« Върни се назад Публикувано на 14.01.2010 / 9:29

Кокинов: Боби Цанков ни посочи свидетели, пазим ги!

 

 

„Свидетелите под охрана са повече от един”, обясни Кокинов. На въпрос защо не са пазили Цанков, прокурорът отговори, че Боби Цанков се движил с брониран автомобил и не искал да го защитава прокуратурата. Паралелно с Кокинов по БТВ се обади и още един прокурор от Върховна касационна прокуратура – Борислав Сарафов, който от десет месеца се чака да приключи проверката по нарушения по разследването на „мега” дознанието във Варна. Сарафов рече, че "покойният вече Цанков беше в контакт с обвинители от Софийска градска прокуратура и им беше посочил лица, които могат да дадат информация срещу Маргините".
"Много хора се упражняват сега и коментират "факти", които не са верни. Несериозно е да коментирам техните думи" , коментира още Кокинов. Венета Райкова той коментира така:  "Тя е с юридическо образование и знае какво означава да си свидетел. Ако желае охрана, би следвало да се обърне към нас".

В същото време по Нова телевизия Радо Прашката потвърди, че именно той е пуснал „заплашителния SMS” на телефона на Венета Райкова и подчерта, че нито познава мутри, нито някой го е накарал да го направи. Така му дошло от детския му акъл.

 

afera.bg«