« Върни се назад Публикувано на 10.02.2011 / 15:34

Кой си си бе, дрисльо, да наричаш медиите малоумни?

Заместник-главният редактор на вестник „Галерия" бил вбесен от изявлението и на премиера Бойко Борисов. По думите му министър-председателят правел внушения в посока на това, че хора от вестника имали интерес да взривят колега в собствената си редакция.За депутата Тодор Великов пък Дачков коментира: „Това е едно абсолютно леке от Велико Търново, срещу което се борихме още, когато бяхме в СДС. Евгений Дайнов беше изписал тонове мастило за този човек, който после мина в ДСБ, след това мина в РЗС, след това в ГЕРБ. Това е източникът на Бойко Борисов. Това е абсолютно несериозно".Явор Дачков нарече „малоумни медии”, всички онези, които се опитват да анализират събитията и да мислят, а не да козируват на всяко „активно мероприятие”, в което главни действащи лица са хората на Алексей Петров и „Галерия”.

Нервността на Дачков очевидно е оправдана – вероятно е очаквал всички в България да му вдигнем паметник, че е мъченик на „свободата на словото”.

Само че той може да помни кой е Тодор Великов, но и ние помним кой точно е Дачков. Помним раболепниченето му пред Костов и зомбираните му облъчвания от Канал 1, когато всички начело с Алексей Петров бяхме от мафията, просто защото не понасяхме Командира.

Така че, Дачков, дръж се и не обиждай на малоумници!

Това, че мислим с главите си и като журналисти не приемаме всичко, което ти отърва, за чиста монета, е право и дълг на всеки свободен журналист.

Всъщност, кой си ти, че си присвои индулгенцията да клеймиш журналистиката в България? Кой си ти? Папагалът някога на Костов и сегашният рецитатор на Петров? И какво, ако всички не пеят в един хор с теб и Патрашкова? Всички ли, които мислят различно ще обявите за малоумници и продажници? Това ли ви е демокрацията и „каузата”?

Хайде, първо се погледнете в огледалото и си спомнете кои сте, пък после точно вие говорете за свобода на словото.
Колегиална солидарност се дава на хора, които не са пощенски кутии и слуги, а свободни, борещи се за истината журналисти. Дори и когато не им харесваш позицията, дори и когато сте на различно мнение.

Afera.bg

 

 

 

«