« Върни се назад Публикувано на 08.11.2021 / 22:59

КОСТИНБРОД БЕШЕ ИСТИНСКА СХЕМА ЗА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ВОТА. СЕГАШНАТА С МАШИНИТЕ, КОЯТО Е В УСЛУГА НА БОЙКО РАШКОВ – НОВИЯ ЦВЕТАНОВ НА ИЗБОРИТЕ, ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗНИЩЕНА ДОКРАЙ. ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧИМ ДА СЪДИМ ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ СЪЩОТО, КОЕТО УЖ НИ ПОТРИСА

Все още не съм толкова зле с паметта, че да не помня как само преди три месеца доставянето на нови машини беше проблематично, защото са много скъпи, Сиела имаше (и все още има да взема милиони от държавата) и се циганеше за всяка поръчка. Братът на адвокат Иван Тодоров (олигарх с човешко лице и безшумен мошеник), Веселин Тодоров, шеф на Сиела, даваше загрижени интервюта как може да се провали гласуването защото не могат да се осигурят няколко машини отгоре.

Сега изведнъж пристигат на талази стотици машини и то няколко дни преди вота по поръчка на самата Сиела, която обяснява, че са за съвсем други нужди и нямат нищо общо с изборите в неделя. Това малоумно обяснение с право подхранва всички подозрения за шашма.

Впрочем Костинброд беше истински – ГЕРБ и Цветанов бяха отпечатали огромно количество (нещо като половин милион) допълнителни бюлетини, за да фалшифицират вота и само обръщането на Цветан Василев и Делян Пеевски срещу ГЕРБ направи възможно навременното огласяване на тази фалшификация през Николай Бареков и Мая Манолова.

Костинброд беше истинска схема за фалшифициране на вота, а тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров я обясни много подробно и аргументирано няколко дни след изборите на специална пресконференция. Който иска може да я гледа на запис, беше забележителна. Имаше брутални доказателства за всичко.

После умните и красивите излязоха на протест и върнаха Борисов на власт.

Цветан Василев и Пеевски се изпокараха за КТБ, Цацаров прецени, че няма защо да се прави на герой (и с право) и нещата се заметоха, за да се обърнат през пропагандата на ГЕРБ в обратно звучене – Костинброд е фалшива новина срещу ГЕРБ. Не. Не беше фалшива новина, а реална подготовка на фалшификация на изборите, организирана от Цветан Цветанов.

Сегашната история с машините, която е в ущърб на ГЕРБ и в услуга на Бойко Рашков, който е новият Цветанов на изборите, напомня на това и трябва да бъде разнищена до край. Все едно е кой печели и кой губи.

Докато не се научим да съдим еднакво за всички ще получаваме повече от същото, което уж ни потриса.

Впрочем идеята да има само машинно гласуване е крайно глупава, неефективна, дискриминационна и инфантилна. Няма нищо общо със свободата на избора, нито с честността му – фиксация за промяна, която всъщност е подмяна. На Запад не са по-глупави все пак. Няма такива примитивни представи за демократичния процес. Но като се сетя, че  от началото на демокрацията в продължение на десетилетие българите гласувахме с цветни бюлетини като пълни аборигиени, не се и чудя толкова.

Инвазията на черна техника, поръчана от Сиела трябва да бъде щателно разследвано, а Бойко Рашков да бъде така добър и да даде пресконференция утре по този въпрос. До изборите остават няколко дни, а моето скромно предположение е, че тези машини са внесени, за да се правят шашми с тях, а не да ги сложат в двора на имението на Иван Тодоров като модерна скулптурна композиция.

Явор Дачков

«