Публикувано на 02.05.2021 / 11:35

КОЙ СИ ДЪРЖИ ИКОНИТЕ ВЪРХУ КАМИНАТА, БЕ, КОЙ?!

Баш на Великден.

Пуснал се във Фейсбук.

Абе, тия икони заради пиара ли са наредени върху камината? А, Севдо?

Кой си държи иконите върху камината, бе, кой?!

Afera.bg

Коментари 53 за
“КОЙ СИ ДЪРЖИ ИКОНИТЕ ВЪРХУ КАМИНАТА, БЕ, КОЙ?!”

 1. Тоя безверник трябва да бъде анатемосан! Прави се на „дълбоко вярващ“, а не знае една от десетте Божи заповеди?!?!То ,да не знае, е простено,щото толкова му е акъла,но да претендираш ,че си вярваш и да не ги спазваш е кощунство, богохулство и лицемерие!!! Отгоре на това няма и една икона ,която да е купена с негови лични пари! Всичките са крадени и „подарени“ от Папи и Патриарси!?!?

 2. Преди много време имаше един филм Багдатският крадец.Дали за този дебелак с форма на топка за ръгби ще направят филм Банкянският крадец?

 3. Простак, крадец, селяндур и неверник. Вижте му само лицемерно присвитите очички! И пак си го залепете на фланелките, и пак демонстрирайте пред палатите му! И пак го защитавайте, него и кюлчетата му, и пак гласувайте за него!

 4. Само плюеници. Г-н Борисов може би и прост, но не простак, като го представите. Този голям човек много направи за България, но трябва да имаш очи за да видиш. По-лестно, да вярваш на лъжливи представи за него, за да оправдаешь собствената си некадърност, мързиливост и злоба към успял човек. Аз съм, рускиня по народност, гласувала и ще гласувам за г-н Борисов, тъй като много добре знам какво е това да бъдешь по-различен от околните простаци. Пожелавам много здраве, издръжливост на г-н Борисов и победа на предстоящите избори.

  1. Този голям човек дори еВе европейските си колеги с 200 и охарактеризира Председателя на Народното събрание, една българска жена като Проста Кърджалийска П*тка.
   Трудно е да се каже, че „този голям човек“ не е простак, Галина!
   Направо е невъзможно, освен ако не си зомби-гербаджия.

  2. Гласувайте за когото си искате, но ще Ви кажа, че сте една ПГП (проста гербаджийска п*тка) и се надявам, че няма да ме наречете простак, защото използвам терминологията на „големия човек“, слон да му го напраска!

   1. Глупако! Аз съм на 78г и много видях на този свят, а именно:1. как свиваше кръста Слави Трифонов пред Рем Вяхирев, който искаше да придобие газотранспортната система на България;
    2.как Татяна Дончева бранеше Мултигруп за да може Илия Павлов да присвои националната Ви собственост и да стане милионер;
    3.как Майя Манолова отказваше да помага на рускини,
    които се оказаха в безисходица със своето росийско гражданство;
    4.как забогатяли слуги на народа от БСП;
    Мога да напиша и 5, и 6 и оше много неща, които видях със собственните си очи от тази перестройка. И само г-н Борисов изважда България от калта. Не съм член на ГЕРБ, късно е, но имам очи за да видя какво представлява България сега, след управление на БКП, Костов, царя, Орешарски.

  3. А Вие готова ли сте с иконата на Свети Тиквоний да обикаляте Вашето жилище, за да гоните коронавируса?

  4. Галка прекрасная,на теб ли лоената топка от банкя поръча да взривиш складовете на Гебрев?оОт 17 километра си личи че си от руское ГРУ.

  5. Написах много статии, „Вземи милиони и ги хвърли в морето“-1985г, “ България не Кувейт за да храни нефтени богаташи“- 1994г, “ Топенерджи ограбва не само България и Русия“- 1996г и много други, докато Ви ограбваха тези, които сега се борят за власт, а Вие- родолюбците- спахте. Проспахте всичко, а сега- Бойко, който възстанови България от разруха е най-мразеният. Глупаци сте.

