Публикувано на 11.04.2021 / 19:23

КОЛКО СА СРЕБЪРНИЦИТЕ ЗА ТОВА БИБЛЕЙСКО ПРЕДАТЕЛСТВО?

Днес евродепутатът от БСП Иво Христов даде пространно радиоинтервю,  преливащо от лъжи и целенасочени внушения, преследващи прекалено видима цел – Корнелия Нинова!

Всъщност не би трябвало да сме изненадани, защото в последния месец той и Елена Йончева водят открита война срещу лидера на БСП. И то в разгара на предизборната кампания! С пълното съзнание, че тази война подкопава доверието в партията, която ги изпрати в Европарламента.

Какви са фактите? На 5 февруари, без да представя никакви  доказателства, Йончева заяви нещо чудовищно пред БТВ: „Нинова не подкрепя президента Радев за нов мандат, защото има договорка с Бойко Борисов“…

Но веднага след това уточни: „…това са мои предположения, основани на факти“. Ала не изнесе нито един факт! Защото такива факти нито е имало, нито ги има, нито ще ги има.

Защо ли така смело изричаш лъжата за колаборация между БСП и ГЕРБ, но страхливо затаяваш фактите?

Трябва да си сляп, за да не виждаш, че Йончева е минала на другия бряг и с пламенната си реторика срещу лидера на БСП обслужва ГЕРБ.

Защо, с какви мотиви, под чие давление и зависимости, това е по-важният въпрос. Поне за мен кукловодите са на софийския „Дондуков“1 и в централата на ПЕС в Брюксел. Обитателят на МС иска главата на непримиримия си враг Нинова, а евросоциалистът мечтае да се върне на бял кон на „Позитано“ и заеме мястото й.

Дописвайки сценария на Йончева, днес колегата й Иво Христов продължи войната и заби поредния пирон на лъжата.

В радиоинтервю, също без нито нито един факт, той с лекота изрече това: „Някой подведе г-жа Нинова, че си струва да жертва президента Радев, срещу обещание да управлява с ДПС. Но хората очакват ревизия на системата, част от която е ДПС. И се отдръпнаха от БСП…“

Христов завършва интервюто си с изсмукан от пръстите извод, който разсмива: „БСП всъщност допусна да е заложник на други партии. На ДПС в тактически план и дори на националистите в идеологически план“…

Ако има капчица морал и санитарна доза достойнство, след тези думи Христов има два изхода: Или незабавно да изнесе фактите за горните потресаващи твърдения, или да понесе клеймото на клеветник!

Всъщност на 4 април хората се отдръпнаха от БСП и заради оклеветяващата кампанията от Брюксел, водена от двама социалистически евродепутати.

А истината крещи: БСП беше заложник на ДПС, но не при Нинова, а при Сергей Станишев!

Станишев се целуваше с Местан на „Орлов мост“, Станишев издигна Пеевски за шеф на ДАНС, Станишев избяга в Брюксел, след като обслужи ДПС, компрометира БСП и подари властта на ГЕРБ.

За Йончева и Христов големият „националистически“ грях на Нинова е, че каза НЕ на Истанбулската конвенция и решително подкрепи общата позиция на 43-то Народно събрание за безкомпромисно водене на преговорите с Република Северна Македония.

Апропо, именно Йончева и Христов гласуваха текстове в резолюции на ЕП, обслужващи македонистките претенции към България. Даже пoдкрeпихa рeзoлюция, oпрeдeляща Eврocъюзa кaтo „зoнa нa cвoбoдa зa ЛГБТ“ и зa вcички прoизвoдни видoвe, cкрити в aбрeвиaтурaтa нa джeндър-aктивиcти.

И вместо да замълчат или поне да дадат смислено обяснение за водената братоубийствена война, Йончева и Христов продължават офанзивата срещу собствената си партия с непонятна стръв.

Дали двамата брюкселски сенатори съзнават, че играят ужасната роля на Брут, пронизващ своя Цезар в Сената?

Но защо ли задавам наивни въпроси? Измяната, подлостта, коварството са извечни феномени. Отровният им кинжал поразява тежко набелязаните жертви, понякога фатално.

Само едно не е ясно: Колко са сребърниците за това библейско предателство?

Велизар Енчев

Коментари 88 за
“КОЛКО СА СРЕБЪРНИЦИТЕ ЗА ТОВА БИБЛЕЙСКО ПРЕДАТЕЛСТВО?”

 1. Долу ръцете от ръзследващите журналисти!

  Благодарение само и единствено на Елена Йончева – през 2017 г. БСП вкара в парламента 85 депутати!
  Благодарение само и еданствено на Елена Йончева – през 2019 г. БСП вкара в Европарламента 6 депутите с 1 по-малко от управляващите.
  И всичко това е:
  Благодарение на нейните разследвания за кумгейт Хасково, откъдето вкара толкова депутати, колкото от големите ни градове, за оградата, за Ало … кой беше, а и още сещате ли се, за … ослепели и оглушели „партийци““?!

  „Благодарение“ на отсъстващата от България Елена Йончева – в 2021 г. БСП има 43 депутати!
  ДВА ПЪТИ по-малко депутати.
  Но заблудените души ръсят умности – ама тя Елена Йончева е виновна?!?!?, видите ли Елена от Брюксел повлияла на тукашният електорат да не гласуват за БСП!
  Председателката е света вода, невинна…

  Това се нарича – наглост и глупост на търкалета на ФЕНОВЕТЕ, както е отбелязал друг колега за „членуващите“ в под утвърдената марка – на 100-летната Партия!

  Долу ръцете от разследващите журналисти!

