« Върни се назад Публикувано на 10.03.2011 / 20:45

Колко мангизи лапнаха местните велможи на ГЕРБ от аптекаря Марешки

 

 

Днес „тарикатчетата” на Борисов, в частност на Цветан Цветанов като строител на партийните структури на ГЕРБ – варненските общински съветници от ГЕРБ, под владичеството на депутата Павел Димитров, за пореден път дадоха знак, че на предстоящите местни избори ще ядат здрави сопи.

Местният парламент начело с ГЕРБ гласува и хариза два декара в двора на Окръжна болница – Варна на общинския съветник Веселин Марешки, който наскоро орева орталъка, че не бил включен в четворката на най-богатите българи от сп. Форбс. Статутът на двата декара на пъпа на Варна бе променен в публична частна общинска собственост.

За далаверата си гласува дори сам съветникът Марешки като така получи процедурното право да закупи въпросния терен.

Фамозният аптекар освен всичко сам е направил предложението за „сделката на годината” и ПУП за терена е изработен по негово предложение.

Ракията на финала вероятно пак е от него.

 

Но преди ракията идват пачките.

 

Преди пачките обаче, самият Марешки обясни пред Общиннския съвет, че нямал представа какво ще прави с имота, но можело и да го продаде, или ах, как не се сетихме, да го предостави на Община – Варна при взаимно-изгодни условия.

Ако на това не му се казва наглост, значи другото име е тепигьозлък.

Варненският депутат от ГЕРБ – д-р Красимир Петров,впрочем, единственият гербаджия депутат, на който му свети под шапката, за разлика от убийственото ниско ниво на колегите си, поиска думата пред местния парламент за да се противопостави на очевадното безумие, което им налагат да гласуват.

Д-р Красимир Петров е хирург във въпросната болница.

Мнозинството от общински съветници, които изслушват иначе куцо, кьораво и сакато, БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО НЕ ДОПУСНАХА ДЕПУТАТА ОТ ГЕРБ ДА СЕ ИЗКАЖЕ.

 

На практика ГЕРБ-аджиите, под преките заповеди на Павел Димитров, публично зашлевиха и унизиха собствения си депутат, само защото им пречи на пладнешката афера.

 

Пред медиите депутатът от ГЕРБ д-р Красимир Петров изрази все пак своята позиция: „Промяната на собствеността от публична в частна означава, че в последствие въпросният парцел, който е около 2 дка, ще бъде продаден на собственика на сградата, която се намира в територията на Окръжна болница. Собственикът на сградата, както знаете, е господин Марешки и това, което се говори в момента, че на него му се продава нещо, което  и без това той ползва и му принадлежи, не е вярно. Защото най-същественото е, че след като той закупи въпросната земя, придобива и правото на строеж, което означава, че той съвсем спокойно може да събори тази сграда и да си построи там нещо друго.Напълно логично е, когато се имат предвид интересите на г-н Марешки и съответно разположението на въпросния парцел, той да построи там частна болница или частен медицински център. Това от своя страна ще накърни интересите на варненци, тъй като по този начин ще продължи обезкървяването на Окръжна болница. Това, което се прави поставя началото на разпарчалосването на Окръжна болница, поставя началото на допускането на частни лечебни заведения в границите на Окръжна болница, което от своя страна ще допринесе до продължаващото затруднение на лечебното заведение. Това исках да кажа на колегите, но те явно много се страхуват от истината и за това не искат да я чуят. Искам да кажа още нещо съвсем ясно. Тук няма някакво партийно решение. На мен ми беше много интересно начинът, по който ще гласуват моите колеги от ГЕРБ, защото тук няма никакво политическо решение и от когото е взето, е взето само въз основа на интерес”.Кой има интерес тогава, когато всички решения, които се взимат от ГЕРБ в местния парламент предварително са с „ветото” на „вожда” на „конниците без глави” депутатът, председател на ГЕРБ – Варна Павел Димитров?!