   1. Къде я видяхте възстановената от Борисов България? Единствената европейска държава, която загуби повече от нас жители емигрирали на запад е Украйна. Ние сме на път да изчезнем като народ. Сигурно е от благоденствието на борисовото управление.

 5. КОЙ, КОЙ, КОЙ е гласувал за този пред камината?! КОЙ, КОЙ, КОЙ ще ни каже?!

 6. Чудя се защо го коментирате тоя безбожен канален плъх.То всичко вече е ясно,нищо ново не се случва.Последни издихания.

 7. Кой си държи иконите на камината ли питате.Само умрял човек ги държи и той се казва боко тиквата крадец и лъжец

 8. Като чета коментариите се чудя КАК е „спечелил“ 800 хиляди и кусур гласа на изборите…….

 9. Този цървул да слага пачките от чекмеджето в джоба и да бяга ,да бяга .защото ще има репресии ,да .хахахах. Харесва ми да участвам в репресии ,хахахах. Мамицата ти мръсна комунистическа свиня , няма да ти помогнат иконите ,хахахах.

 10. Отговор : Който е убеден,че рафтовете на библиотеката са за да държи там снимките отразяващи митканията му по света,за да докаже с тях възхищението на световния елит от величието Му. Този същият,който е сигурен,че колкото повече икони подреди като фон на могъщата си фигура толкова по-праведен ще изглежда в очите на „простите“.
  Тези и другите простащини Тулупови си ги търпим вече 11 години,затова изненада няма никаква.

 11. Палячото от Банкя, който 11 години лъже като циганин, който 11 години предаваше народа, пак се показа. Никой ли не му е казал на тоя, че вече е аут и няма смисъл от такъв евтин пиар. Лицемерието да се показваш за вярващ християнин, а да не спазваш десетте Божи заповеди е гнусотия, позната от първите години на „демокрацията“. Тогава ръцете на комунистите, които преследваха вярващите, се вкопчиха в свещите. И пак тогава Тиквата все още си пазеше партийната книжка. Изгодата да докопа свещта откри по-късно…

 12. И днес не мина без интервю на Банкянския по МИСИР ТВ! Дано утре отсъства от ефира!

 13. Борисов може да си слага Икони, където пожелае в дома си. Но и Иконите като Ангелите имат скрити и странни действия, защото не можеш да ги излъжеш, не можеш да скриеш помисъла си, та какво остава деянията си.

  Нека ви припомня една история с ангели в това отношение. Двама ангели дошли на земята, за да се учи единият на ангелски дела. Влезли в дома на богат човек. Той им дал сух хляб. Ангелът – Учител му отвърнал със златна монета. Отишли ангелите в бедна къща. Стопанинът ги приел сърдечно и им дал всичкия си корав хляб. Ангелът – Учител погубил кравата му. Смаял се Ученикът – Ангел. „Как така? На скъпеника ти даде жълтица, а на сърдечния бедняк уби кравата?“ – питал той Учителя си. А Учителят – Ангел отговорил: „На скъперника дадох жълтица, но зазидах стената в дома му, зад която имаше кесия с жълтици, а на бедния отнех кравата, за да я дам на дявола, който беше дошъл за живота на жена му.“

  Всеки има възможност за покаяние, но възможност. Борисов не влезна в нея. Плодовете на Духа бяха ползвани, но затворени и загърбени. Те бяха за изход на народа ни, те са интелигентен Духовен дар, „азбука“, която Борисов отказа като цяло. Това е грях небивал, грях пред Бога! Демонстрацията на вяра или дори субективната убеденост, че се вярва правилно, не променя факта на отказ на Божието и за това няма компенсации и няма оправдания пред Бога! Какво бихме били, ако Св. Цар Борис бе отказал да приеме Учениците на Св. Кирил Философ? Това е частична аналогията с отказа на наши управници да приемат „азбука“ за Духовно създаване и демократично действие за народа ни! Клети Юди непокаяни! Стойки и речи и себични мегаломанства!

  1. Силен текст! Много хора си мислят, че е достатъчно покаянието, както на разбойник на кръста до Иисус, за да получат прошка и билет за Рая. Всички те обаче пропускат вселенския закон за кармата. Няма как да се избяга от него, освен ако не си извършил добро, което да е равносилно на причиненото от теб зло. Покаянието само от страх пред наказанието не е истинско и не е достатъчно, за да наклони везните обратно в равновесие! Честит празник на всички християни. Този е най-големия и не случайно се казва Великден.

 14. Както е известно, злото не спи! Дори на Възкресение Христово! Вместо да се замисли за покаяние, за смирение и да иска прошка за престъпленията си, това същество продължава да дълбае дъното на блатото. Каквито поразии успя да направи, за пет века турско робство не са успели поробителите да направят! Включително да намали българите с три милиона, да изгони младите българи оттук, хората да живеят в мизерия и страх. Възмездие ще има, Борисов, за всичките ти престъпления! В това е надеждата. Защото без покаяние и наказание, няма катарзис и път напред!
  E.Г.

 15. Обедната емисия Новини на боклуковата БНТ.Тиквоча “инспектира” Духовната семинария. Месирките снимат дълъг репортаж как е строил две попета, които го гледат с овнешко обожание , докато Той им говори за….не за Великден, а за изборите. Да повърнеш. Не че е се те.

 16. Пиате :кКой си държал иконите върху камината ?
  Ами, кой ?
  Ако Богдана Карадочева ви отговори на ввшия въпрос, сигурно щеше да каже (по инерция), че това е някое ДОБРО СЪЩЕСТВО, ама добри същества в ГЕРБ няма !
  Имаше само едно и то си отиде…в седемте си апартамента, да гледа в пъпа си и да мастурбира от мъка, че българите не го припознаха като Св. Цветан Невинник на миналите избори.
  Праведникът от СИК, тигърът от Бистрица и коминочистачът на Мата Хари, Лили Бойлера и на още много известни кухини в българската политическа реалност.
  По последни данни от Sевда тв, иконите били върху камината за да се опушат и да се съхранят за един следващ мандат на Боко Харамбанкянски през 2061 година.

 17. Баце малко за дизайнъ??? Основътъ на каминътъ в стил Венецианскъ мозайкъ …отгоре Православни икони а Димоотходъ в стил Катунарска ковачница!!! Нищо чудно че отговаря и на политическата му Коректност!!!

 18. Спомнам си една кратка народна приказка от читанката във втори или трети клас за магарето,което щом стъпило на панаира и като видяло,толкова много народ,започнало да реве с пълна сила,мощно и напоително.Когато го попитали защо прави така,магарето отвърнало: Ами аз тука,пред толкова много хора,ако не си покажа магарията,къде другаде да го сторя!?

 19. Иконите4 не са лоши, повечето са „писани“ от добри художници в късен византийски стил, качествени репродукции, качествен обков, качествени рамки и повечето са с антирефлекторно „стъкло“, най-ценната е най лявата за него – Св. Георги, мисля, че е музейно копие, а тази, на която му е ръката е руска, може би репродукция на Рубльов, до нея е известната черна мадона, пребивавала няколко пъти в РБ. Това са подаръчни ишарети, дарявани от негови съпартийци, повечето са на цена 200-300 лева, т.е., явно Борисов не излага най-скъпите си подаръци, по причина точно такъв лаишки „анализ“, на камината има икони за не повече от 2000 лева, като по-скъпите са по невидими зад рамото му със свещта. Интересен таванът на павилиона му – дървения, камината сама по себе си е барбекю, костюмът е от около 1000-1200 лева, свещта е от 5 лева, физиономията на примитива е леко игрива, т.е. се е снимал с този си вид и поглед за определена приятелка от групата на матахаритата, едва ли е за онази проста, руса синопичка, която се хвалеше, че е бременна от него. Този човек го чака поне 1 година предварителен арест, „лежан“ в централния затвор, който ще му е от полза, защото ще свали поне 60-70 килограма.

 20. https://www.youtube.com/watch?v=FAUmPQxsimQ&list=RDMMFAUmPQxsimQ&start_radio=1
  Това е песен на македонската певица с български корени Тияна Дапчевич-пародия на
  Тито и неговото управление.Заслушайте се и без да знаете сърбо-хърватски ще намерите
  препретки към „наш Бойко“

 21. За съжаление не е само този „българин“, който си позволява да казва, че е набожен, че вярва и че спазва законите божии, а най-нагло и безцеремонно да прави точно обратното – да краде, да унищожава постигнатото от другите с огромен труд, да омаловажава труда на обикновения човек, за да се покаже той като най-великия, да унижава и да се гаври с тези, които не му се кланят, да прелюбодейства, да е алчен и т.н.
  Моделът съществува от 30 години и е основан на това, че се говори какъв искаш да си в очите на другите, но на практика действаш единствено и само в лична изгода и за сметка на другите. Алчността и желанието да имаш и трупаш все повече пари са най-висша морална ценност.
  Затова в държавата на ПКП (Пари, коли и пу@ки) ще има и такива като ПКП-то, които да си продават честта, достойнството и морала за постове и пари…

 22. Боже, каква нелепа снимка! Иконите нахвърляни върху камината (най-вляво: една върху друга!!!). Бяла риза над панталона, за да изпъкне шкембето още повече. Ръката върху иконата (кой е Началникът тук?) И една папунясала (диал. подпухнала) физиономия, в която вече няма нищо човешко. Кошмар!

 23. Снимката е показна. Бидончо показва, че е сложил ръка върху иконите на Божков.

 24. И огъня пред него. И камината пред него. И иконите на живота пред него.

  В него Пътят-аутобан, Законът на истината и Разстоянието до Смъртта в него.

  Спасителят е Той.

 25. В чекмеджето на един Държавен политик трябва да има само две книги??? Евангелието и Конституцията а на стената Знамето но с Герба!!!

 26. Христос Воскресе !

  За протокола –
  1. Икона може да се сложи навсякъде стига да е с лице на запад.
  2. С икона е абсолютно недопустимо да се прави снимка по този начин !!!
  3. Иконите не са правилно подредени.

 27. Тоя бил много набожен! Ега ти фарисея! Той вярва само в чекмеджето и слушка началниците. Клоун безподобен! (да прощават истинските клоуни, чиято работа уважавам)

 28. Простака Изрод, който се гаври с БОГ наричащ го „Началника“, се пъчи за да се изкара вярващ !
  Той вярва само в кражбата и в продажбата на България, на враговете ни, на неговите Господари .
  А просусунената мръхла Севда му прави снимчиците, за да си ги пази като доказателство за неговото нищожество .

  Боже пази България, пази я от чуждите и наши чакали .

 29. Това не е камина. Това е храм. Храма на пържолите! А отдолу пламти благодатния огън. Благодатния огън на чевермето, на което Толупа ни пече вече много години!

 30. Този който няма хабер за същността на празника. Логично, след като PR са му евреи! Те си държат Менората на камионите. Той само козирува и изпълнява, иначе като гледам цялото небесно войнство, архангели и светии ги е наредил като царски иконостас в църква! Ама това не оправя нещата, те от пачки и кюлчета нямат нужда, а от душата на човека!!!!!!! Кажете му в книгата за Винету не пише за това, безбожник!!!!!

 31. Знаем ли какво трябва да правим и какво не трябва да правим?

  Писано е:

  Изход 20:4-6

  4 Не си прави кумир или каквото и да било подобие на нещо, което е на Небето горе, или което е на Земята долу, или което е във водата под земята;
  5 да не им се кланяш, нито да им служиш; защото Аз Господ, твоят Бог, Съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на онези, които Ме мразят,
  6 а показвам милост към хиляда поколения на онези, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

  1. Чудесно позоваване на Светото писание: точно, уместно, ясно за случая с начина на превръщането и на иконите в идоли поради компенсаторната и невярна като цяло тяхна употреба. Още в Стария завет, на когото сте се позовал, се дава рамката на допустимо – недопустимо, мерено чрез греха. И да се кланя някой като Борисов на Икони, няма с какво да им се поклони, лъжливи и неприети са поклоните му, защото скри, отхвърли и се възползва от Даровете на Светия Дух за спасението ни като народ, от днешната ни „азбука“, дадена ни от Господ, както ни е дадена и Азбуката на Свети Кирил Философ и преработката й от Свети Климент Охридски. Да погубиш глава, а да садиш трева на мястото й и да викаш, че си градинар вместо да се потресеш и признаеш за похитител, та да започне покаянието ти и евентуално прошката ти от Бога, ако наистина си признал пред Него греховете си, за да го омие Той, това е аналогията с имитацията и на вяра при Борисов. ( И при други го има този механизъм – компенсаторен или изцяло лъжлив, когато дори изповедта не е достойна с покаянието си, т.е. когато се признава сламка, а не греда в кална душа, за да се прикрие гредата чрез сламката. “ Аз излъгах“, ‘аз откраднах’, но само за вещи, пари, а откарднатото доверие, а клеветничеството на доверие, а бездушието или безсрамието да се забавляваш с нечие страдание, а раздрънката информация, която на тебе ти е дадена, а кривите очи, с които мериш от злост, вина или простащина заради липсата ни на елементарно възпитание да не говориш за другия без негово съгласие, какво остава да го пазиш. Вярващ човек се изповядва със самообвинение пред Иконата, която е лик Божии, и само тогава се променя. Инак – и Иконите са като тапети и вярата е празна, няма я. Дори не визирам празнотата на вярата чрез разврата, спекулациите и манипулациите на убийствата с фалшиви компромати и реални отрови от психическия тормоз до психотропни вещества, в които се защитават дяволски изчадия от други такива, както заради родолюбие, така и заради неподвластност на страстни еротизирани изроди – ‘вярващи’ и невярващи в Господ, Юди, Иродиади и всякакви сатани в този свят, лежащ в злото, и разпващ Иисус непрекъснато. Но Той възкръсва и тежко на Юди, Иродиади и цялата сган от войството им с или без Иконите на празната вяра.

 32. Повторението на историята.. Винаги е фарс на втория път…
  2013-та – „АЗ спИчелих, ама що не управлявам.“
  Разликата сега е само, че най-накрая – за 20 години, успя да избута пълен мандат докрай..
  А туй положение от Конституцията той не го е изживявал..
  Иначе – още от „АЗ ги фащам. Те ги пускат“, винаги и само другите са му виновни..

 33. 10те БоТ(жи заповеди! Първи :
  Аз съм Господ, твоят Бог, и други богове освеннека не бъда.
  Второ :
  Не създавайте идол за себе си или каквото и да е изображение;не се покланяйте и не им служете.
  Трето :
  Ами те напразно приеха името на Господа, твоя Бог.
  Четвъртата заповед:
  Помнете деня на съботата: върете земната си работа шест дни или работете, а на седмия ден, деня на почивка, посветете на Господа, вашия Бог.
  Пето :
  Почитай майка си и баща си, така че да се чувстваш добре и да живееш дълго на земята.
  Шеста заповед:
  Не убивай.
  Седма заповед:
  Не прелюбодействай.
  Осмата заповед:
  Не кради.
  Девети :
  Не давайте лъжливо свидетелство срещу ближния си.Не давайте лъжливи показания.
  Десети :
  Не желайте нищо, което принадлежи на друг: не съпругата на вашия съсед, не желайте къщата му, нищо друго, което принадлежи на вашия съсед.
  Това са 10те Божи Заповеди които тлъстото момче от Банкя никога и никъде не е чувало и изпълнявало.И след 100 години няма да се научи да се кръсти и да спре да богохулства.

 34. Е как ,кой ?Толуп бибитков!!! Да се надяваме ,че това последният празник ,който съсипва с присъствието си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *