« Върни се назад Публикувано на 20.07.2021 / 10:08

КОНСПИРАТИВНИ ВЪЛНЕНИЯ. „БЯЛАТА СТАЯ“ НА „ДОНДУКОВ“ 2

„Бяла стая“ на „Дондуков“ 2! От кого се крие Румен Радев?

Президентът Румен Радев се е обзавел с „бяла стая“ в сградата на президентството на „Дондуков“ 2. За сведение – така се наричат онези помещения, които са затворени за външния свят. Става въпрос за стая, в която няма прозорци, няма дори и електрическа инсталация, за да се гарантира в максимална степен изолацията и невъзможността разговорите на намиращите се вътре в нея да бъдат прихванати чрез подслушвателни устройства.

Същинска мания от подслушване била обхванала Радев през последните две години, след като се разбра, че е засечен да урежда по телефона старите си проблеми с назначаването на генерал Деси във ВВС.

Записът на нерегламентираната среща на президентския секретар Пламен Узунов с бившия митничар Петков Петков, който „АФЕРА“ публикува преди повече от месец, ясно показа параноята от подслушване и на хората около Радев. Узунов взе телефона на събеседника си и ги запрати да се „зареждат“ на масата, на която договаряха кадрилите в митниците.

Въпросът е с кого толкова тайно има да се среща и да си говори Румен Радев?! Нали уж е за прозрачност?! От кого се крие и защо „лични“ гости на президента са принудени да се срещат с него в „бялата стая“ на „Дондуков“ 2? Там ли се взимат решенията – кой, къде да бъде назначен или кой да е следващата мишена на кадровиците на льотчика?!

Колко пъти в същата „бяла стая“ Радев се е виждал с Бойко Рашков в последните два месеца? Викан ли е в „бялата стая“ преди десет дни и Янаки Стоилов? Водил ли е преговори за бъдещо правителство във въпросната „бяла стая“ Радев и с кои кандидати за бъдещи премиери? И там ли прави оперативките с най-близкия си кръг – Митко СМС-а и двамата си „градски“ кадровици.

Няма лидер в света, който да е изпаднал в параноя и да е изкарал дълго на власт, освен чрез диктатура. Примери в историята да искаш. На 9-ти юли миналата година, когато вдигна юмрук, едва когато видя тълпата под прозорците, вярно ли си закъснял за работа, щото спецотрядите били в президенството и си се уплашил, че са дошли за теб?! А вярно ли си искал да обличаш парадната униформа и с нея да приемаш овации на бъдещите „мутри“, дето те успиват, че вторият ти мандат е в кърпа вързан?

Калин Спасов

Бележка на АФЕРА: АФЕРА освети така наречената „бяла стая“ преди повече от половин година. Стаята е на „тавана“ на Президенството, в нея няма никакви мебели, няма дори столове. Ако вземе, че продължи дълго срещата с „поканения“, охраната носи два стола. Така поне беше, когато Радев готвеше „новия си проект“, от който после, стиснат за топките от янките, набързо се отказа, набутвайки куп народ, който работи за него тогава. Много ни е смешно това с „параноята“. Той и Боко Тиквата беше сигурен, че най-сигурното място е в резиденцията му в Бояна, ама дето се вика – все ще се намери една „Мата Хари“. Така и с Радевите конспиративни вълнения…

«