 

Голата истина е, че Павел Димитров клекна на аптекаря Веселин Марешки.

Само за пари ли се кляка по този начин?

Не съвсем. Не съвсем.

Освен пачките, тук трябва да се търси безпринципните задкулисни договорки и споразумения, касаещи предстоящите местни избори.

Да се върнем малко назад.

През септември 2010 година Веселин Марешки, който е известен с това, че една от фобиите му е непременно да се вре в политиката и да участва в избори, внезапно и самоинициативно, като припикано мушкато, изрече в ефир, че няма да участва на идващите избори. Че бил уморен, че трябвало да се погрижи за личния си живот и всякакви мелодрамитични тинтири-минтири.

Тогава Марешки е тих, малко свенливо свежда поглед.

Поглед на човек, хванат за топките.

По същото време специзточници от службите контролирано пробутват, че Марешки е „техен човек” и че добре умее да се „откупва”, каквото и да означава това.

Марешки е заплаха за изборите на ГЕРБ. Човекът, който държи бабите и дядовците с евтините си лекарства и дори не крие, че ги купува, трябва да бъде овладян.

Този, който не познава Марешки обаче не знае, че аптекарят е напълно неконтролируем и всеки „компромис”, който прави го осребрява по-късно поне тройно.

 

За справка – могат да бъдат питани бащиците му, които му дадоха на тепсия всичко – експредседателят на Общинския съвет – Варна Борислав Гуцанов и бизнесмена Даниел Славов – Дънката.Впрочем и тримата са бивши съученици. Егати кармата.

Гуцанов носи основната вина за това, че Марешки получаваше всичко, за което квичеше в местния парламент. И заради това Гуцанов сега няма право дори на „гък”.

Другият „тамада” на Марешки е председателят на общинското ДПС – Варна Янко Станев, който е в изключително топли финансово-политическо-бизнесменски отношения с Павел Димитров и ГЕРБ. И с Марешки, естествено.

Днес за пореден път гушнати ГЕРБ и ДПС набутаха в ръцете на аптекаря Марешки далаверата, от която, вярвате ли, че са останали с празни ръце?

Изключително любопитен детайл е  и факта, че Марешки, както хленчеше, че нямало да участва повече в избори, задкулисно и тайничко удря рамо и на няколко маргинали от „новата сила” във Варна, толерирана от Алексей Петров.

И тюрлюгювечът е пълен.

Впрочем, Алексей Петров знае много за Марешки, не само покрай Яне Янев.

 

Скандалът в местния парламент на морската столица показа, че ГЕРБ – Варна начело с Павел Димитров е просто една тарикатска селска дружинка, която в съдружие с ДПС /разбирай Янксо Станев/ дори се изплю върху най-интелигентния си представител в парламента.

 

Колко мангизи са свалени от Марешки дори не е толкова интересно. Такива „сделки” никога не стават без пари.

Ако аз бях обаче на д-р Красимир Петров, щях да вдигна среден пръст на продажните тарикатчета от ГЕРБ-аджийската свита.

Един мъж трябва да има чест и достойнство.

И да не чака какво ще му каже Бойко Борисов, защото Борисов нищо не може да каже. Цветанов е онзи, който дялка пинизите с Павел Димитров. А Борисов – освен да пусне фъндък на Трактора да се намеси, защото няма как Борисов  структурно да нагнетява напрежението във Варна преди изборите, друго едва ли ще измисли фамозната му тиква.

Така или иначе, фиаското на ГЕРБ във Варна стартира.

Тарикатчетата са си повярвали сериозно, че до изборите могат да напълнят здраво дисагите. Вероятно ще го направят, но за сметка на изпразването на урните.

Както казват обаче героите от ъндърграунда, на който видни представители са доста от управляващите и опонентите им – винаги идва времето на повръщането.

Доста торбички трябва да приготви Павел Димитров.

А хирургът д-р Красимир Петров да се готви за скок.

Ако е мъж и му стиска.

 

Веселина Томова 

«