние незнаем,Госпожа Томова запази мълчание,а въпросния Диков,почна да прави инати,защото знаеше за обективните статии в сайта Афера,срещу лъжеца Костадинов!Въпросния Диков ме изуми в Би Ай Ти тв,когато покани Цветанов,и как „уж“острия Диков,беше мек,та мек и се виждаше колко е щастлив,че Цветанов е приел поканата му и накрая му каза ,при което аз ОНЕМЯХ-СЕРИОЗНО ТИ БЛАГОДАРЯ!!!Ами колко пъти сме виждали Диков как реабилитира,въпросните гнусни утрепки дупутатите Тома Биков,Цветанов,Валери Симеонов,какво прави,тича след тях,едва образува едно изречение и онези крадци,почват оправданията и той вече припка че са се спрели да му дадат интервю,гнусна работа!Харесвах го,но малко повече си повярва,и залита по Соросоидни личности!Аз съм малко крайна по този въпрос-за мене няма как да си СОРОСОИД,и да се добър човек,съзнателно или не,тези хора нанасят непоправими щети на Народа ни,а в Световен план на Човечеството!Просто са като зомбита,нали ги видяхме онези „уж умни и красиви“в София,кога тези защитеха Народа,клетия Народ….НИКОГА-уж били позитивни-позитивни егоисти-такива зомбита,в момента изпълняват в момента заповедите на оня Човеконенавистник Мутафчийски и на Мутрата убиец лъжлив наглец бойко методиев борисов!Това е-не съм в отбора на промитите мозъци и дебилите!!!

 7. Г-жо Томова , когато започна Диков да трупа рейтинг на предаванията си на ваш гръб , аз написах , че един ден ще ви предаде , но ми изтриха коментара!
  Нали никой не е забравил как Диков направи едно интервю от дома на Тиквата в Банкя преди години и само не му облиза гъза!
  Но след като не му дадоха пост някъде или влияние в медии , започна да го плюе!
  Диков винаги си е бил курва , а някой ден ще предаде и “отровното трио“!

  1. И аз така мисля!
   Спомнете си предаванията на „Боец“ в ЕВРОДИКОВ и как тоѝ се извяртя курвенски.

 8. Чувам далеч по-лоши неща за Коцето и неговата о/позиция, но не знам дали са верни. Факт е, че не изпълни това, което обеща! Евроком няма какво да кажат друго, защото има една партия със „С“ в средата, които им наляха милиони, и една друга партия с „В“ в началото, която използва близо почти всички средстава в същата телевизия.

  А, за Коцето, да внимава, че накрая ще висне по бели гащи, в БУКВАЛНИЯ смисъл!

 9. Не е на добре, когато Веска и Сашо се скарат….а всъщност теглят в една посока, различна от медиите, които се подмазват на управляващите !

  1. Не е трудно да се досети човек – кой печели от конфликта между „Афера“ и Сашо Диков.
   Да, това е ТОЙ – ДИКТАТОРЪТ от Банкя.
   Иначе,
   откакто в телевизия „Евроком“ започнаха да гостуват отрепките от НДСВ – умряло,
   откакто Люба Кулезич взе да плаче за ДРАГАЛЕВСКИЯТ КРАДЕЦ иван костов,
   откакто александър томов – който вместо да е в затвора – ако не за далаверите в Крамиковци, поне за това, че затри истинският ФК „ЦСКА“, от което затриване той стана милионер, изведнъж се оказа водещ на предаване в тази телевизия, просто престанах да я гледам. Включително и предаването на Сашо Диков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *