« Върни се назад Публикувано на 17.06.2014 / 15:14

Консултативният съвет: Плавен преход към консултации за избори между 28 септември и 12 октомври

 

След края на продължилото над 4 часа заседание президентът Росен Плевнелиев представи пред медиите становището и предложенията на КСНС относно актуалната политическата обстановка в страната. „КСНС обсъди актуалната политическа обстановка в страната и като отчитат, че европейските избори не зададоха ясна алтернатива се обединиха за необходимостта за плавен преход и за нуждата от провеждане на политически консултации за предсрочни парламентарни избори, които да се проведат в периода от 28 септември до 12 октомври 2014 година”, съобщи държавният глава.

Парламентарно представените политически сили, членове на КСНС, отчитат, че изборите за ЕП не зададоха допълнителна сила и легитимност на правителството, се обединиха още за постигане на съгласие за определяне на приоритетни задачи на парламента и изпълнителната власт. Трето: Ускоряване на процеса на финализиране на споразумението за партньорство на Република България, очертаващо помощта от европейските структурни фондове за периода 2О14-2020 година. Четвърто: Определяне на ясни принципи и правила за номиниране на българския еврокомисар. Пето: Създаване на гаранции за провеждане на честни и свободни избори, съобщи президента.

На прибързалите да се радват, че изборите ще бъдат в края на септември, АФЕРА ще каже, че дотогава има много време и ще видим какво ще роди „плавния преход”.

 

Afera.bg

«