« Върни се назад Публикувано на 16.09.2021 / 13:57

КОЙ КРЕПИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КЗП НА ПОСТА МУ?! ДНЕС ОТГОВОРА ЛЪСНА! ВЕЗИЕВА – КИРИЛ ПЕТКОВ – ЛУКАРСКИ – МЕГЛЕНА КУНЕВА РАВНО НА РАДЕВ

Ако досега някой се е чудил защо председателят на КЗП Димитър Маргаритов с изтекъл преди година и 7 месеца мандат не беше сменен, то днес отговорът изглежда все по-ясен.

При назначаването на новото служебно правителство президентът Румен Радев избра за нов министър на икономиката Даниела Везиева, която е била съветничка на досегашния оглавяващ Министерство на икономиката Кирил Петков.

Везиева е заместник-министър на икономиката в кабинета на Божидар Лукарски, когато Димитър Маргаритов бе назначен за председател на Комисията за защита на потребителите именно с ходатайството на Везиева, която и до днес е близка приятелка на съпругата на Маргаритов, станала известна като дясната ръка на Меглена Кунева и с далаверите между КЗП и нейната Фондация „Просвета“ и агенция за ПР услуги, с която КЗП има договори.

Снимка можете да видите тук: https://www.cross.bg/potrebitelite-zashtita-prava-1471576.html#.YUMceZ0zbIU

Везиева, Карабельова и Кунева са свързани и по партийна линия в тогавашното ДБГ.

Това личи и от публикувани през годината, следваща назначаването на Маргаритов на поста председател на КЗП, списъци на Движение „България за гражданите“, в които фигурират имената на Даниела Тодорова Везиева и на Мария Иванова Карабельова-Маргаритова, видно тук: https://m.facebook.com/BlgariaNaGrazdanitePernik/posts/953509671427860/?_rdr

Съпругата на Димитър Маргаритов Мария Карабельова-Маргаритова е шеф на фондацията Просвета – София на най-голямото издателство за учебници Просвета – София, което на сайта си публикува, че НПО-то му работи активно с евроагенцията на Министерството на образованието – ЦРЧР по европейската програма Еразъм+.

По информация в медиите това е довело до усвояване на 751 452 евро по проекти там. Също така пиар агенция, в чийто Съвет на директорите като неин основател, Търговският регистър ясно показва съпругата на бившия министър на образованието в последния до момента редовен кабинет Лилия Николова Красимир Вълчев, работи по договори с Комисията за защита на потребителите.

КПКОНПИ вече повече от година разследва обвързаностите на семейства Вълчеви и Маргаритови без публично обявени към момента резултати.

Afera.bg

 

«