« Върни се назад Публикувано на 29.04.2014 / 8:10

КООРДИНАТОР НА ГЕРБ ВЪЗХВАЛЯВА МУТРИТЕ И ВЪЗРАЖДА МУТРЕНСКИТЕ ВРЕМЕНА

 

В последните години е модерно да се говори за „чисти“ и необременени от миналото политици. Те отричат каквито и да било връзки с мракобесния преход и лицата свързани с него. В партия ГЕРБ обаче очевидно мислят различно. Координаторът към областното ръководство на ГЕРБ – Кюстендил Росен Тимчев се оказва човек със съмнителни от морална гледна точка интереси и занимания. Той е създател на фейсбук група, която възхвалява дейността на групировката ВИС и нейните босове. В страницата Georgi/ Joro/ Iliev OFFICIAL GROUP младият мъж величае т.нар. мутренски времена и методите, които се използваха в онези години.

В Кюстендил подобни опити са меко казано проява на лош вкус и открита гавра с местното население, тъй като градът бе бастион на групировката и споменът за рекета, насилието и беззаконието е все още жив.
Нека припомним кой всъщност е Росен Тимчев.
Името му се свързва с множество скандали от 2009 г. до момента.
При метежа на парламента през януари 2009 г., когато футболни ултраси превръщат мирния студентски протест пред Народното събрание в бой с полицаи, той е един от командирите. По това време Тимчев е и общиснки председател на ГЕРБ в Сапарева баня. Срещу него е образувано досъдебно производство за подстрекателство към безредици и е с наложена прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа. Медиите, пък и прокуратурата, отново „забелязват“ Тимчев две години по-късно.

През януари 2011 г. той сменява леко амплоато си – според подадена срещу него жалба от църковното настоятелство в Дупница източва 5000 лв. от Дирекция „Вероизповедания“, които са предназначени за храм „Св. Архангел Михаил“ в Сапарева баня. Незнайно защо парите се оказват в личната сметка на местния ГЕРБ-ерски водач. Росен Тимчев попада и в новинарските емисии на 12 ноември 2013 г. Тогава се представя за протестиращ срещу правителството студент от Медицинския университет във Варна и отново влиза в стълкновение с органите на реда, като предизвиква безредици.
В партийната си принадлежност Тимчев отново „впечатлява“ с активност. Непосредствено след скандала с изчезналите църковни средства, той напуска ГЕРБ и преминава в ДСБ. На местните избори през 2011 г. оглавява предизборния щаб на кандидата за кмет на ДСБ и СДС в Сапарева баня Михаил Кметски.

Година по-късно се отрича и от тези партии. През 2014 г. е назначен за координатор към областното ръководство на ГЕРБ – Кюстендил от областния координатор на Борисовата партия Кирил Калфин. Последният пък е шеф на митницата в Кюстендил по време на 3 правителства(в периода 1997 – 2009 г.), когато ВИС и приемникът й ВАИ Холдинг са в своя разцвет, а контрабандните канали по границите с Македония и Сърбия работят с пълна пара.
Да живей носталгията по прехода в контекста на предстоящите Европейски избори с лица като… Росен Тимчев. Такива като него превръщат България в „пълноправен член на европейското семейство“.

ЛИНК фейсбук група: https://www.facebook.com/groups/joro.iliev/

ЛИНК 2: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=352770

ЛИНК 3: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1197744

ЛИНК 4: http://dnes.dir.bg/news.php?id=3858928

ЛИНК 5: http://www.struma.com/krimi/liderut-na-gerb-r-timchev-premetna-curkovno-nastoyatelstvo_14428/

ЛИНК 6: http://glasove.com/skandalut/30572-bivsh-mesten-lider-na-gerb-e-aktiven-uchastnik-v-studentskite-protesti

ЛИНК 7: http://www.dennews.bg/news/2011/5/25/2251-dr-kmetski-napusna-gerb-i-trugna-kum-izborite-kato-kandidat-za-desen-kmet-na-sapareva-banya

Милан Крумов

«