 2. Когато ятата птици политат на юг те формират триъгъпник с връх в посоката на движение. Не е ясно как избират този на върха, но е ясно, че той знае накъде да води ятото. Как ятото избира водача или водачите е интересно и ми сеструва малко изучено. По-добре е изучено при лъвовете вълците и пр – битка. При тях се разчита на физическата сила. В чомвешките общности поради изключителната сложност на общността би следвало да се разчита на умствената сила. Това обяче ще стане когато Човечеството премине в Новата епоха,а за сега силовите методи са в арсенала на амбицираните и тъпи кариеристи. Такива в БКП/БСП навлизаха на талази, после излизаха и т.н. Що се отнася до Корнелия Нинова тя претедира да е капитан на кораб без да има престава за основните му характеристики и системи за управлението му без карта и без изправен компас, а явно ползва пробутан от „доброжелатели“ на България

 3. Както каза и Чакъров: Тази партия БСП е всичко друго, но не и Социалистическа и всичките и членове са просто лъгани за да гласуват за партията на олигарсите.
  Ако имаше среща между чакъров( преди да почине) и Енчев, то Енчев би заприличал на пале, което само скимти и се върти, незнаейки къде се намира.

 4. Йордан Татарски – бивш областен управител на Кюстендил, съветник към кабинета на лидера на БСП Корнелия Нинова: „Днес, затвърдих убеждението си, че ние социалистите мълчим за грешките и действията на нашите партньори и говорим само за собствените такива. Затова задавам 6 въпроса на държавния глава Румен Радев.
  1. Президента Радев искал ли е от БСП осигуряване на масово участие на социалисти в миналогодишното шествие „Пътя на безсмъртието“ в памет на Васил Левски, но ръководството на БСП да не е в предните редици;
  2. Президента Радев, налагал ли е вето на законопроект на БСП и провел ли е консултации с народните представители преди ветото;
  3. Президента Радев, съгласувал ли е избор на Герджиков за служебен премиер през 2017 г.;
  4. Президента Радев съгласувал ли е с БСП или направил ли е искане за подкрепа на обявяването на кандидатурата си за втори мандат;
  5. Президента Радев искал ли е предложения от БСП за членове на служебното правителство, което е било съставено вече според президентски експерти;
  6. Президента Радев защо не ни даде едно рамо за отминалите парламентарни избори“

 5. Енчев се е паникьосал, защото организациите на БСП в България искат оставката на Нинова, а Енчев е нейно протеже, което чакаше момента за да ѝ пристане когато бъде назначена от козяк за председател на БСП и да прати партията на бунището.
  А заедно с Нинова ще бъдат изхвърлени и всички радетели на западните ценности.
  Енчев да си трае, защото Нинова се отказа от Истанбулската конвенция когато видя, че народа е против, а преди това я беше прегърнала с две ръце, и не се знае дали ако се добере до министерския пост няма да я приеме в името на „доброто“.

  1. Не е вярно твърдението, че масово искат оставката на Нинова, бях на срещата в събота и неделя и установих, че тези искания са спорадични и идват от познатите места.

 6. За съжаление Йончева и Христов обърнаха палачинките откакто станаха евродерутати.Предатели.Лапат хубави парички,блещят се,докато търсят несвързаните си оправдания.Явно госпожата,забравяйки патоса с който атакуваше Б. Б,сега мрънка срещу партията,която я издигна-май тука има неръждясалото опияняващо влияние на оня съсел,очилатия Станишев!Каква не достойна жена си ти!.Плачете за олигарха Гергов,а!Упрекват Корнелия,че го изхвърли,тоя „левия“ и други подобни „леви“???Вие луди ли сте!?!В основата на всичко е очилата съселяни,дето 1 ден не е работил за ползува рода,а е гребял,гребла и предателски е осакатява !

 7. Зевс смени си името защото ще те настигне мълнията на истинския много си малък да се въплатяващ в бога.

  1. rir88, заплахите са признание за капитулация пред ФАКТИТЕ!
   Пред фактите и боговете мълчат.
   Аз не се припознавам за този, за който ме вземете, не ли пък за бог.

   Но заплахите rir88, са капитулация и пред Истината!
   Отново фактите ли?!

 8. Що много трол активираха днес?

  Велизар е Козирог, Нинова е Козирог, АЗ съм Козирог… много добре ги разбирам, тях парите не ги интересуват, казват каквото мислят, правят каквото са решили и докато не го постигнат – не спират!

  Нинова е била единствената против сделката за Булгартабак, още тогава Станишев я е сгънал заедно с Пеевски… във времената на интернет, никоя опорка не издържа!

  БСП – партията прокарала всички мерзости: „помощите за циганите на сорос, давани от нашите данъци“, „плсък данък“, НПО-та и всичко, което не е в интерес на българите, а сега „лошата“ Нинова иска да премахне тоя благодат!?!

  Някой ще попита ли Станиш и Миков, къде са парите от КТБ?

  Мислите ли, че всичко е забравено? Минало давност?

  1. В навечерието на обира КТБ, Станиш оставя партията, на която е лидер в ръцете на микуф и заминава за ЕП, защото след като гръмне КТБ ще трябваше да отговаря и нямаше да може да се измъкне!

   Ако се разрови както си трябва тая лайняна яма, много хора ще изгорят!

   Точно и затова не искат ред и законност, страхът е по-силен и от токът! 😉

   1. Тук проблема е превръщането на БСП в треторазрядна партия!
    При всичкия негатив – пандемия, постоянни протести – и крах!

    БСП изпадна НА трето място, това не е партия еднодневка, а 100-летна МАРКА – СОЦИАЛИСТИЧЕСКА!
    Какъв Станишев, какво КТБ – те гонят колега, ай стига с тази изтъркана грамофонна плоча.

    Нинова се самоизтъкваше – колко много може… Е, всички видяхме, че НЕ МОЖЕ!
    И като не й отърва – напуска и си ПРАВИ СВОЯ ПАРТИЯ – ниновска и готово!
    Кое му е трудното?!

    И ако обичаш – без плоското „тролове“!

    1. От всички, които сега са се наредили да управляват, само БСП е партия, всичко останало е кандидат партия, но никога няма да станат такива!

     Процесът, който е започнала Нинова, се нарича чистилище – неизбежно е да се направи, ако искат да съществуват, в момента в който БСП се коалира с ГЕРБ, партията ще се разпадне на съставните си части, а така ще бъде тотално унищожена политиката на България!

     Хубавите неща стават бавно и с търпение, а търпението изисква кръв и пот 😉

    2. Чистилище! 🙂
     Леле, колко точно се наричала операцията й – чистилище!

     ВМЕСТО да изчисти Герб, председателката „изчисти“ членската си партия!
     За кеф на… задтаковието!
     😉
     п.с. Я прочетете какво е написала достойната дама Пепи, по-долу!
     Вчера и Румен Овчаров се отрече от председателката ви.

     1. Ами, ако се е отрекъл, да си върви.То, и без това, чуеш ли Румен Овчаров, ясно е какво си представяш.

 9. Още на „Демокрацията ни отне много“ трябваше да я пратят на майната и. Не може да си толкова тъп,че да опитваш да се харесаш едновременно на сталинистите и на младите,на които вече никой не пречи да виждат какво става навън.Винаги като я мярна по ТВ-то се сещам за дружинна ръководителка в училище от 1985. Не зна какъв трябва да си,за да гласуваш за тая.. соц леля „с грижа за хората“.

 10. Знаете ли какво е „три морета“, а знаете ли кой е Пилсудски и защо ги е лансирал. А знаете ли че всеки който отиде за повече от един месец зад океана се връща с промит мозък след облъчване по програмата „контрол на мозъка“, за това имаме толково много предатели от всички партии. Така че правилно Нинова не подкрепи Р.Радев защото той изпълнява директивите на Мустафата от Козяк планина.
  И последно прочетете Достоевски какво е написал за нас като народ и манифеста на Николай втори, където сме описани точно, което важи и до днес.

  1. Така ли бе, колега, а къде са близките на Нинова?!
   Не са й щракнали с пръсти, не е изпълнила..

   Дайте по-сериозно.
   Тази жена НЯМА нищо общо с БСП, и я съсипва.
   Като е толкова „можеща“, що не си направи НОВА партия, нейна си и вие всички подир нея..!!!

   Както направиха Борисов, царя, Слави Трифонов, Мая Манолова – направиха си СВОИ партии и не тормозят никого, нито стари, нито млади членове на столетницата!
   Дали ще може да си направи нова партия?!

  2. Я кажи на всеослушание, защо Нинова номинира Радев за Президент чак след като се върна от „почивката“ си в Защ, а, и да „види“ синчето си?!
   Защо и трябваше преди екскурзията да направи онази завера, в която вкара Решетников, като го питала какво мисли за Радев, а после тихичко го пусна в медиите, които това и чакаха да направи!

 11. ХАХА БСП трябва да се реформира ТОВА Е ИСТИНАТА!Не може да стои повече в тази тази „“РАЗКРАЧЕНА „“поза между „“чугунените““глави дето вече нито приемат нито предават и СЪВРЕМЕННИТЕ леви ценности !

 12. Ами да видим ФАКТИТЕ, все пак…

  В.Енчев е написал това, което трябва да напише – има свое предаване в Партийната тв, няма как.
  Пък бизнесмена и родолюбец Васил Василев се е отказал от авторското си предаване „Не се страхувай …“
  На темата.
  Председателката превърна БСП в треторазрядна партия, а себе си в 4-то разряден лидер.
  Какво по-голямо падение от това.
  БСП е трета на изборите, а Нинова е 4-та в лидерската битка в Пловдив – самоСРУТИ се.

  И да питаме г-н Енчев, как за последните 4 години като „единствената голяма“ опозиция не успя да прокара НИЩО добро за българския народ.

  Как за последната година и половина с пандемията и огромния НЕГАТИВ върху управляващите –
  да НЕ МОЖЕШ ДА СПЕЧЕЛИШ?!
  Сигурно наистина се иска голямо „умение“ да загубиш!

  Председателката се изпокара с всичките си леви съюзници в Коалицията за България!!
  Изпокара се с общинските партийните организации, вижте преференциалния вот – местните си гласуваха за своите хора, не за „парашутистите“.

  И има очи да НЕ СИ ПОДАВА оставката.
  А обкръжението й да повтаря неистово – „предателите“ са виновни!
  Кого ЗАБЛУЖАВАТЕ?!
  Излиза, че ти не можеш като лидер да се справиш, но обвиняваш за неможенето си – измислените „предатели“?!
  Айде – баста.

  Предпоследно:
  Я кажете колко процента загуби председателката от ОТКАЗА й да подкрепи Радев за втори мандат.
  Нали не сте забравили, че тъкмо Радев ИЗКАРА хилядния народ на протести по улиците?!

  И последно:
  Ето един цитат от впечатляващ анализ на наша сънародничка от Нова Зеландия!
  Впечатляващ, защото отвън се „вижда“ по-добре и по-ясно.

