« Върни се назад Публикувано на 02.10.2021 / 18:48

КОРАБЪТ VERA SU ПОТЪВА, БАРАБАР С АЗОТНИЯ ТОР! ЗАРАДИ ТЪПОТИЯТА И БЕЗДАРНОСТТА НА РАДЕВИТЕ СЛУЖБАШИ, НАБУТАНИ ПОД ПОЛАТА НА ХЕРО МУСТАФА!

Задържането на кораба на първия ден от инцидента ще се възприеме като враждебен акт от страна на държавата и груба намеса в търговски отношения. Държавата трябва да действа адекватно, не като пиратска”, обяви министърът на транспорта Христо Алексиев по повод критиките за забавяне от страна на държавата. Той беше категоричен, че следи ситуацията от първия ден.

Корабът „Вера Су“ потъва, ситуацията е критична. Това обяви министърът на транспорта Христо Алексиев. „В хамбара се пълни вода – това е установено, което означава, че корабът потъва“. Наш приоритет е запазването на човешкия живот. Действахме превантивно и снощи изградихме съоръжение, за да може екипажът да бъде евакуиран, добави Алексиев.

Екипажът все още не дава съгласие да бъде евакуиран, но държавата е в готовност. В района има силен вятър и високи вълни.

Относно товара на кораба министър Алексиев обясни, че според становище на европейската агенция за морска безопасност това не е опасен товар.

Рискът да изтече гориво е минимален, а то е по-опасно от карбамида, категоричен е еко министърът Асен Личев.

Виждате ли да има нещо цъфнало?” – с риторичен въпрос се обърна министърът към присъстващите журналисти относно информацията, че торът може да предизвика цъфтеж.

Създалото се впечатление, че действията за изтегляне на кораба, заседнал край Яйлата, са закъснели, се дължи на липсата на достатъчно информация, смята кап. Андриян Евтимов – морският посланик на Международната морска организация:

„Комуникационният подход за случая към обществеността от страна на заинтересованите не беше най-правилният. Именно поради липсата на информация в продължение на много дни се създаде една от предпоставките, че нещата са закъснели и че нищо не се е правило през тези всичките дни. Затова може да черпим опит и от големи аварии, които са се случвали по света.

Давам пример за една от най-големите аварии, които са за последните години – обръщането на един кораб в Щатите, където всекидневно се даваше информация за това какво се прави, как ще се извади, кой ще участва, как ще се реже кораба и така нататък. В тази част мисля, че се направи доста сериозен пропуск“.

Според кап. Евтимов напускането на кораба от екипажа на кораба се решава в крайна сметка от капитана му и, освен при много лошо време, това не бива да се случва, защото кораб без екипаж е още по-рисков.“

Туткаха се, туткаха се и съвсем се осраха.

Цъфнало ли е нещо?, вика потресващият транспортен министър на Румен Радев, който изобщо не знае къде се намира, освен под полата на Херо Мустафа.

Тъпотията, абсолютното безхаберие и умишленото забавяне /защо – е очевидно  „друга бира“/ доведе дотам кораба да потъва.

Барабар с азотния тор.

Цъфнало ли е нещо?

Тъпотията и бездарността ви цъфна, малоумни „зелени чорапи“!

Afera.bg

«