« Върни се назад Публикувано на 17.03.2011 / 10:10

Костов, кажи на Борисов кои са „олигарсите”!

 

 

Онзи „гьол” сега бил пред подписване на договор за 15-50 години – електроенергията щяла да бъде изкупувана по договор. Не е ли златен Б.Б.?! От седмици пишем, че герберите се изживяват като големи спецове в операциите с „политическите фючърси”. Като гледаме Борисов – не сме го подценили: върховен е.

Но защо ли трепва и пребледнява, когато го питат за Валентин Златев? Не са ли сладурски оправданията му за „Ипон” и охраняването на тръбите на „Лукойл”? Така ще е. Б.Б. от всичко може да се измъква в записани тв интервюта – като не го пита репортерката Барекова дали случайно има малка разлика между паричките за „чичкото от будката”, пазещ на входа, и ресурса, акумулиран от „Ипон” чрез договорите с „Лукойол”. И никакъв конфликт на интереси, разбира се.

Едно се питаме. Борисов дали не трябва да помоли оперативните ръководители на „Ипон” да реднат нещичко и за Костов, който на 12 октомври 1999 г. грееше в рафинерията с Валентин Златев – 12 години от тогава? Сега Б.Б. говори за договор от 12 години. Какво излиза – Иван Костов ли е уредил Б.Б.?! Чудничко. Сега защо мрънка Костов? Я да си затваря устата. И да почака няколко месеца смирено новите лъчове на метрото. Да си наляга парцалите, да се оправя с миналото си. Стоп. А светлото минало на Б.Б. – и никакви сенчести спекулации, само светлите моменти на гушкане с медиите?!

Бойко Борисов да не се прави на новороден в управлението, защото тутакси ще му изредят колко показни разстрели имаше, докато бе главен секретар на МВР. (Заради успешните акции на МВР, естествено!) Ако пък вземе да се обяснява колко бил малък и как министърът му пречел, да си спомни как не спираше да се пъчи из медиите, а после раздуваше как превърнал една чиновническа служба в нещо значимо. Някой може ли да сравни сегашните медийни изяви на Калин Георгиев и тогавашните на Бойко Борисов?! (Как пък не се е сетил Алексей Петров, ах, да спомене, че по времето на Бойко Борисов е имало десетки показни гангстерски разстрели, а Цветан Цветанов ги е спрял – Цецо немедлено ще бъде натирен?!)

Иначе Борисов е напълно прав – трябва да му се казва „кой кой е” в държавата на премиера. Той явно не чете сводките на службите. Или пък ги зубри редовно – вътре сигурно е  пълно с бла-бла, щом като е толкова „невчасов” за „олигарсите”. Иван Костов веднагически да попита Б.Б. какви са според него такива като Васил Божков, като Гриша Ганчев, като Валентин Златев, като Христо Ковачки, като Георги Гергов. Какъв беше Емил Кюлев? На кого беше човек – на Г.П., разбира се, онзи, за когото само Б.Б. можеше да говори в ГЕРБ.

И да не забрави Иван Костов да подари на великия икономист Б.Б. образцовия тритомник на Румен Аврамов – „Комуналният капитализъм”, за да е наясно Б.Б. какво точно строи, когато не спира да хвали диктатор като Т.Ж., големият приятел на японците, които за разлика от спецовете на Б.Б. за „Белене” страшно много лъжели. Хората на Б.Б. никога не лъжат – те само „развиват позицията си във времето”. Така „Белене” от „гьол” се превръща в стратегически проект, уреден аха-аха с 20 годишни договори за продажба на електроенергията.

Не е ли велик Б.Б. – веднъж обвинява такива народни врази като Костов, че били клекнали пред ЕС за затварянето на четирите блока на „Козлодуй”, а сега реди лафове на едро как българите трябвало да се гордеят, че реакторите били спрени, а те се лишили саможертвено от милиарди, но „дали своята дан” за сигурността на европейците. Б.Б. очевидно смята, че българите са напълно шашнати от шербетените глупотевини на Оптимиста, пардон, Дянков, който вече не помни коя точно есен или пролет изпрати гадната криза и сблъсъка с реалността. Б.Б. може да си говори всичко – реалността ще се стовари и върху него.  

 

www.bgsniper.com

 

 

 

«