« Върни се назад Публикувано на 26.04.2011 / 20:52

Костов го играе бесен, пуска Веселин Методиев, Петър Стоянов се суче около ГЕРБ, ах, Наде…

 

 

Десните днес показаха, че са абсолютна карикатура.

След като СДС издигна за кандидат – президент Румен Христов, afera.bg първа написа в прав текст: „Честито! СДС избра кандидат президент на ДПС”.

Малко по-късно Надежда Нейнски, прецаканата в случая, реагира със свое изявление, което евфемистично потвърди прямостта ни.

Ето и изявлението на Нейнски:

„Дължа този отговор на всички онези, които очакваха от СДС да проведе честен и открит дебат за кандидата за президент – както винаги е било досега.

На онези, които съзнават важността на този избор в момент, в който България е отново на геополитически кръстопът.

Дължа го на хората, които ни подкрепяха през всичките тези години, независимо от разочарованията, съмненията и понякога тежките критики.

Дължа го включително и на моето семейство и на моите деца, които също ме попитаха "защо го правиш?"

На всички тях ще отговоря следното, което споделих и пред Националния съвет днес.

Председателят на СДС Мартин Димитров очерта следния профил на президента след заседанието на НС на СДС в Пловдив на 19 април: "Важно е кой ще бъде следващият български президент. Това не е формален акт. Защото той или тя трябва да обърне кормилото на държавата обратно към ЕС и НАТО. Обратно към западно-европейските ценности, там, където СДС водеше България. Като гледаме какво се случва в държавата, тези ценности започват да се губят и България е тласкана към една много тежка зависимост…"

Аз смятам, че отговарям на този профил. Доказала съм го с целия си политически път – път винаги в СДС и винаги съм защитавала точно тези принципи. За мен европейският път на България никога не е имал алтернатива и в ключови моменти съм го доказвала с делата си.

Днес аз не исках за променям решението на НИС на СДС, защото то очевидно е взето отдавна. Много преди вчерашния ми /на 25 апарил 2011 г./ първи и последен разговор с председателя по тази тема.

Но искам да предупредя за нещо – за риска на уговорените мачове.

И ще дам само два примера:

На европейските избори НДСВ получи подкрепата на ДПС и влезе в Европарламента, но после не получи същата подкрепа на парламентарните избори и не влезе в НС.

Ходенето в Банкя на кафе и кайсии при Бойко Борисов не доведе до успех СДС. Месеци наред ние не може да си отговорим на въпроса в управлението ли сме или в опозиция.

Когато се работи с неполитически средства, резултатът е винаги лош и винаги неочакван. Днес СДС повече от всякога трябва да мисли за своите избиратели, а не да уговаря подкрепа при неясни условия. Да не забравяме, че кандидатът за президент се избира, а не се назначава и трябва да убедиш хората в правотата на своя избор. Той трябва да е стъпил на принципи, а не на договорки.

Днес аз не съм срещу Румен Христов, а срещу този начин на общуване – подмяната на принципите. Искам да напомня, че за първи път кандидат-президент на СДС се издига без вътрешен дебат, дебат с хората по места.
При начина, по който се тръгва към тези президентски избори, е добре да имаме отговор на въпросите за борбата с корупцията, за геополитическата ориентация на възможните ни партноьори, за отношението им към стратегическия проект "Белене", за отношението им към законопроекта за досиетата.

Не думите им, а делата им ще ги разкрият.

Важно е да кажем открито и какви цели си поставяме на тези избори – и президентските, и местните. Само да напомня, че на предишните местни избори СДС спечели 26 кмета и над 250 общински съветници. Ние днес трябва откровено да заявим постижима цел ли е това на местните избори и кое за нас е победа на президентските избори?
Дължим го на хората."

Ех, Наде, Наде, политическият език в момента не ти върши работа! Вместо сега да казваш половинчато истината, да я бе изрекла преди прецакването!

Иван Костов, според нашите точни източници, базирани около него, бил бесен от хода на седесарите. Източниците ни обаче уточняват: ИГРАЕ ГО БЕСЕН, защото без него по никакъв начин няма как да стане договорката с Доган чрез Румен Христов.

Надето ли не знае „любовната игра” на Командира?

Сега Костов ще скочи с още един интригантски ход – ще издигне Веселин Методиев за кандидат – президент на ДСБ. Познайте какво надцакване ще върви на вътрешните избори с рефер Доган!

Леко в периферията, в същото време, друг корифей на славата – Петър Стоянов не спирал да обикаля около ГЕРБ, надявайки се искренно гербаджиите да издигнат него за президент. Имал си основание човекът – брат му вече е евродепутат от ГЕРБ.

Така сините, десните и изобщо т.нар. демократи сътвориха тотална мръсотия.

И без това едва събират наколко каруци избиратели с кървящи сърца. Днес показаха, че са чисти брокери. Алчни за власт, която никога няма пак да консумират.

Afera.bg

«