  Същото, когато си ВЪТРЕ в гората – виждаш и усещаш, откъде иде пожара и опасността, но не така ясно, когато си извън гората…
  Защо имаме БЕЗзъба опозиция ..

  И защо ще приемем ВСИЧКО, което се иска от държавите с ОГРАНИЧЕН суверенитет!
  За жалост .. 😉

  1. „Зевс“ ли си говно ли си се вижда ама и ренетатския ти продаден задник също лъщи. Енчев е изложил фактите а ти припяваш „опорките “ на пловдивския свинар и очилатия лалугер и продажната му курва-бивша/настояща лИбовница. Що се отнася до Радев- на тази краварска лимонка и политически селяндур тепърва ще му сърбаме попарата. Този излъга два милиона и вероятно ще додрапа до втори мандат ама с други избратели – тези ,които вече го припознаха като козяшка марионетка и пръв евроатлантик. Народнота недоволство го възбуди Черепа а Радев само „размаха юмручета“ и ги прибра в джоба като страхливец пък после „кимаше умно“ като го лъжеха МВР хунтажиите ,че не били пребили никого от протестиращите. …Мекотело. А изборите бяха върха на фалшифицирането но в мутренската държава няма кой да провери това а и да го провери все тая. Мутро -Чалга вотът беше нагласен до 126 депутата и това ще е „новото управление“ , независимо от привидностите ,които се създават сега и тоновете лъже и прах в лицето на народа.

   1. „Санчо“ – настоявам за извинение, не съм нищо от обидните епитети!

  2. Нинова не е четвърта в Пловдив. Лъжеш. В гр. Пловдив е трета, а в област Пловдив е втора.

 13. Г-н Енчев, ти си честен човек. Бъди по внимателен в оценките си за Нинова. Знаеш ли, че статуквото я държи на каишка.Тя е уплашена от Гешев. Знаеш ли, че предложиха на Мишо Миков при избора му за лидер 30 милиона, за да се откаже в полза на Нинова. Знаеш ли, че тя разпределяше парите от Булгартабак като зам. министър до основните политически партий. Да си я чул да говори против каскета? Това, че отвъд океана са и предложили да стане премиер и уличните кучета го знаят. Но те предлагат на всеки, който им пристане. Тя изгони от БСП не само старите/и правилно/но и младите. Кметовете на Перник и Русе, и сега на ход е Зарков. Кой ако не те трябват да създадат модерната лява партия в България. Скоро един висш магистрат сподели, че с отврат ще гласува за нея, защото няма за кого, за да бъде свален мутрата. А БСП има нужда и от такива като тебе.

  1. Този кмет на Перник не е ли оня, на когото БОКО пъхна малко парички под полата и той задрънка против Нинова на втория ден?

   Айде нема нужда… за някои неща трябва да мине време, твърде рано е да разчитате на забвение 😀

 14. В света има два основни вида хора: едните мислят с главите си, а мнозинството от населението възпроизвежда казваното от телевизора, което с години им се втълпява. Затова не е никак чудно, че наглед уж интелигентни хора повтарят като папагали внушаваното от телевизора и по този начин потвърждават онази популярна гьобелосова максима за лъжата. Ето защо истината много бавно пътува към тези хора – понякога трябва да изминат значително количество години, за да проумеят отвикналите да мислят с главите си какви са фактите и истината за тази или онази личност. Ето защо дълг на действително интелигентните хора е да говорят за обективнната истина, за да открехват затворените подходи към собственото мислене на масата от хора, които по инерция приемат за действителност упорито насажданите заблуди и оценки за личности и събития, като чрез манипулацията ги превръщат в послушни електорални единици. Тези няколко изречения са по повод съдържанието на този сайт днес. Все повече стават хората, които говорят обективното за Корнелия Нинова – за нейната безспорна ерудиция като правист, за нейната воля да отстоява принципни позиции – даденост, толкова рядко срещана в политическите среди. Никак не е случайно, че от години тя мишена на статуквото, на корумпираните медии и мисирки, обслужващи властта и папагалите повтаряха и попиваха клеветите и омразата, която сееха наоколо тези контейнери на лъжата. Защото тя през всичките тези години бе рицар на правдивото и неподкупно присъствие в нездравото ни българско пространство. Днес с радост може да се каже, че все повече хора проумяват какво явление е една дама с интелект и характер като нея, колко различна е тя от масата хамелеонстващи индивиди и колко нужна е тя за хората, недолюбващи келеперджийстнвото и байганизма в политиката и живота. Вярвам, че този процес на проглеждане ще продължава, за да проумее българина, че само личности с достойнство могат да създават среда и примери за достоен живот дори и в България.

 15. Кохортата от ОТМЪСТИТЕЛИ, среблюлюбци е голяма, кой за пари, кой за власт, кой за нанесено му поражение :
  Пловдивския свинар Гочето, педито Станишко, Кирето Далаверата (Корпорацията), Видинския пияндурник – Миката, Ленчето – сърдечната невроза на Серьожката, сега още един хрантутник се прилепва лигаво – Иво Христов .

  Всичко това за „да си го върнат“ персонално на Корнелия а нанесоха удар по една партия от която са гребали с пълни шепи .
  Сега готвели преврат , като предлагат един висш партиен Благоевградски велможа, който упорито й иска оставката, за да : „стани ти, за да седна аз“ !

