« Върни се назад Публикувано на 22.01.2011 / 9:02

Кортежът на Борисов за малко не уби човек

Въпреки че пострадали няма, колите на НСО са изпреварвали неправилно, заради което автомобилът на жена е изхвърчал от пътя. По думите на потърпевшата, полицията в Плевен е отказала да опише всички щети по автомобила и да й предостави декларация за ПТП.

От НСО потвърдиха за инцидента, но отказаха подробности, както и властите в Плевен, уточниха от телевизията. Катастрофите с автомобили на НСО не са рядкост:

24 септември 2010 г.
Кортежът на президента Георги Първанов е обвинен, че е причинил катастрофа близо до Ловеч. Според очевидци автомобилите на НСО се движели в насрещното движение.
още по темата

14 април 2010 г.
Автомобил на НСО, в който се е возил военният министър Аню Ангелов, катастрофира в София. При катастрофата пострада 4-годишно дете.

15 август 2009 г.
Автомобилите от кортежа на НСО, превозващи премиера Бойко Борисов, предизвикват катастрофа по пътя от село Приселци към Варна. Няма пострадали при инцидента.

През 2007 г.
шофьор на НСО удари леко с кола майка с дете в количка, докато пресичали на пешеходна пътека в столичния квартал "Свобода".

16 ноември 2002 г.
42-годишният полк. Бачев от НСО умира при тежка катастрофа с пътнически автобус. Инцидентът става по време на неофициалната визита у нас на президента на Македония в периода 1999 -2004 година Борис Трайковски. В катастрофата са ранени още двама служители от НСО.

На 16 октомври 2002 г.
При тежка катастрофа на автомагистрала "Хемус" – посока Ботевград умират на място военният аташе и консулът на Унгария. Дипломатическият "Опел Зафира", който пътува към столицата по неизвестна причина се завърта на платното, след което се удря в мантинелата, която отделя платната за различните посоки. При удара военният аташе полк. Тибор Хеди и консулът Тамаш Гали-Хирлинг умират на място, а 56-годишният български шофьор Вълчо Вълчев, служител на НСО, оцелява без видими наранявания.

На 28 март 2002 г.
Пиян служител на Националната служба за охрана ранява трима души в катастрофа пред входа на хотел "Принцес" в София. Кирил Василев профучава с висока скорост със служебния си "Хюндай" по бул. "Мария Луиза", блъска две таксита и се удря в дърво.

През 2001 г.
шофьор на НСО уби на място жена на изхода на летище София, припомня в. "Труд".

afera.bg

«