« Върни се назад Публикувано на 23.03.2014 / 8:47

КОСМОДРУМЪТ „САЛТАНАТ” Е РЕШЕНИЕТО!

 

Приморски парк и приморски паркинг? Ако този въпрос се задаваше от човек без информация или правомощия – щеше да е нормално, но когато го задава кмет с претенции да ръководи и да разбира процесите във Варна, ситуацията става, меко казано, смешна.

Просто, защото работата на един кмет е да дава отговори. А въпросите ги задават от едни други институции и, доколкото има предварителна информация, другата седмица тръгва проверка от Варненската окръжна прокуратура, която ще нищи кашата, забъркана в местност “Салтанат”.

По-важно е друго! Въпросът, зададен от Иван Портних по този елементарен начин, говори за див ГЕРБ-ерски популизъм и нищо повече. Типично в стил Бойко Борисов – всеки отговор е въпрос и всеки въпрос е отговор.
Да бе, ама и други го могат този номер!
Защо пък в местност “Салтанат” да не бъде построен космодрум, например?
И всички вкупом да чакаме извънземните? Може пък те да се оправят с недостига на места в детските градини, за който проблем Портних беше обещал, че ще го реши за 6 месеца. Дали пък за неволите на Варна не са виновни извънземните, че не идват?
Ама как да дойдат като няма космодрум?
И така, можем да се въртим като пумпали в социалните мрежи от един тъп въпрос на друг още по-тъп въпрос до второто пришествие.

Няма ли кой да му обясни на Портних, че споровете като този в местност “Салтанат” не се решават чрез плещене на глупости във Фейсбук, а чрез спазване на законите.
Между другото, ако след цяла година кметуване на другаря варненски кмет все още не му е ясен отговора на въпроса: “Приморски парк или приморски паркинг?”, каква е гаранцията, че ще му се изясни каквото и да било през втората година?

Антон Луков

www.nakratko.bg

 

«