  1. Убеден съм че, няма да успеят с Нинова.Вчера бях на съвета
   БСП, почти без изключение се консолидира около нея

 16. Явно Велизар Енчев забрави какви дела
  има Йончева със Борисов и твърденията са му
  абсурдни !!! Корнелия Нинова сама си надроби
  кашата да е във война със всички защото иска
  Еднолична власт в партия която не одобрява такава!
  И да странно и загуба бе че тя не подкрепи Радев защото трябвало да реши органа в партията а сега за подкрепата на Слави реши сама без него …моля Ви тази жена е вредна и явно има скрита договорка която предвид резултата не се осъществи!
  Повечето организации в страната искат тя да подаде оставка но на нея властта й е скъпа и не я дава!
  Никога не е било да не можеш да влезеш на Позитано както сега – защо…защото една жена има много комплекси уви… Корнелия е разочарование

 17. Целият свят е против Нинова! Соросоиди, мъже и жени с нестандартна сексуална ориентация, най вече масони от знайни и не знайни масонски ложи, изроди от целия евроатлантически спектър, обикновени дебили!!!! Лайняните водопади, дирижирани от нашите съюзници и се изсипаха върху главата! Заради Истанбулската конвенция! Когато всички негодници са против някой , той става ми симпатичен!

 18. Да се намери един защитник на Нинова! Всички, независимо какво обсъждат, обвиняват нея за всички злини. Няма друг от политиците с толкова прозрачна, принципна, аргументирана позиция по всеки въпрос. Само за сравнение – главатаря на хунтата, на когото се прощават всякакви извращения. А толкова харесвам Зарков! Млад, интелигентен, въздържан, възпитан, образован. Явно не отчита факта, че една оставка на Нинова ще доведе лешоядите отвътре, които само чакат да съсипят БСП и да я поднесат на тепсия на мафията. Точно сега това би било толкова лесно за тях и пагубно не само за тази партия, но и за България. Ако забелязвате, от всички в новия парламент само БСП не е клякала на Герб, благодарение на Нинова. Една жена, по-мъж от всички мъже.

  1. Простаците не могат да й простят, че тя е и добре образована. Завършила е Класическата гимназия по времето, когато в нея се придобиваше най-доброто образование в България.
   Забелязвате ли как Тошко Йорданов и Иво Сиромахов се гордеят, че са випускници на тази гимназия, а Корнелия Нинова, въпреки че я е завършила с пълно отличие, скромно премълчава?
   Простаците си позволяват да обиждат с „проста селянка“ госпожата, която е с класи над тях. Но когато липсват аргументи е най-лесно да се премине към лични обиди.

   1. И преди и сега тази гимназия бълва основно кадри за политиката в България!
    Тези кадри винаги са се подкрепяли и са основен носител на т.нар. ни „Демокрация“, на бизнес модела, който съществува при нас (аз на тебе-ти на мене и да мачкат обикновения българин в името на своето си добруване).
    Понеже съм работил с хора, завършили тази гимназия аз лично ги смятам, че са с доста високо ниво на култура и доста широки познания, но и с доста високо самочувствие за себе си, което по-късно води до извращения в отношението им към другите хора.

 19. че БСП в сегашния й вид и състав не е нито лява, нито социалистическа!С тия богаташи, олигарси и всевъзможни кариеристи вътре в тази партия няма как да се получат нещата.
  Единственият изход е Корнелата барабар с всичките партийни измекяри да получат шут в гъза, а Жан Виденов да оглави отново партията.БСП ще стане наистина социалистическа, когато се върне към своите корени.
  Жан Виденов се оказа единственият честен и неподкупен български политик и истински комунист-идеалист!
  Влезе в политиката без нищо и излезе от политиката без нищо, без и стотинка да е откраднал!
  Неговите другарчета-съпартийци навремето го пуснаха на пързалката и го направиха жертвена овца!Това е истината!

  1. Естествено, че не е социалистическа! Да не би да има пролетариат? Къде са заводите с пушещи комини и потока от работници? Къде може да има класова борба? Сега темата не е в експлоатацията, а в заробване чрез лихва.

 20. Ей! Чакайте че нещо се обърках!
  Много бързо си въртите „гъзо“!
  Елена Йончева и И.Христов ли обслужват ГЕРБ или Нинова с БСП?

  Хайде разберете се и се „изокайте“ за последно.
  Просто по линията на логиката тези две твърдения са диаметрално противоположни и взаимно изключващи се.
  А освен това, има само един, за който сме сигурни че е срещу ГЕРБ и Борисов – и това е Румен Радев. Следователно…
  Твърдението че Йончева и Христов подпомагат ГЕРБ е погрешно.
  Ама това е моята логика.

  На списващия тук не е ясно каква му е логиката и дали 5G-то не му пуска данни директно от бай Бил, Сорос, Ротшилд и Голямата Мечка.
  Хайде сполай ви! И „много ви болести по офците!“

  1. Браво соросоид ! Ще получиш 1/2 тубичка вазелин и снимка на Пинокио с Тиквата (без автограф)!

 21. Ники ли си Кики ли, но при всички случаи се разкриваш като дебил и нечистоплътен маргинал.

 22. Приветствам г-н Енчев за обективния коментар на проблемите в БСП. Може би наистина за най-системната партия в страната е дошло времето да се определи дали ще се трансформира от социалдемократическа в социалистическа и дали ще напусне ПЕС и ще се присъедини към европейските леви сили. Очевидно председателят на БСП е привърженик на това развитие на нещата и политическата сила само ще спечели от това. Едновременно с това БСП би разширила значително обществената си подкрепа ако се вслуша в мнението на огромното мнозинство от партийните членове за инициирането на референдум за напускането на военните структури на НАТО от страната ни. Така би се гарантирала най-добре и националната сигурност в условията на преход от монополярен към многополярен свят, при товао тчитайки и геополотическото ни положение на стика между два глобални центъра на влияние. Нали така скъпи сънародници?

  1. Съгласен съм с вас и написаното от Велизар Енчев. Много доброжелателни тролове сипят кал срещу Нинова и БСП тук. Елена и Иво са голямата грешка на БСП да ги направи евродепутати. Напълно покриват народната поговорка „Храни куче да те лае“. Неделното съвещание на Общинските председатели на БСП много мъдро са оценили грешките при провеждане на изборите и са подкрепили Нинова.

 23. Жалко, че истинските мъже допуснаха 9 май 1945 г . Света оттогава е привидно свободен . Ядрени удари по цивилни, газови атаки и напалм срещу Виетнам без компенсации, бял фосфор забранен от ООН срещу децата на Палестина, убийства на известни учени и няма да стигне полето за още………………………………

 24. Христов, правиш се на малоумник, но съм сигурен, че знаеш каква е съдбата на предателите като теб! А тя е позор и участ на мизерник до последния ти ден на тази земя! Отрепките друга съдба нямат.

 25. Лесно е… Нинова подкрепя Слави, независимо какво ще предложи той, но другите се страхуват от неизвестното и предпочитат да подкрепят статуквото!

  С това си преброяване не вадят очите на Нинова – изписват и веждите!

  Тя е твърдо против коалиция БСП/ГЕРБ, затова е целия този цирк!

  Крум Зарков наистина е разочарование, но явно имат компромат и против него…

 26. Сред бесепарите винаги е имало деление на софиянци-аристократи и провианциалисти-гащници.
  Станишев е от старо комунистическо котило и приема Нинова като по-нисш вид, който не е в състояние да ръководи партията.
  Освен това Станишев е бисексуален, а Нинова си е 100% жена и не и пука, че него го сърби отзад.
  Това е един от проблемите , а всичко друго е свързано с пари и сфери на влияние.

  1. Ами нали вече живеем в „демокрация“ и има бол ГМО банани, да подарява на серГея всяка седмица по кило банани, за да има този виден НЕбългарин с какво да си утолява сърбежите.

 27. Мръсни предатели !
  Българските поговорки са безпогрешни !
  Храни куче , да те лае !
  Да си плюеш на сурата!
  Да хапеш ръката която те е нахранила. и т.н.
  Европроститутите явно са притиснати от Станишев , чест прави на Нинова че дума не продумва срещу тях. Но ако пак предложи Станишев за шеф на ПЕС , ще сгреши много!

 28. ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ!……ПРЕДАТЕЛИ АЛЧНИ ЗА ПАРИ…….НАРОЧНО И ЦИНИЧНО… ЙОНЧЕВА ,СТАНИШЕВ И ХРИСТОВ СА ПОДПИСАЛИ ДЖЕНДАРСКАТА ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ!

 29. Много жалко,че Крум Зарков и Янаки Стоилов се наредиха до Станишев и Йончева, като предадоха Нинова, но не успяха. Тя остава и борбата продължава.

 30. Не е баш така.
  Има елементи на истина, но това не я прави истина.
  „Най-добрата лъжа е тази, която е близо до истината, но обслужва други идеи“. Гьобелс
  1. Каква социалистка е Нинова? Как точно защитава интересите на отрудените хора? Как така една „социалистическа“ партия в дни на пълна мизерия на работническата класа няма подръжници? Питомците и какво правят в Goldman & ….? Как се работи там, знаете ли?
  2. Радев е сороска подлога – доказа го многократно. Трябва да си много тъп, за да не си го видял. Вижте последната му назначена съветничка – направо от „Отворено общество“ и …при него. Вижте и бездуховната, минетчийска физиономия.
  3. Двамата брюкселски задници даже няма да ги коментирам.
  ==
  Велизаре, нима не е ясно, че Нинова обслужва Герб вече няколко години?!?
  Просто имат едни и същи началници!

 31. Изгоря мечтата на Станишко, наздраве Миковия, явочника от ЦУМ и свинар по професия от Филибето, „бизнесмена“ от Гоцето и сие.. Да са сродят с Бочкото.. И плюят, плюят..
  Че изборните рекорди на Станишко и наздраве Миков таз година не бяха подобрени..
  Ниновица понесе загуба. Голяма.. НО НЕ ИМ БИ РЕКОРДИТЕ!!!
  Туй е зора на евродупетатите ни от ПЕС..
  Ама що ли са правят и на песоглавци?

 32. Елена Йончева, според мен, изобщо не знае на кой свят е. Съвършена калинка, объркала превода/ партийната група. Всичките й действия, „битки“, „мисии“ могат да се онагледят с един от нейните репортажи от „мястото на събитието“, в който се вайкаше около една самотна подпалена гума с драматични викове – тук има дим.. гори..нищо не се вижда.

 33. Венцислава Дърева към Нинова , затвори вратата на Позитано , но от външната страна!

 34. Г-н Енчев е мъж и половина. Ако повечето хора бяха с неговите човешки и професионални качества, нямаше да сме на този хал. На всичкото отгоре е и хубав! Поздрави и търпение!

  1. Абсолютно вярно, отличен оратор и винаги с доказателства. Добре направи като стана отново трибуна в БСП. Имам честта да го познавам лично от,, Българска пролет,,.

   1. Г-н Енчев е бил български разузнавач и това говори много. Безкрайно дразнещо е,когато за такива хора се лепи етикет заради принадлежност към ДС от невежи или непочтени хора. Така и не пожелаха да разберат,че в тази структура два от отделите са били-разузнаване и контраразузнаване,без които нито една държава не може да съществува. Но нали трябва да се каже нещо позорно,унизително даже и да не е вярно.
    Имах изключителния късмет инцидентно да контактувам с един забележителен човек-разузнавач живял под прикритие повече от 30 години и съжалявам,че отново замина за чужбина и контакти с него вече нямам.
    И след като застъпих тази тема се мъча да си спомня кои бяха отвратителните мерзавци,които предадоха на чужди държави имената на тези български патриоти-сещам се за Стоян Ганев,Ахмед Доган,но имаше и други за чиито имена вече не се досещам. Знае се,че някои от българските разузнавачи изчезнаха,за тях не се знае нищо, а имената на техните български убийци се поизтриха от паметта на народа.

    1. Браво. На хора като г-н Енчев трябва да се отдава почит дори само за смелостта да станат разузнавачи в онова време на студената война . Има една асоциация на разузнавачите от запаса, която подкрепя бивши разузнавачи, които пишат мемоарни книги. Ако човек честно и обективно прочете ще промени мнението си за тези т.н.“ бивши ченгета“, които са служили само на България.

 35. Алкохола трябва да се продава с рецепта и да се извади от сивата икономика,защото май от него измират хората.

 36. Най-доброто, което направи нинова, е, че не козирува на наглия льотчик, който нарочно се издигна сам, та да й направи мръсно.В БСП сега воюват два клана- подлогите на льотчика, които вият срещу нея, че не му е застанала мирно, и тия, които не искат бсп да обслужва мунчо радев, начело с нинова.
  Забележете, че тя вчера спомена, че след изборите няколко пъти е говорила с президента, но изобщо не намеква даже, че му е обещала подкрепа.
  Главният виновник за катастрофата на бсп е льотчикът, който иска да наложи едноличен режим и Курнела му пречи за това, ето защо заложи на чалгаря и мутрите, които са радевски подлоги.
  А малоумниците от бсп, които боготворят радев, не виждат, че той изяде и изплю партията им.

  1. Корнелия Нинова не е ангел, но е политик, ръководеща партия, която търпи развитие, а това предполага и оставане на политическата сцена.
   Благодарен съм на Корнелия, че не подкрепи Истанбулската конвенция и , че е за реформи в здравеопазването, и че не седна на к*ра на Боко Тиквата за да направи коалиционно управление като разни пишманпатриоти и ДПС.
   Президентът Радев е заложил на САЩ и ще спечели гласовете на десните избиратели с лансирането на проекта „Три морета“.
   Радев си изигра картите добре-излезе с вдигнат юмрук от президентството, напипа пулса на времето и заложи на нов политически субект.
   Накрая ще кажа, че има някаква надежда, макар и в рамките на възможната Свобода в банановите републики.
   Съдбата на Тиквата е да седи на к*ра на Сатаната, а индивидите от Шайката ще правят свирки на дяволите.

 37. Браво, брависимо за Велизар Енчев! Винаги съм смятал, че той е
  брилянтен журналист и анализатор. И мъж с достойнство! Той
  би шута на патриотарите, когато се сдушиха с Боко Мутрата.

 38. Жалко е че ЛИЧНОСТИ като Г-н Велизар Енчев не са в управлението на територията… Жалко за племето . Но пък племето напълно си го заслужава. Аз дори се радвам че ще се самозаличиме. Тази прекрасна земя не заслужава да я мърсим.

 39. Нинова ще издържи, спокойно!

  ПЕС не иска Нинова, Брюксел не иска Нинова и от Козяк не я искат, а БОКО най не я иска, че със Нинова не може да заформи правителство и да направят големия обир!

  Нинова обаче трябва да внимава със славуца, първо той трябва да се изкаже по някои важни въпроси и да сподели вижданията си, преди тя да му дава подкрепа!

 40. Не съм съгласен с Велизар Енчев. Смятам, че измества фокуса на проблема към по-валоважни детайли .
  Никой от избирателите не се интересува от Истанбулската конвенция, а отношението към Македония не е от най-наболелите проблеми. Другу неща бяха по-важни:
  1. Нинова се дистанцира от Радев и високото одобрение за него.
  2. Нинова не подкрепи протестите, а беше някаква псевдо опозиция в парламента.
  3. Не чух Нинова да изрази ясна необходимост от промени в прокуратурата и съдебната система.

  1. Изобщо не се интересувам от Радев, гласувах за него, но след като подкрепи „Три морета“ – приключих с него!

   Абсолютно ме интересува позицията на всеки за ИК и Македония!

   И, ако не беше Нинова, никой нямаше да гледа прословутите протести, защото само БСТВ ги предаваше ОТ-ДО!

   Оплакванията за съдебната система ги пускай на Козяк, те ти ги избират и поставят 😉

 41. Велизар Енчев е такъв защото е полагал клетва като офицер от БНА и е неприсъщо за офицерската му чест, да гледа и търпи безчестието на такива като Станишев, Йончева и „великия“ Иво Христов. Трябва да си по природа интригант и серсемин като тия тримата за да говориш глупости и да работиш срещу партията си чрез която си станал нещо си, без да си имал човешкия и морален потенциал. Ходете си в къщи госпожо и господа като не ви утърва , а не да получавате по 17,000 евро на месец за нищо правене. БСП няма нужда от вас.

 42. С 30, 300 или 3000 сребърниците са си атрибути на Юди. Йончева и Христов са изкусени от Станишев в агресивната му подривност на Г-жа Нинова и на верните й ходове, напр. с критиката й на Ист. конвенция. За жалост не само безлични бюрократи, но и дръзновени предатели стават повечето евродепутати и депутати. Ролята на Юда сасипва носителите си: от Надка Нейнска през Меглена Кунева до Станишев и кликата му, един дол дренки, сребърници дрънкат на поразия. Но дрънченето на сребърниците е полезно поне за вярна идентификация на Юдите. А дали са нормални Юди, за да си метнат сами въжето на предателските вратове, до сега не е станало. Остава отношението към тях и много други като към Юди! Чест прави на Г-н Енчев последователната му патриотична позиция изобщо и в частност за македонските измислици на измислените македонци.

  1. Г-н Енчев, никакви „сенатори“ не са това. Дори ирония с израза не им подхожда. А пък аналогия между Европейски депутат и „сенатор“ при 500 бройки в Евро парламента и с какви ли не основания да са там, съвсем не създава „сенатори“. Няма „горна“ камара нито по статут, нито по дейности. Пример освен делата на тези двамата е начинът на заявката на „Астра Зенека“ за България и ролята на Ева Мендел. Легитимна плебейщина от Юдейщина. „Сенатори“ няма!

 43. Никаква не ми е Нинова, нито БСП, но погледнато от страни забелязвам една аналогия с управлението на Виденов. Тогава го предадоха и бламираха като премиер неговите съпартийци, сега правят същото и с Нинова още на ниво председател на партията. Отново под диктата на външни интереси.

  1. Няма да успеят, предателите ще бъдат изолирани и премахнати.Сега се връщам от съвещание на общините при Нинова. Подкрепата за нея е почти на сто процента. Сега са други времена.

 44. …СРЕБЪРНИЦИТЕ СА
  НАД ЕДИН МИЛИОН ЕВРА
  САМО ОТ ЗАПЛАТАТА
  НА ЕДИН ЕВРОДЕПУТАТ
  ЗА ЕДИН МАНДАТ…
  …И ОЩЕ ТОЛКОВА ЕВРА
  ТАЙНИ БОНУСИ
  ЗА „ПРАВИЛНО“ ГЛАСУВАНЕ…
  …И ОЩЕ ТОЛКОВА ЕВРА
  ПОД ФОРМАТА НА ЛЕКЦИИ,
  УЧАСТИЯ В РАЗНИ ФОРУМИ,
  СПЕЦИАЛИЗАЦИИ,
  ИЗДАВАНЕ НА КНИГИ,
  УРЕЖДАНЕ НА
  ВИСОКОПЛАТЕНИ ПОСТОВЕ
  СЛЕД КРАЯ НА МАНДАТА
  КАКТО НА ЕВРОДЕПУТАТА,
  ТАКА И НА СЪПРУГАТА МУ,
  А ЗА ДЕЦАТА МУ – СТИПЕНДИИ
  И ПЪЛНА ИЗДРЪЖКА
  ЗА СЛЕДВАНЕ В ПРЕСТИЖНИ
  ЗАПАДНИ УНИВЕРСИТЕТИ
  С ГАРАНЦИЯ ЗА УРЕЖДАНЕТО ИМ
  НА РАБОТА НА ВИСОКИ ПОСТОВЕ
  В БАНКИ И ИНВЕСТИЦИОННИ ФОНДОВЕ, ФОНДАЦИИ, КОМИСИИ,
  ДИПЛОМАТИЧЕСКИ МИСИИ
  И ИЗДИГАНЕТО И ПОСТАВЯНЕТО ИМ
  ЗА ДЕПУТАТИ, МИНИСТРИ,
  ПРОКУРОРИ, СЪДИИ В ЕС И САЩ…
  …ПЪЛЕН СЪПОРТ…
  …И ВСИЧКО ТОВА
  САМО ЗА ДА СИ СЕДЯТ НА ЗАДНИЦИТЕ
  В ЕВРОПАРЛАМЕНТА
  И ДА ГЛАСУВАТ КАКТО И КАКВОТО ИМ ЗАПОВЯДАТ ОТ ЦРУ НА САЩ…
  …И СЪОТВЕТНО ШЕФЧЕТАТА
  НА ВРОКОМИСИЯТА НА САЩ
  И НАЧАЛНИЦИТЕ
  НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА НА САЩ…

 45. БСП винаги е била партия от предатели и педе..сти като Станишев. Говоря го от личен опит. Лица като Ангел Вълков, Валентин Ламбев, Калоян Паргов /който държи Гергана Благиева в МРРБ да му снася пари от санирането на блоковете/, Красимир Янков /пълен боклук и професионален предател/ и други знайни и незнайни подлаги на ГЕРБ подриха доверието в тази партия. Корнелия се опита да върне човешкото лице на БСП но не успя. Много бокуци, малко човешко лице и резултата е наяве. Педера..те и подлогите на ГЕРБ сринаха БСП.

 46. Един от петимата искрени и честни биткаджии отляво срещу Шайката още от предния парламент когато излезе от групата на кабеларя Валерко и доносника Каракачанко…

 47. Защо по дяволите курнелия допусна грешката (отдавам го на усава и т.н.) да остави Велизар Енчев водач на листата в Ямбол, на предишните избори като грабдНСКА КВОТА СЛЕД ВСИЧКИТЕ ТЪПОТИИ ГО ДОКАРА ДО КЪМ 24000 преференциални гласа в София…
  Аз бях един от гласувалите за него в поредица от избори, никога не съм се лъгал, благодаря Му за което!

 48. Безличен,антипатиченапач като лелята Елена Йончева-Нинова ги спаси а те сега плюят-Ама тая леля ако не беше премиерския и любовник дали щеше да е известна

 49. Уважаеми г-н Енчев , семейството ми гласува за вас, да отидете в европарламента и знам че събрахте достатъчно преференции. Защо там се оказаха сопола Станишев и подводници като ленчито и тоя горе?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *