« Върни се назад Публикувано на 15.10.2021 / 18:16

КОЛКО ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА СТАДО

Колко лесно се управлява стадо.

Австрийската прокуратура буквално щурмува на щик Канцлера на собствената си страна и за часове изтърбуши цялата сграда, за да защити върховенството на закона. Канцлера на Австрия е готов за съд и вероятно ще бъде осъден. Защо пък не? Това е Австрия.

Българската прокуратура влезе твърде плашливо спрямо австрийската и по моя преценка, в сградата на Президентството, откри реални веществени доказателства за извършени престъпления, които заплашват националната сигурност и с този акт се опита да защити върховенството на закона.

У нас, обаче, не президентът  е готов за съд, а Главният прокурор!

Извършителите на престъпленията бяха защитени от цялата „демократична и прогресивна политическа общност“, а президентът получи и подкрепата на народа да се саморазправи с прокуратурата.

Това е разликата между цивилизацията и диваците – канцлерът на Австрия ще бъде съден, но Мунчо – никога. Нашият ганьовец  има такъв конституционален имунитет, който му дава свръхканцлерски права и свръхаристократична власт – почти безгранична. Нашите политически и всякакви други мунчовци са равни на Бога и са негово проявление на Земята. Лично негово.

Те не са богоподобни, а богоравни!

Пък народа прост, живота – твърде скучен.

Николай Марков

«