« Върни се назад Публикувано на 10.06.2023 / 9:11

КОЙ РЪКОВОДИ МВР И МЕДИИ. ЖАЛКАТА ПОДЧИНЕНА „ЖУРНАЛИСТИКА“ ЧАКА ВАСИЛ БОЖКОВ НА ГРАНИЦАТА. ЗА СЕМКАДЖИИ НЕ СТАВАТЕ, БЕЗ НИКАКВО ИЗВИНЕНИЕ, „КОЛЕГИ“!

Вчера се случиха някои събития, които изключително много изнервиха някои Играчи. Родната „журналистика“ естествено проспа тези събития, но нейсе.

И вечерта – хоп-троп! – контролирано към определени медии бе пусната „опорката“ – „бомба“ – „Васил Божков пристига до часове в България!“. Щял да мине през ГКПП Кулата.

Малко по-късно истерията хептен ескалира с нови заглавия: „Васил Божков вече е в България!“, „Заповед издадена до ГКПП Кулата – Васил Божков да бъде арестуван, като се появи на границата“. 

Фейсбук загрява. „Колеги“ журналисти като ахмаци се карат с мене, като че ли са в джоба на Черепа, и реват, че Божков вече бил в България и това било „Факт!“.

Чак едно бивше ченге и то се връзва и ми пише – „Съдебна полиция и началниците са на границата. КПП -то е спешено“. Викам му: „Да чакат михаля“.

През това време аз им се смея с цяло гърло, потресена от ахмащината им и не издържам, и написвам във Фейсбук:

„И никакъв Череп отникъде не идва, не се връзвайте на поредната партенка“.

Минути по-късно, защото истерията преминава в кресчендо, написвам пак във Фейсбук:

„Колеги, моля ви се прибирайте се от „Кулата“, не ми го побира акъла как може да ставате толкова лесно за калинки?! Написах ви вече – никакъв Череп отникъде не идва, камо ли през КПП „Кулата“! Абе, вие нормални ли сте, как си представяте Черепа да се върне у нас точно през … ГКПП „Кулата“?! Някой Васил може и да мине границата през „Кулата“, ама Череп не е.“

Но!

„Колегите“ кесят вече на границата:

Потресаваща долна история, наречена подчинена „журналистика“!

Само пълен льольо, а не журналист, може изобщо да предположи и да повярва, че точно Черепа ще мине границата с кола през ГКПП Кулата по нощите.

По-важно е обаче друго:

КОЙ ръководи МВР и медии.

КОЙ контролирано пласира към ОПРЕДЕЛЕНИ медии тази „взривяваща“ лъжа, представена като „новина“. КОЙ има изгода от това типично милиционерско „активно мероприятие“. КОЙ успява да спеши и МВР и „Съдебна охрана“, които също хукват към границата, барабар с началниците си да чакат … Черепа.

А всъщност чакат или Годо, или извънземните. Защото простотията няма граница.

КОЙ цели отклоняването на вниманието с тази „новина“. КОЙ цели милицонерската комбинация – пускаме тая „бомба“ чрез нашите наемници журналя и наблюдаваме реакциите на определени лица, които са ни важни.

Лошо няма. КОЙ-то трябва да играе Играта и Схемата, но позорното лошо е, че „журналистиката“ е толкова тъпа, куха, безпросветна и малоумна, и още по-важното – слугински наведена, че е готова да се изложи и като кифладжия в името на … кинтите.

Към полунощ спирам да се занимавам с тъпнята „Божков пристига на границата“ и оставям наивниците да лапат мухите.

Рано сутринта отварям лаптопа и какво да видя?!

Същите определени медии, които бяха върнали Васил Божков вече в България, избутали тая бомбастична „новина“ в ъглите на сайтовете си и … турнали като първа публикация преписана статия от АФЕРА, разбира се, непозовавайки се и отбелязали, че е „тяхна“.

Колеги журналя, тая професия – журналистиката, не е нито за мисирки, нито за дръжки на микрофони, нито за слуги на няКОЙ, който ви натиска копчето когато си иска и за каквото поиска.

Журналистиката е майсторлък, който залага най-вече на желязна агентура и брилянтни източници, с които много сол трябва да изядете, за да ви имат доверие. Другото е – ратаи на Чорбаджията. На повикване.

Апропо, това е втори опит в милиционерското активно мероприятие „Васил Божков  пристига“. Но снощния „опит“ беше такава позорна долна история за „журналистиката“, че за семкаджии не ставате, „колеги“, без никакво извинение!

Питайте бе, като не знаете, питайте тези, които черпят от извора. Ама като не можеш да мръднеш пред КОЙ, така е – кесиш цяла нощ на „Кулата“ да чакаш … Черепа. Който си пуши с наслада пурата в Дубай.

Веселина Томова

«